Blog 5 voordelen van een rondreis met een groep!
Alleen op (groeps)reis

5 voordelen van een rondreis met een groep

Je bent eruit: dit jaar wil je een rondreis maken! Maar liever niet alleen. Dus, stuur je een berichtje rond in WhatsApp: ‘Zin om mee te gaan?’ Je beste vriend(in) heeft al vakantieplannen. Een andere vriend(in) wil minimaal 3 weken weg. En als het aan je collega ligt, dan gaan jullie acht dagen bakken op Curaçao. Dan tóch maar alleen? Naar welk land dan? En waar haal je de tijd vandaan om zelf een route uit te stippelen? De oplossing: een rondreis met een groep mensen die nét zo gek is op reizen als jij. De 5 voordelen van een groepsrondreis op een rij:

1. Je ziet meer van het land
Natuurlijk, je reist rond. De naam zegt het al. Je ontdekt dus niet één plek, maar combineert er een aantal. De leukste, al zeggen we het zelf. Je reisbegeleider kent de niet-te-missen-spots, weet waar je zijn moet en zorgt ervoor dat je moeiteloos van plek naar plek reist. Elke plek staat weer bekend om z’n eigen highlights. Want eerlijk is eerlijk, na vijf kletterende watervallen in IJsland, is de zesde half zo indrukwekkend. Tijdens een aantal reizen sluit ook een lokale gids aan bij de groep. Die zit bomvol verhalen, kent de verborgen plekjes en deelt met liefde een aantal insidertips met je. Zo weet je zeker dat dat restaurant met lokale specialiteiten óf verborgen uitzichtpunt niet aan je reisneus voorbijgaat. Kortom, als je houdt van een reizen met een hoog verrassinggehalte zit je met een rondreis goed!
Programma Single rondreis
2. Je hebt vrijheid
‘Het programma zit vast tjokvol activiteiten?’ Of: ‘Je hebt vast geen tijd voor jezelf?’ Het antwoord is twee keer volmondig ‘nee’. Het is vakantie. Jouw vakantie! Je werkt dus geen verplicht programma af. Daar wordt niet niemand blij van. Je kent vast de uitspraak: ‘het draait om de balans.’ Dat geldt ook voor reizen. Het programma is zo ingericht dat je altijd wel een ochtend of middag vrij bent, zodat je je eigen plan kan trekken. Nóg even die berg beklimmen? Of op je gemak slenteren door de stad. Tijd zat! Bovendien slaap je minimaal twee nachten op dezelfde plek. Hoef je niet elke dag je koffer in en uit te pakken. Conclusie: haasten staat tijdens jouw rondreis absoluut niet in het reiswoordenboek!
Groepsrondreis
3. Je bent nooit alleen
Je vergeet nooit meer hoe die reusachtige walvis vlák voor je boot sprong op de Azoren. En ook ijsklimmen op een spiegelgladde gletsjer tijdens een rondreis in IJsland staat voor altijd op je netvlies gebrand. Je selfies zijn het bewijs van deze onvergetelijke reismomenten. Dat die gletsjer er maar voor de helft opstaat, neem je voor lief.

Deze bijzondere momenten zijn om te delen, toch!? Thuis met een foto, maar op reis met andere reisliefhebbers. Want die weten precies hoe groot die walvis was of hoe jullie stap voor stap de gletsjer opklommen (én afgleden). Die reisliefhebbers zijn tijdens een groepsreis altijd in de buurt! Zelfs om ervoor te zorgen dat de gletsjer in vol ornaat op de achtergrond van je foto staat te shinen. Maar ook als je spontaan iets wil ondernemen op een vrije middag, is er altijd wel een reisgenoot die nét zo enthousiast is als jij om erop uit te trekken. Snel nog even een souvenir scoren voordat jullie verder reizen? Een koffie scoren op het terras? Of het museum bezoeken dat de reisbegeleider jou heeft getipt? Op je reisgenoten kan je áltijd rekenen!
Single groepsrondreis
4. Je bespaart Google-tijd
Een reisroute bepalen, slaapplekken kiezen, reviews doorspitten, activiteiten opzoeken, vliegtickets boeken, vervoer regelen tussen bestemmingen; een rondreis voorbereiden voelt bijna als een fulltime baan. Een leuke, maar wel een erg tijdrovende naast je eigen baan óf drukke leven. En je kan je tijd maar één keer besteden. Onze reisexperts Nicole, Ronald en Rianne, bedenken, maken én testen al onze rondreizen in Europa. Geluksvogels zijn het hè!? Daarvoor werken ze nauw samen met lokale partners om jouw de beste reisbeleving te geven. Terwijl jij je op andere zaken concentreert (lees: vakantie inkopen doet), zorgen zij ervoor dat achter de schermen alles tot in de puntjes is geregeld voor vertrek én op bestemming. Dat betekent: weg vakantiestress en genietmodus ‘aan’.
Rondreizen samengesteld door reisexperts
5. Je favoriete rondreis binnen handbereik
Rondreizen zijn er in alle soorten en maten. Dat betekent dat je een rondreis kan kiezen die jij écht leuk vindt. Want als je van actieve reizen houdt, zit je vast niet te wachten op een rondreis waarbij je vanuit een touringcar langs bezienswaardigheden rijdt (ligt ook niet in ons reisstraatje). En als je het liefst in de natuur bent, wil je niet van stad naar stad hoppen. Dus kies een rondreis die écht bij jou past. Misschien een culturele rondreis door Tsjechië? Eilandhoppen op de Azoren in Portugal? Of een mix van cultuur en natuur in Montenegro? Aan jou de keuze!
Single rondreis op de Azoren
Overtuigd van de 5 voordelen van een rondreis met een groep? Bekijk alle rondreizen in Europa en kies je favoriete single rondreis! Dit reisjaar heb je de keuze uit:
Eerste keer mee 

3 gouden tips van Nicole

Een hele week met een groep onbekenden. Dat blijft toch spannend. “Onze gasten hebben het er vaak over” zegt Nicole, onze product manager single vakanties. “Hoe het binnen een groep eigenlijk vaak vanzelf gaat, wanneer je eenmaal op je bestemming, of zelfs nog maar op Schiphol bent. Maar dat neemt niet weg dat het toch altijd een beetje spannend blijft.”Dus geeft Nicole een paar tips. Dingen die je zélf kunt doen. Om die spanning er een beetje vanaf te halen. 1. Bekijk wat je gaat doen tijdens je vakantieHet klinkt een beetje als een inkoppertje. En dat is het ook wel. Voor je op single reis gaat, zorg ervoor dat je voor vertrek weet al wat er ongeveer op de planning staat. Hierdoor ben je voorbereid op activiteiten die je misschien nog nooit gedaan hebt. Bekijk het programma voor je vertrek. Zie je dingen die totaal nieuw voor je zijn? Lees alvast wat informatie vanuit huis. “Of nog beter, bel ons gewoon, om je vragen te beantwoorden! Je voelt je een stuk zelfverzekerder en het neemt altijd een stukje spanning weg.” Een andere reden ligt misschien wat minder voor de hand. “Het is ook een uitstekende ijsbreker! Lekker kletsen over de bestemming en de activiteiten die je tijdens je vakantie gaat doen. Dan heb je in ieder geval de perfecte ingang tot een leuk gesprek te pakken!” Een snelle manier om contact te leggen met de rest van de groep.2. Stel je open voor dingen waar je eerst van dacht dat ze niks voor jou zijnOké, dit klinkt misschien niet meteen heel positief, maar blijf even hangen… Wanneer je met een groep op vakantie gaat, bestaat de kans dat iedereen niet alles even leuk vindt. Uiteraard ben je helemaal vrij om te doen wat je wil. Niets moet, véél kan. Het kan natuurlijk best een beetje ongemakkelijk aanvoelen. Zeker in het begin. We kennen allemaal het gevoel van spanning tijdens het begin van een eerste date. Of die verjaardag waar je heen gaat, waar je eigenlijk vooraf maar één of twee mensen kent. Dat concert van die band dat je persé wil zien -maar je vrienden zijn al druk- dus je moet eigenlijk alleen gaan... Maar wat is nou het ergste wat er kan gebeuren eigenlijk? Dit soort dingen toch doen, leveren je juist veel op. Zeker wanneer ze in eerste instantie buiten je comfortzone liggen. Zoals bijvoorbeeld Nathalie (34), die dit jaar meeging naar de Ardennen. Is het wel iets voor mij -in m’n eentje met een groep mee- dat vroeg ze zich vooral af. “Ik twijfelde of ik alleen zou gaan, of toch heel veilig een single vriend mee zou nemen” zegt Nathalie. “Ik vond het toch wat spannend. Hij is uiteindelijk niet meegegaan. Maar de kick die het gaf om toch iets nieuws te gaan doen, zorgde ervoor dat ik toch mee wilde.”
Geplaatst op 19 oktober 2018
Eerste keer mee 

Het Try-Out Weekend in de Ardennen!

Een eerste blog. En wat is daarvoor een beter onderwerp dan de ‘de eerste keer op single vakantie’? Die ging bij mij namelijk ongeveer als volgt.Overleg op kantoor. “Niek, je bent toch single? Waarom ga jíj niet mee komend weekend?” En ik moet bekennen dat ik er nerveus van werd. Er was op het laatste moment een plekje vrij. Ik moest eraan geloven.Nooit gedacht dat ik -ondanks dat ik nu toch alweer drie maanden bij Estivant werk- toch nog zo zenuwachtig zou zijn. Het Try-out weekend hadden we georganiseerd voor Gasten die op een makkelijke manier kennis wilden maken met een single reis. Lekker dichtbij, in de Ardennen. Maakt de drempel toch minder hoog. Ik mocht het zelf gaan ervaren.Oh, de zenuwen…De spanning was voelbaar. Het was vrijdagmiddag en ik was onderweg naar La Roche-en-Ardenne. Vanuit mijn marketingfunctie binnen Estivant kende ik natuurlijk de details van het programma, wist ik in wat voor tent ik sliep en had ik een duidelijk beeld van hoe het weekend eruit zou gaan zien. Maar er knaagde iets. Hoe zou de rest over mij denken? Wat als ik er totaal niet tussen pas? Zou het wel iets voor mij zijn?Toen realiseerde ik me dat dit precies was waarom ik meeging. In de afgelopen tijd had ik veel gehoord, gelezen en gesproken over de spanning die een single vakantie met zich meebrengt. Ik ademde een paar keer diep in en uit en draaide mijn auto de camping op.… waren nergens voor nodigEr viel eigenlijk al heel snel een last van me af. Natuurlijk waren de eerste minuten toch wat ongemakkelijk. Je maakt toch kennis met dertig nieuwe mensen. Maar de reisleiders heetten iedereen van harte welkom, zorgden voor een lekker drankje én een sfeer waarin ik me meteen op mijn gemak voelde. Ik hoefde me hier echt niet anders voor te doen dan ik ben. En dat hoefde niemand. Gesprekken kwamen op gang. Er werden handen geschud, kennis gemaakt en meteen veel gelachen. Zéker toen het diner aangebroken was. De sfeer aan tafel was erg gezellig. Mijn leeftijd en het feit dat ik ‘op kantoor bij Estivant’ werkte was totaal niet meer relevant. Het leek allemaal vanzelf te gaan. En eigenlijk ging het dat ook. Het gevoel van samen er een fijn weekend van maken liep als een rode draad door de dagen heen. Niet alleen tijdens het diner en de barbecue, maar ook juist tijdens activiteiten als rotsklimmen en abseilen. Het was dan ook weer zo zondagmiddag. Het was een weekend geworden van grenzen verleggen, van nieuwe mensen leren kennen, van goede gesprekken en vooral een hoop plezier. Een weekend dat mij extra enthousiast gemaakt heeft. En ik denk dat ik zéker niet de enige was. Net zo'n weekend beleven als Niek?Bekijk alle Ardennen-weekenden.
Geplaatst op 27 juni 2018
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

App ons »

Facebook

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

Chat ons »

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail »