De werkelijkheid is leuker!

5x de meest voorkomende vooroordelen over single reizen

We horen je denken: een single reis, is dat wel iets voor mij? Je hebt geen idee hoe zo'n vakantie eruitziet en wat je moet verwachten. Best spannend om dan voor een eerste keer zo'n single vakantie te boeken. Straks moet je verplicht daten. Daar heb je nou ééécht geen zin in op vakantie. En moet je eigenlijk continue met de groep op pad, of mag je ook zelf iets ondernemen? Genoeg gepieker! Wij zetten de vijf meest voorkomende vooroordelen over single reizen op een rij en vertellen gelijk waarom ze niet kloppen.

1. Een single reis is een verkapte datingreis
Allesbehalve waar! Daten is écht iets anders dan reizen met mensen die je nu nog niet kent. Het leuke aan een single reis is dat je mensen ontmoet die net als jij stedentrips leuk vinden, van outdoor vakanties houden of graag wandelen. Een groep met 8 tot 20 mensen van ongeveer dezelfde leeftijd die dus hetzelfde type vakantie leuk vinden! Leer je reisgenoten kennen tijdens de borrel, het eten of een activiteit. Met zo'n diverse groep valt er altijd wel wat te kletsen en is de kans wel héél klein dat je met niemand klikt. Misschien houd je er zelfs spontaan nog een leuke vriendschap aan over! Disclaimer: héél soms schiet Cupido ‘per ongeluk’ raak.
2. Je hebt geen kamer voor jezelf
We kunnen ons voorstellen dat je het fijn vindt om 's avonds een plekje voor jezelf te hebben. Vooral de eerste keer. Op elke bestemming bieden we daarom eenpersoonskamers aan. Kun je voor het slapengaan nog even ongestoord een boek lezen én weet je zeker dat je niet wakker wordt van het gesnurk van de buurman. Vind je een gedeelde kamer juist leuk? Gezellig! En scheelt ook weer in de portemonnee. Naast een lagere kamerprijs zijn er ook nog andere voordelen van een kamer delen. Goed om te weten: bij een gedeelde kamer zorgen wij ervoor dat je kamergenoot van hetzelfde geslacht is en ongeveer dezelfde leeftijd heeft. Wel zo leuk!
3. “Op zo'n singlereis komt een bepaald type mens af”
Laten we dit vooroordeel heel snel uit de wereld helpen! Wat betekent 'bepaalde types' überhaupt? Single reizen zijn voor iedereen. Mensen zoals jij en ik. Wandelaars, cityhoppers, vijftigplussers, kampeerders, fanatieke wintersporters, liefhebbers van Italië; en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Deelnemers van single reizen willen op vakantie met anderen, omdat ze op dat moment geen vrienden, vriendinnen, familielid of partner hebben die mee kan. Vanwege het budget, verschillende agenda's of wensen. Hoe leuk is het dan om met een ‘bepaald type mens’ op vakantie te gaan die dezelfde vakantie als jij leuk vindt! Alleen dit schept al een band!
4. Tijdens zo'n single vakantie zijn alle restaurants al vastgelegd
Samen de dag starten met een vers ontbijtje of met z'n allen aanschuiven bij een driegangendiner. Gezellig hé?! De grappen vliegen over de tafel en je leert de anderen steeds beter kennen. Het is je vast opgevallen dat de maaltijden per vakantie verschillen. Zie je in het programma nog een ‘gaatje'? Dit betekent niet dat je niet samen kunt eten, maar geeft juist de ruimte om iets spontaan te plannen. Hoe leuk is het om met een aantal een ontbijtje te scoren in de buurt. Zin in pasta? Dan gaan je vanavond toch gewoon lekker naar de Italiaan! Er is altijd wel iemand die meegaat. Je hoeft dus zeker niet alleen te eten, maar dat mag wel als je daar behoefte aan hebt.
5. Je hebt geen moment voor jezelf
De groep is gezellig, maar af en toe een moment voor jezelf is ook wel fijn. Tijdens onze single reizen plannen we altijd wel een middag of dag vrij. Even niksen aan het zwembad of zelf op pad; de keus is aan jou! Lees eindelijk je favoriete boek uit, ga shoppen in het nabijgelegen stadje of loop op je eigen tempo door een museum. De invulling van deze (mid)dag is helemaal aan jou. Je kunt natuurlijk ook samen met een andere gast een dag invullen. In de groep is er vaak wel iemand die iets met z'n tweetjes of een klein groepje wil doen tijdens zo'n (mid)dag.
Hebben we alle vooroordelen de kop ingedrukt? Fijn! Dan ben je nu vast benieuwd naar al onze single reizen. Bekijk al onze vakanties, en wie weet tot snel!
Eerste keer mee 

3 gouden tips van Nicole

Een hele week met een groep onbekenden. Dat blijft toch spannend. “Onze gasten hebben het er vaak over” zegt Nicole, onze product manager single vakanties. “Hoe het binnen een groep eigenlijk vaak vanzelf gaat, wanneer je eenmaal op je bestemming, of zelfs nog maar op Schiphol bent. Maar dat neemt niet weg dat het toch altijd een beetje spannend blijft.”Dus geeft Nicole een paar tips. Dingen die je zélf kunt doen. Om die spanning er een beetje vanaf te halen. 1. Bekijk wat je gaat doen tijdens je vakantieHet klinkt een beetje als een inkoppertje. En dat is het ook wel. Voor je op single reis gaat, zorg ervoor dat je voor vertrek weet al wat er ongeveer op de planning staat. Hierdoor ben je voorbereid op activiteiten die je misschien nog nooit gedaan hebt. Bekijk het programma voor je vertrek. Zie je dingen die totaal nieuw voor je zijn? Lees alvast wat informatie vanuit huis. “Of nog beter, bel ons gewoon, om je vragen te beantwoorden! Je voelt je een stuk zelfverzekerder en het neemt altijd een stukje spanning weg.” Een andere reden ligt misschien wat minder voor de hand. “Het is ook een uitstekende ijsbreker! Lekker kletsen over de bestemming en de activiteiten die je tijdens je vakantie gaat doen. Dan heb je in ieder geval de perfecte ingang tot een leuk gesprek te pakken!” Een snelle manier om contact te leggen met de rest van de groep.2. Stel je open voor dingen waar je eerst van dacht dat ze niks voor jou zijnOké, dit klinkt misschien niet meteen heel positief, maar blijf even hangen… Wanneer je met een groep op vakantie gaat, bestaat de kans dat iedereen niet alles even leuk vindt. Uiteraard ben je helemaal vrij om te doen wat je wil. Niets moet, véél kan. Het kan natuurlijk best een beetje ongemakkelijk aanvoelen. Zeker in het begin. We kennen allemaal het gevoel van spanning tijdens het begin van een eerste date. Of die verjaardag waar je heen gaat, waar je eigenlijk vooraf maar één of twee mensen kent. Dat concert van die band dat je persé wil zien -maar je vrienden zijn al druk- dus je moet eigenlijk alleen gaan... Maar wat is nou het ergste wat er kan gebeuren eigenlijk? Dit soort dingen toch doen, leveren je juist veel op. Zeker wanneer ze in eerste instantie buiten je comfortzone liggen. Zoals bijvoorbeeld Nathalie (34), die dit jaar meeging naar de Ardennen. Is het wel iets voor mij -in m’n eentje met een groep mee- dat vroeg ze zich vooral af. “Ik twijfelde of ik alleen zou gaan, of toch heel veilig een single vriend mee zou nemen” zegt Nathalie. “Ik vond het toch wat spannend. Hij is uiteindelijk niet meegegaan. Maar de kick die het gaf om toch iets nieuws te gaan doen, zorgde ervoor dat ik toch mee wilde.”
Geplaatst op 19 oktober 2018
Eerste keer mee 

Het Try-Out Weekend in de Ardennen!

Een eerste blog. En wat is daarvoor een beter onderwerp dan de ‘de eerste keer op single vakantie’? Die ging bij mij namelijk ongeveer als volgt.Overleg op kantoor. “Niek, je bent toch single? Waarom ga jíj niet mee komend weekend?” En ik moet bekennen dat ik er nerveus van werd. Er was op het laatste moment een plekje vrij. Ik moest eraan geloven.Nooit gedacht dat ik -ondanks dat ik nu toch alweer drie maanden bij Estivant werk- toch nog zo zenuwachtig zou zijn. Het Try-out weekend hadden we georganiseerd voor Gasten die op een makkelijke manier kennis wilden maken met een single reis. Lekker dichtbij, in de Ardennen. Maakt de drempel toch minder hoog. Ik mocht het zelf gaan ervaren.Oh, de zenuwen…De spanning was voelbaar. Het was vrijdagmiddag en ik was onderweg naar La Roche-en-Ardenne. Vanuit mijn marketingfunctie binnen Estivant kende ik natuurlijk de details van het programma, wist ik in wat voor tent ik sliep en had ik een duidelijk beeld van hoe het weekend eruit zou gaan zien. Maar er knaagde iets. Hoe zou de rest over mij denken? Wat als ik er totaal niet tussen pas? Zou het wel iets voor mij zijn?Toen realiseerde ik me dat dit precies was waarom ik meeging. In de afgelopen tijd had ik veel gehoord, gelezen en gesproken over de spanning die een single vakantie met zich meebrengt. Ik ademde een paar keer diep in en uit en draaide mijn auto de camping op.… waren nergens voor nodigEr viel eigenlijk al heel snel een last van me af. Natuurlijk waren de eerste minuten toch wat ongemakkelijk. Je maakt toch kennis met dertig nieuwe mensen. Maar de reisleiders heetten iedereen van harte welkom, zorgden voor een lekker drankje én een sfeer waarin ik me meteen op mijn gemak voelde. Ik hoefde me hier echt niet anders voor te doen dan ik ben. En dat hoefde niemand. Gesprekken kwamen op gang. Er werden handen geschud, kennis gemaakt en meteen veel gelachen. Zéker toen het diner aangebroken was. De sfeer aan tafel was erg gezellig. Mijn leeftijd en het feit dat ik ‘op kantoor bij Estivant’ werkte was totaal niet meer relevant. Het leek allemaal vanzelf te gaan. En eigenlijk ging het dat ook. Het gevoel van samen er een fijn weekend van maken liep als een rode draad door de dagen heen. Niet alleen tijdens het diner en de barbecue, maar ook juist tijdens activiteiten als rotsklimmen en abseilen. Het was dan ook weer zo zondagmiddag. Het was een weekend geworden van grenzen verleggen, van nieuwe mensen leren kennen, van goede gesprekken en vooral een hoop plezier. Een weekend dat mij extra enthousiast gemaakt heeft. En ik denk dat ik zéker niet de enige was. Net zo'n weekend beleven als Niek?Bekijk alle Ardennen-weekenden.
Geplaatst op 27 juni 2018
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

App ons »

Facebook

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

Chat ons »

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail »