Ik heb toch maar geboekt...

Want dat alleen eten is ook niet alles!

Als ik eerlijk ben, heb ik lang getwijfeld of ik zou boeken. Natuurlijk, een reis naar Griekenland in juni klinkt heel aantrekkelijk. Zon, zee, (kiezel)strand. Moussaka, souvlaki, gyros, ouzo. Maar dat ene woord: single reis. Dat hield me toch een beetje tegen. Straks zat ik opgescheept met mannen en vrouwen die te naarstig op zoek waren naar vrouwen en mannen. Of die zichzelf heel zielig zouden vinden omdat ze na single reis nummer 93 ook niet meer wisten waar te zoeken. Een Grieks eiland als laatste strohalm. Een soort Temptation Island, maar dan voor zieligerds. Ik ben Joost en ik heb toch maar geboekt.  Want dat alleen eten op vakantie is ook niet alles... 

Soms weet je binnen vijf minuten of een vakantie leuk gaat worden of niet. Schiphol, middernacht:
een stuk of tien voor elkaar totaal onbekende mensen zit bij elkaar te wachten op het vliegtuig. Klaar voor een reis naar Griekenland. Een rondje voorstellen: even de namen erin stampen. Er wordt gepraat, er wordt gelachen. Dan is het al snel duidelijk: dit is een goed stel hoor!

Rafeltjes
Maar goed, Griekenland. Was het een perfecte vakantie? Natuurlijk niet! Vraag maar aan Henk die op dag één (of was het twee?) in een restaurant op een drankdouche werd getrakteerd. Hij kon er om lachen en hield er ook nog een T-shirt aan over. Vraag maar aan Ellen die een winkel werd uitgezet bij een poging om af te pingelen. En over een lekke band kom je ook wel heen. Of maakten die kleine rafeltjes de vakantie juist wel perfect?

Vrijgevig
Wat mij betreft schoot de meter op de schaal van perfectie een heel eind richting 100%. Door het gezelschap, maar ook door de Grieken van wie ik nu weet waarom ze in een economische crisis verzeild zijn geraakt. Als je ouzootjes en andere drankjes en hapjes blijft weggeven, komt de bodem van de schatkist toch een keer in zicht. Maar Grieken voelen zich nou eenmaal rijk met een gift uit het hart. Wie heeft dan nog die geldbiljetten nodig?
Single reizen Blog
Genieten
Griekenland dus. Heerlijke stranden met (uiteráárd) gratis bedden en parasols. Geen opdringerige drankverkopers. Prachtige strandtenten waar je heerlijk kunt eten. Met bootreizen op zee waar je tussen de dolfijnen kunt spartelen. Iedere dag, iedere avond, iedere minuut genieten. Mooie gesprekken. Met sterke mensen. Alleen de reisbegeleider, die maakte één grote fout. Ze vertrok een uur later dan haar gasten.  Onvergeeflijk. Als ik de reisbegeleider was geweest, zou ik het vertrek een week uitstellen. En dan had ik iedereen gedwongen een week bij te boeken!
Eerste keer mee 

3 gouden tips van Nicole

Een hele week met een groep onbekenden. Dat blijft toch spannend. “Onze gasten hebben het er vaak over” zegt Nicole, onze product manager single vakanties. “Hoe het binnen een groep eigenlijk vaak vanzelf gaat, wanneer je eenmaal op je bestemming, of zelfs nog maar op Schiphol bent. Maar dat neemt niet weg dat het toch altijd een beetje spannend blijft.”Dus geeft Nicole een paar tips. Dingen die je zélf kunt doen. Om die spanning er een beetje vanaf te halen. 1. Bekijk wat je gaat doen tijdens je vakantieHet klinkt een beetje als een inkoppertje. En dat is het ook wel. Voor je op single reis gaat, zorg ervoor dat je voor vertrek weet al wat er ongeveer op de planning staat. Hierdoor ben je voorbereid op activiteiten die je misschien nog nooit gedaan hebt. Bekijk het programma voor je vertrek. Zie je dingen die totaal nieuw voor je zijn? Lees alvast wat informatie vanuit huis. “Of nog beter, bel ons gewoon, om je vragen te beantwoorden! Je voelt je een stuk zelfverzekerder en het neemt altijd een stukje spanning weg.” Een andere reden ligt misschien wat minder voor de hand. “Het is ook een uitstekende ijsbreker! Lekker kletsen over de bestemming en de activiteiten die je tijdens je vakantie gaat doen. Dan heb je in ieder geval de perfecte ingang tot een leuk gesprek te pakken!” Een snelle manier om contact te leggen met de rest van de groep.2. Stel je open voor dingen waar je eerst van dacht dat ze niks voor jou zijnOké, dit klinkt misschien niet meteen heel positief, maar blijf even hangen… Wanneer je met een groep op vakantie gaat, bestaat de kans dat iedereen niet alles even leuk vindt. Uiteraard ben je helemaal vrij om te doen wat je wil. Niets moet, véél kan. Het kan natuurlijk best een beetje ongemakkelijk aanvoelen. Zeker in het begin. We kennen allemaal het gevoel van spanning tijdens het begin van een eerste date. Of die verjaardag waar je heen gaat, waar je eigenlijk vooraf maar één of twee mensen kent. Dat concert van die band dat je persé wil zien -maar je vrienden zijn al druk- dus je moet eigenlijk alleen gaan... Maar wat is nou het ergste wat er kan gebeuren eigenlijk? Dit soort dingen toch doen, leveren je juist veel op. Zeker wanneer ze in eerste instantie buiten je comfortzone liggen. Zoals bijvoorbeeld Nathalie (34), die dit jaar meeging naar de Ardennen. Is het wel iets voor mij -in m’n eentje met een groep mee- dat vroeg ze zich vooral af. “Ik twijfelde of ik alleen zou gaan, of toch heel veilig een single vriend mee zou nemen” zegt Nathalie. “Ik vond het toch wat spannend. Hij is uiteindelijk niet meegegaan. Maar de kick die het gaf om toch iets nieuws te gaan doen, zorgde ervoor dat ik toch mee wilde.”
Geplaatst op 19 oktober 2018
Eerste keer mee 

Het Try-Out Weekend in de Ardennen!

Een eerste blog. En wat is daarvoor een beter onderwerp dan de ‘de eerste keer op single vakantie’? Die ging bij mij namelijk ongeveer als volgt.Overleg op kantoor. “Niek, je bent toch single? Waarom ga jíj niet mee komend weekend?” En ik moet bekennen dat ik er nerveus van werd. Er was op het laatste moment een plekje vrij. Ik moest eraan geloven.Nooit gedacht dat ik -ondanks dat ik nu toch alweer drie maanden bij Estivant werk- toch nog zo zenuwachtig zou zijn. Het Try-out weekend hadden we georganiseerd voor Gasten die op een makkelijke manier kennis wilden maken met een single reis. Lekker dichtbij, in de Ardennen. Maakt de drempel toch minder hoog. Ik mocht het zelf gaan ervaren.Oh, de zenuwen…De spanning was voelbaar. Het was vrijdagmiddag en ik was onderweg naar La Roche-en-Ardenne. Vanuit mijn marketingfunctie binnen Estivant kende ik natuurlijk de details van het programma, wist ik in wat voor tent ik sliep en had ik een duidelijk beeld van hoe het weekend eruit zou gaan zien. Maar er knaagde iets. Hoe zou de rest over mij denken? Wat als ik er totaal niet tussen pas? Zou het wel iets voor mij zijn?Toen realiseerde ik me dat dit precies was waarom ik meeging. In de afgelopen tijd had ik veel gehoord, gelezen en gesproken over de spanning die een single vakantie met zich meebrengt. Ik ademde een paar keer diep in en uit en draaide mijn auto de camping op.… waren nergens voor nodigEr viel eigenlijk al heel snel een last van me af. Natuurlijk waren de eerste minuten toch wat ongemakkelijk. Je maakt toch kennis met dertig nieuwe mensen. Maar de reisleiders heetten iedereen van harte welkom, zorgden voor een lekker drankje én een sfeer waarin ik me meteen op mijn gemak voelde. Ik hoefde me hier echt niet anders voor te doen dan ik ben. En dat hoefde niemand. Gesprekken kwamen op gang. Er werden handen geschud, kennis gemaakt en meteen veel gelachen. Zéker toen het diner aangebroken was. De sfeer aan tafel was erg gezellig. Mijn leeftijd en het feit dat ik ‘op kantoor bij Estivant’ werkte was totaal niet meer relevant. Het leek allemaal vanzelf te gaan. En eigenlijk ging het dat ook. Het gevoel van samen er een fijn weekend van maken liep als een rode draad door de dagen heen. Niet alleen tijdens het diner en de barbecue, maar ook juist tijdens activiteiten als rotsklimmen en abseilen. Het was dan ook weer zo zondagmiddag. Het was een weekend geworden van grenzen verleggen, van nieuwe mensen leren kennen, van goede gesprekken en vooral een hoop plezier. Een weekend dat mij extra enthousiast gemaakt heeft. En ik denk dat ik zéker niet de enige was. Net zo'n weekend beleven als Niek?Bekijk alle Ardennen-weekenden.
Geplaatst op 27 juni 2018
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

App ons »

Facebook

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

Chat ons »

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail »