Er zijn Kroatische kapers op de kust...

...om jouw reishart te stelen!

7 redenen waarom jij deze zomer zeker kiest voor Kroatië:

1. Jouw natte droom!

Je klemt de snorkel om je hoofd, blaast het laatste beetje zeewater uit je luchtbuis en duikt weer onder bij het strand van Zlatni rat op het eiland Brač. Tientallen meters zicht heb je hier onder water, vissen overal! Sorry Noordzee, sorry Middellandse Zee en Atlantische Oceaan: de Adriatische zee is mooier! En in Kroatië op zijn mooist, aan de rotskust van Istrië en Dalmatië. Of je nou wilt zwemmen, kajakken of ernaar wilt staren vanaf het strand: de Adriatische Zee is jouw natte droom.
2. Ladingen mensen legden hier het loodje… (Huh?!)

Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is in de afgelopen jaren in Split en Dubrovnik gebeurd. Er werden mensen met speren doorboord, met een drankje vergiftigd en neergeschoten met een kruisboog tijdens een onschuldig toiletbezoek… Het goede nieuws: het gebeurde allemaal tijdens de opnames van de gigantische hitserie Game of Thrones! De makers maakten dankbaar gebruik van de eeuwenoude smalle straatjes en paleizen. Poreč, Rovinj, Pula, Split, Dubrovnik… allemaal minstens zo fotogeniek als Barcelona of Rome!
3. Go local in een konoba

Laat je verrassen door de Kroatische kookkunsten in een konoba. Simpel gezegd een taverne, waar je alleen maar lokale gerechten kunt eten. Het zal je aan niets ontbreken: kies jij voor een visstoofpotje met tomaten (brudet) of laat jij je liever verwennen met een kalfs- of visschotel bereid op een unieke Kroatische peka (grill)? Vraag bij jouw vakantiebestemming aan de locals naar de beste peka bij een konoba in de buurt!
4. Walsende wijnen

Bij eten van zo’n hoog niveau, mag een goede wijn niet ontbreken! Eeuwen geleden brachten de Grieken de wijncultuur naar Kroatië. Die wijnen zijn niet zo bekend als bijvoorbeeld die uit Frankrijk of Italië. Zo houd je, lucky you, die Kunas-biljetten in je portemonnee om andere leuke dingen van te doen!
Tips: bestel de Dalmatische rode wijn Plavac of de witte wijn Frankovka uit de regio Slavonië.
5. Leef de fjaka

Laat je werk los zodra je voet zet op Kroatische grond. Geniet ervan om even niets te doen. Kom tot rust in die hangmat aan zee, met een glas lokale wijn in de aanslag. Dit is de Kroatische siësta! Mijmer wat voor je uit in de schaduw van de pijnbomen of lees een boek waar je al maanden niet aan toe bent gekomen. Kortom, kom in de mood van de Kroatische leefwijze fjaka. Lange, langzame middagen aan zee, doe een dutje, welverdiend na een jaar hard werken!
6. Bergachtige binnenlanden

Kroatië heeft niet alleen een oogverblindende kust, maar ook de bergen in het binnenland zijn betoverend voor het oog. Stijg mee naar grotere hoogten, spring in een raft of tube en daal de Cetina-rivier af. Wedden dat je daarbij verrast wordt door de dichte bossen, ruige valleien en kloven! Bezoek ook de kleine bergdorpjes waar de mensen nog leven van hun ambacht, zoals pottenbakken en schilderen. Maak jouw zomer onvergetelijk!
7. Zinderende zonsondergangen

Alles wat een zonsondergang zo mooi maakt, heeft Kroatië. De kust kijkt op de meeste plekken uit op het westen, dus dat is gegarandeerd spektakel in de namiddag! Zie hoe de zon de Adriatische Zee in duikt en schiet jouw camera vol met die prachtige oranje gloed, met hier en daar een rondgestrooid eilandje aan de horizon.
  • "Maar 1 woord schiet door mijn gedachte... GEWELDIG!"
    Piet, Bitez

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. t/m vr. van 9.00 - 18.00 uur.

Whatsapp

06-23 67 99 22

Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 9.00 - 18.00 uur.

Chat

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 9.00 - 18.00 uur.

Start chat

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 9.00 - 18.00 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail