Blog 5 redenen om een wandelvakantie op je bucketlist te zetten
Kilometers maken doe je samen

5 redenen om een wandelvakantie op je bucketlist te zetten!

Je noteert wekelijks al de nodige wandelmeters in Strava. Een korte wandeling naar het werk? Lekker! Een ommetje in de pauze? Altijd een goed idee. ‘s Avonds nog even een ronde lopen met een vriend(in)? Gezellig! De volgende stap: een wandelvakantie in Europa misschien? Natuur, kilometers maken en avontuur! Nog niet overtuigd? We geven je vijf redenen om zo'n vakantie op je bucketlist te zetten. Wedden dat je daarna de benen neemt met een wandelvakantie?

1. Je komt op plekken die alleen te voet bereikbaar zijn
Links, rechts, links, rechts. Verwondert kijk je naar de gevulde waslijn die vrolijk boven je hoofd wappert. De reisbegeleider zwaait richting een raam. Als je zelf ook voor het raam staat, zie je een Spaanse dame door een pan met witte soep roeren. Terwijl jij en je reisgenoten een voor een het huis passeren en de geuren in je opnemen, draait de reisbegeleider om: 'Dat was Ajo blanco in die pan. Een lokale specialiteit van amandelen en knoflook. Aanradertje!' De reisbegeleider loopt door. Naar de rand van het dorpje Canillas de Albaida. Dat jullie entree is naar een schitterend natuurpark met honderden pijnbomen. Een stoffig, onverhard pad slingert voor je uit. Je eerste hike in Andalusië kan nu écht beginnen!

Ga buiten de gebaande paden >
Routes wandelvakanties
2. De mooiste gesprekken ontstaan tijdens een wandeling
Wat doe je als je ziet dat je reisgenoot moeite heeft met de laatste meters? Of als een reisgenoot het tempo nét niet bij kan houden. Juist! Aanmoedigen. En het tempo iets aanpassen, zodat je reisgenoot het wel kan bijbenen. Wandelen verbindt. Omdat je elkaar er doorheen sleept als het nodig is, maar ook omdat je onderweg kletst. Over van alles en nog wat. Werk, woonplaats, andere reizen of eerdere wandelvakanties, hobby's, de wandeling, de omgeving. Dat leidt tot verrassende gesprekken tussen jou en je reisgenoten en zorgt ervoor dat je elkaar in een korte tijd goed leert kennen.

Jij hebt mooi praten >
Single wandelvakantie
3. Wandelen is goed voor lichaam én geest
Het is geen geheim dat wandelen goed voor je is. Je lichaam is blij als je meters maakt. En jij ook; er komt namelijk een gelukstofje vrij als je wandelt. Dag stress! Ook een fijne bijkomstigheid: de calorieën teller tikt in de tussentijd vrolijk verder. Zonder dat je écht zweet óf met gewichten moet zwaaien. En zo heeft wandelen nog een paar voordelen:
  • Je conditie verbeterd. Hallo klimmen en afdalen!
  • Je traint je hersenen. Wat het risico op Alzheimer verkleind.
  • Je spijsvertering gaat beter werken.
  • En je hebt een betere nachtrust.

Hup hup met die beentjes >
Wandelen is gezond
4. Een reisbegeleider die de weg kent
Nee, er is geen mol in ons midden. Wél een reisbegeleider. Die toevallig óók nog eens de omgeving tot in detail kent. Dat is handig. Want als je dan op een kruispunt komt met zes zijstraten, weet je dat je de goede weg neemt. Op de reisbegeleider kan je rekenen. Altijd! Dat scheelt jou weer zwaaien met een kompas in de bergen van Oostenrijk óf de stand van de zon opzoeken als die verstopt is achter de Dolomieten. Dat betekent niet dat jij en je reisgenoten in polonaise achter de reisbegeleider moeten lopen. Wel dat je op het 'rechte' (of, eigenlijk het juiste) pad blijft wandelen en je vooral kan genieten van de omgeving, de weetjes van de reisbegeleider en de gezelligheid van je reisgenoten!

Kies je favoriete wandelroute >
Reisleider wandelvakantie
5. Digitale detox
Je voelt hoe het pad begint te stijgen en steeds ruiger wordt. Je kijkt omhoog. Dat is nog wel een klimmetje, denk je. Als je achterom kijkt, zie je het wandelpad waar jij en je reisgenoten net nog liepen. Vlak en verhard. Een makkie. 'Dat was nog maar de warming-up’, knipoogt de reisbegeleider. Snel kom je weer in looppas, want je hebt nog heel wat kilometers te gaan. De komende uren laat je de bewoonde wereld steeds verder achter je. En opeens besef je: ik sta midden in de natuur. Ver van alles. Bijna lijkt het alsof je in een andere wereld bent. Alleen. Geen auto's die voorbij razen. Vogels die de mooiste tonen fluiten. En de ongerepte natuur, die zich van haar ruigste kant laat zien. Elk detail neem je in op: de geur van de bloemen, het gefluit van de vogels, de wind die waait en de stilte om je heen. Je reisgenoot verbreekt de stilte. 'Wil je een fotootje van mij maken? Maak ik er zo ook een van jou!'

Eén met de natuur >reisbegeleider
Wandelen in de natuur
Overtuigd dat een wandelvakantie niet mag ontbreken op jouw bucketlist? Bekijk al onze wandelvakanties in Europa. Nog een kleine tip: vergeet je wandelschoenen niet!
Eerste keer mee 

3 gouden tips van Nicole

Een hele week met een groep onbekenden. Dat blijft toch spannend. “Onze gasten hebben het er vaak over” zegt Nicole, onze product manager single vakanties. “Hoe het binnen een groep eigenlijk vaak vanzelf gaat, wanneer je eenmaal op je bestemming, of zelfs nog maar op Schiphol bent. Maar dat neemt niet weg dat het toch altijd een beetje spannend blijft.”Dus geeft Nicole een paar tips. Dingen die je zélf kunt doen. Om die spanning er een beetje vanaf te halen. 1. Bekijk wat je gaat doen tijdens je vakantieHet klinkt een beetje als een inkoppertje. En dat is het ook wel. Voor je op single reis gaat, zorg ervoor dat je voor vertrek weet al wat er ongeveer op de planning staat. Hierdoor ben je voorbereid op activiteiten die je misschien nog nooit gedaan hebt. Bekijk het programma voor je vertrek. Zie je dingen die totaal nieuw voor je zijn? Lees alvast wat informatie vanuit huis. “Of nog beter, bel ons gewoon, om je vragen te beantwoorden! Je voelt je een stuk zelfverzekerder en het neemt altijd een stukje spanning weg.” Een andere reden ligt misschien wat minder voor de hand. “Het is ook een uitstekende ijsbreker! Lekker kletsen over de bestemming en de activiteiten die je tijdens je vakantie gaat doen. Dan heb je in ieder geval de perfecte ingang tot een leuk gesprek te pakken!” Een snelle manier om contact te leggen met de rest van de groep.2. Stel je open voor dingen waar je eerst van dacht dat ze niks voor jou zijnOké, dit klinkt misschien niet meteen heel positief, maar blijf even hangen… Wanneer je met een groep op vakantie gaat, bestaat de kans dat iedereen niet alles even leuk vindt. Uiteraard ben je helemaal vrij om te doen wat je wil. Niets moet, véél kan. Het kan natuurlijk best een beetje ongemakkelijk aanvoelen. Zeker in het begin. We kennen allemaal het gevoel van spanning tijdens het begin van een eerste date. Of die verjaardag waar je heen gaat, waar je eigenlijk vooraf maar één of twee mensen kent. Dat concert van die band dat je persé wil zien -maar je vrienden zijn al druk- dus je moet eigenlijk alleen gaan... Maar wat is nou het ergste wat er kan gebeuren eigenlijk? Dit soort dingen toch doen, leveren je juist veel op. Zeker wanneer ze in eerste instantie buiten je comfortzone liggen. Zoals bijvoorbeeld Nathalie (34), die dit jaar meeging naar de Ardennen. Is het wel iets voor mij -in m’n eentje met een groep mee- dat vroeg ze zich vooral af. “Ik twijfelde of ik alleen zou gaan, of toch heel veilig een single vriend mee zou nemen” zegt Nathalie. “Ik vond het toch wat spannend. Hij is uiteindelijk niet meegegaan. Maar de kick die het gaf om toch iets nieuws te gaan doen, zorgde ervoor dat ik toch mee wilde.”
Geplaatst op 19 oktober 2018
Eerste keer mee 

Het Try-Out Weekend in de Ardennen!

Een eerste blog. En wat is daarvoor een beter onderwerp dan de ‘de eerste keer op single vakantie’? Die ging bij mij namelijk ongeveer als volgt.Overleg op kantoor. “Niek, je bent toch single? Waarom ga jíj niet mee komend weekend?” En ik moet bekennen dat ik er nerveus van werd. Er was op het laatste moment een plekje vrij. Ik moest eraan geloven.Nooit gedacht dat ik -ondanks dat ik nu toch alweer drie maanden bij Estivant werk- toch nog zo zenuwachtig zou zijn. Het Try-out weekend hadden we georganiseerd voor Gasten die op een makkelijke manier kennis wilden maken met een single reis. Lekker dichtbij, in de Ardennen. Maakt de drempel toch minder hoog. Ik mocht het zelf gaan ervaren.Oh, de zenuwen…De spanning was voelbaar. Het was vrijdagmiddag en ik was onderweg naar La Roche-en-Ardenne. Vanuit mijn marketingfunctie binnen Estivant kende ik natuurlijk de details van het programma, wist ik in wat voor tent ik sliep en had ik een duidelijk beeld van hoe het weekend eruit zou gaan zien. Maar er knaagde iets. Hoe zou de rest over mij denken? Wat als ik er totaal niet tussen pas? Zou het wel iets voor mij zijn?Toen realiseerde ik me dat dit precies was waarom ik meeging. In de afgelopen tijd had ik veel gehoord, gelezen en gesproken over de spanning die een single vakantie met zich meebrengt. Ik ademde een paar keer diep in en uit en draaide mijn auto de camping op.… waren nergens voor nodigEr viel eigenlijk al heel snel een last van me af. Natuurlijk waren de eerste minuten toch wat ongemakkelijk. Je maakt toch kennis met dertig nieuwe mensen. Maar de reisleiders heetten iedereen van harte welkom, zorgden voor een lekker drankje én een sfeer waarin ik me meteen op mijn gemak voelde. Ik hoefde me hier echt niet anders voor te doen dan ik ben. En dat hoefde niemand. Gesprekken kwamen op gang. Er werden handen geschud, kennis gemaakt en meteen veel gelachen. Zéker toen het diner aangebroken was. De sfeer aan tafel was erg gezellig. Mijn leeftijd en het feit dat ik ‘op kantoor bij Estivant’ werkte was totaal niet meer relevant. Het leek allemaal vanzelf te gaan. En eigenlijk ging het dat ook. Het gevoel van samen er een fijn weekend van maken liep als een rode draad door de dagen heen. Niet alleen tijdens het diner en de barbecue, maar ook juist tijdens activiteiten als rotsklimmen en abseilen. Het was dan ook weer zo zondagmiddag. Het was een weekend geworden van grenzen verleggen, van nieuwe mensen leren kennen, van goede gesprekken en vooral een hoop plezier. Een weekend dat mij extra enthousiast gemaakt heeft. En ik denk dat ik zéker niet de enige was. Net zo'n weekend beleven als Niek?Bekijk alle Ardennen-weekenden.
Geplaatst op 27 juni 2018
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

App ons »

Facebook

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

Chat ons »

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail »