Ik had maar één gedachte...

...ik wil naar huis!

Het is 23.00 uur ‘s avonds. Je staat in het donker voor je tent op de camping op Sardinië . Net aangekomen vanuit Nederland. ‘Waar ben ik aan begonnen?’, vraag je jezelf af. En dan doe je iets wat niémand verwacht... Lees het waargebeurde verhaal van Ine!

Ze ging jarenlang met vrienden op vakantie. In 2018 had iedereen al plannen. Wat nu? Een single reis, natuurlijk ????. Ine boekte haar vakantie naar Sardinië . Er ging een wereld voor haar open!

Voor de reis werd er een WhatsApp-groep aangemaakt door de reisbegeleider. “Ik had supertof contact met mijn reisgenoten. Op het vliegveld was dat niet anders.” Alles ging goed, tot ze op de camping aankwam. “Ik dacht: ‘waar zijn we terecht gekomen?’ Voor het eerst op een camping midden in de natuur, met zeeën van vrije tijd. Ik kreeg er zwaar de kriebels van!”

Drastisch besluit
Gewend om altijd haar eigen plannetjes te smeden, benauwde het idee van opgesloten zitten op de camping haar. “Achteraf gezien was ik niet zo goed voorbereid op deze vakantie. Ik had de drukte van mijn werk nog in mijn lijf en zag het wat te negatief voor me. Ik zag mezelf al verveeld voor mijn tent zitten. Dat scenario wilde ik vermijden, dus ik boekte een vlucht naar huis voor vier dagen na onze aankomst. In de tussentijd kon ik mij wel vermaken. Dat wist ik zeker.”
Genieten
En toen moest ik het tegen mijn reisgenoten vertellen… “Gelukkig reageerden ze superlief”. Van vervelen of gevangen zitten was totáál geen sprake: “Er was iemand met een huurauto en die wilde graag het eiland verkennen. Ik mocht altijd met hem meerijden als ik zin had om die uitstap mee te doen. Zo had ik elke dag wat te doen en waren mijn vrije momenten snel opgevuld!” Na een mooie mountainbiketocht door de bergen en een kanotocht langs de kust wist Ine het zeker: “Die vlucht ga ik mooi annuleren.”
Campinglife
“Natuurlijk waren de activiteiten niet alleen de reden.” Ook het campingleven, het eiland en vooral het groepsgevoel waren voor Ine uiteindelijk de reden om de hele week te blijven. "Ik heb zoveel nieuwe leuke mensen leren kennen die mij begrepen. Onze groep maakte er samen echt een topweek van. Achteraf was het daarom misschien zelfs iets te kort. Gelukkig zijn er nog genoeg bestemmingen met Estivant te ontdekken.”
Eerste keer mee 

3 gouden tips van Nicole

Een hele week met een groep onbekenden. Dat blijft toch spannend. “Onze gasten hebben het er vaak over” zegt Nicole, onze product manager single vakanties. “Hoe het binnen een groep eigenlijk vaak vanzelf gaat, wanneer je eenmaal op je bestemming, of zelfs nog maar op Schiphol bent. Maar dat neemt niet weg dat het toch altijd een beetje spannend blijft.”Dus geeft Nicole een paar tips. Dingen die je zélf kunt doen. Om die spanning er een beetje vanaf te halen. 1. Bekijk wat je gaat doen tijdens je vakantieHet klinkt een beetje als een inkoppertje. En dat is het ook wel. Voor je op single reis gaat, zorg ervoor dat je voor vertrek weet al wat er ongeveer op de planning staat. Hierdoor ben je voorbereid op activiteiten die je misschien nog nooit gedaan hebt. Bekijk het programma voor je vertrek. Zie je dingen die totaal nieuw voor je zijn? Lees alvast wat informatie vanuit huis. “Of nog beter, bel ons gewoon, om je vragen te beantwoorden! Je voelt je een stuk zelfverzekerder en het neemt altijd een stukje spanning weg.” Een andere reden ligt misschien wat minder voor de hand. “Het is ook een uitstekende ijsbreker! Lekker kletsen over de bestemming en de activiteiten die je tijdens je vakantie gaat doen. Dan heb je in ieder geval de perfecte ingang tot een leuk gesprek te pakken!” Een snelle manier om contact te leggen met de rest van de groep.2. Stel je open voor dingen waar je eerst van dacht dat ze niks voor jou zijnOké, dit klinkt misschien niet meteen heel positief, maar blijf even hangen… Wanneer je met een groep op vakantie gaat, bestaat de kans dat iedereen niet alles even leuk vindt. Uiteraard ben je helemaal vrij om te doen wat je wil. Niets moet, véél kan. Het kan natuurlijk best een beetje ongemakkelijk aanvoelen. Zeker in het begin. We kennen allemaal het gevoel van spanning tijdens het begin van een eerste date. Of die verjaardag waar je heen gaat, waar je eigenlijk vooraf maar één of twee mensen kent. Dat concert van die band dat je persé wil zien -maar je vrienden zijn al druk- dus je moet eigenlijk alleen gaan... Maar wat is nou het ergste wat er kan gebeuren eigenlijk? Dit soort dingen toch doen, leveren je juist veel op. Zeker wanneer ze in eerste instantie buiten je comfortzone liggen. Zoals bijvoorbeeld Nathalie (34), die dit jaar meeging naar de Ardennen. Is het wel iets voor mij -in m’n eentje met een groep mee- dat vroeg ze zich vooral af. “Ik twijfelde of ik alleen zou gaan, of toch heel veilig een single vriend mee zou nemen” zegt Nathalie. “Ik vond het toch wat spannend. Hij is uiteindelijk niet meegegaan. Maar de kick die het gaf om toch iets nieuws te gaan doen, zorgde ervoor dat ik toch mee wilde.”
Geplaatst op 19 oktober 2018
Eerste keer mee 

Het Try-Out Weekend in de Ardennen!

Een eerste blog. En wat is daarvoor een beter onderwerp dan de ‘de eerste keer op single vakantie’? Die ging bij mij namelijk ongeveer als volgt.Overleg op kantoor. “Niek, je bent toch single? Waarom ga jíj niet mee komend weekend?” En ik moet bekennen dat ik er nerveus van werd. Er was op het laatste moment een plekje vrij. Ik moest eraan geloven.Nooit gedacht dat ik -ondanks dat ik nu toch alweer drie maanden bij Estivant werk- toch nog zo zenuwachtig zou zijn. Het Try-out weekend hadden we georganiseerd voor Gasten die op een makkelijke manier kennis wilden maken met een single reis. Lekker dichtbij, in de Ardennen. Maakt de drempel toch minder hoog. Ik mocht het zelf gaan ervaren.Oh, de zenuwen…De spanning was voelbaar. Het was vrijdagmiddag en ik was onderweg naar La Roche-en-Ardenne. Vanuit mijn marketingfunctie binnen Estivant kende ik natuurlijk de details van het programma, wist ik in wat voor tent ik sliep en had ik een duidelijk beeld van hoe het weekend eruit zou gaan zien. Maar er knaagde iets. Hoe zou de rest over mij denken? Wat als ik er totaal niet tussen pas? Zou het wel iets voor mij zijn?Toen realiseerde ik me dat dit precies was waarom ik meeging. In de afgelopen tijd had ik veel gehoord, gelezen en gesproken over de spanning die een single vakantie met zich meebrengt. Ik ademde een paar keer diep in en uit en draaide mijn auto de camping op.… waren nergens voor nodigEr viel eigenlijk al heel snel een last van me af. Natuurlijk waren de eerste minuten toch wat ongemakkelijk. Je maakt toch kennis met dertig nieuwe mensen. Maar de reisleiders heetten iedereen van harte welkom, zorgden voor een lekker drankje én een sfeer waarin ik me meteen op mijn gemak voelde. Ik hoefde me hier echt niet anders voor te doen dan ik ben. En dat hoefde niemand. Gesprekken kwamen op gang. Er werden handen geschud, kennis gemaakt en meteen veel gelachen. Zéker toen het diner aangebroken was. De sfeer aan tafel was erg gezellig. Mijn leeftijd en het feit dat ik ‘op kantoor bij Estivant’ werkte was totaal niet meer relevant. Het leek allemaal vanzelf te gaan. En eigenlijk ging het dat ook. Het gevoel van samen er een fijn weekend van maken liep als een rode draad door de dagen heen. Niet alleen tijdens het diner en de barbecue, maar ook juist tijdens activiteiten als rotsklimmen en abseilen. Het was dan ook weer zo zondagmiddag. Het was een weekend geworden van grenzen verleggen, van nieuwe mensen leren kennen, van goede gesprekken en vooral een hoop plezier. Een weekend dat mij extra enthousiast gemaakt heeft. En ik denk dat ik zéker niet de enige was. Net zo'n weekend beleven als Niek?Bekijk alle Ardennen-weekenden.
Geplaatst op 27 juni 2018
Eerste keer mee 

...ik wil naar huis!

Het is 23.00 uur ‘s avonds. Je staat in het donker voor je tent op de camping op Sardinië . Net aangekomen vanuit Nederland. ‘Waar ben ik aan begonnen?’, vraag je jezelf af. En dan doe je iets wat niémand verwacht... Lees het waargebeurde verhaal van Ine!
Geplaatst op 11 april 2019
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

App ons »

Facebook

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

Chat ons »

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail »