• Actief én dichtbij naar de Ardennen op vakantie

Eenoudervakantie La Roche

Eenoudervakantie La Roche

Camping Floreal II, La Roche en Ardennes, België

Je wilt van de zomer wél Nederland achter je laten. Tegelijkertijd wil je het ook niet te ver zoeken. En waarom zou je? Met de Belgische Ardennen hebben we een fantastisch natuurgebied in de eigen 'achtertuin'!
 • Heerlijk zwembad bij het Kasteel van Floreal, geopend vanaf maandag 30 juni
 • Een gezellig Estivant terras en een grote blokhut
 • Genieten in een super groene omgeving
 • Heel veel activiteiten en uitstapjes mogelijk

Het is maar een uurtje voorbij Maastricht. En toch lijkt het of je veel verder van huis bent. Heuvels, bossen zo ver als het oog reikt, uitdagende wandel- en fietsroutes, geserveerd met de Belgische gastvrijheid. Het is niet voor niets dat camping Floreal II in La Roche en Ardennes zo populair is bij Estivant gasten. Er is hier heel veel te doen voor eenoudergezinnen. Allez, we gaan!

In de Ardennen hebben we niet de eerste de beste camping voor je gereserveerd. Floreal II ligt in het hart van de Ardennen, temidden van stadjes en dorpen die historie en gezelligheid ademen. Zijn de kinderen graag buiten in de vakantie? Dan wordt het helemaal een topvakantie, want op en rond Floreal II is het elke dag moeilijk kiezen uit alle mogelijkheden. Voor de jongsten is er met het EstiFun team superveel leuks te doen in deze prachtige omgeving. Voor de oudere jeugd is er op actief gebied ook van alles te beleven. In La Roche zit je bovendien vlakbij een leuk oud stadje. En is het een keertje minder mooi weer? Geen nood, in onze grote blokhut is ruimte genoeg voor spelletjes of het kijken van een film.

Reisgegevens

• 5 t/m 30 eenoudergezinnen
• Meest geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar
• Verblijf in luxe bungalowtent type A en B
• Verblijf o.b.v. logies
• Aankomst- en vertrekdag: zaterdag

Reviews voor Camping Floreal 2

8,0(Gebaseerd op 137 reviews)Schrijf review
 • 10Laura45 jaar

  De vakantie was geweldig!

  Geplaatst op 07-05-2016

  Vijf dagen voelden als twee weken; we hebben zoveel leuke dingen meegemaakt.
  Het team was helemaal super, ze hebben voor elke leeftijdsgroep activiteiten georganiseerd - zelfs voor de ouders.
  De tent was zeer luxe en compleet ingericht. 's Nachts v...

  Vijf dagen voelden als twee weken; we hebben zoveel leuke dingen meegemaakt.
  Het team was helemaal super, ze hebben voor elke leeftijdsgroep activiteiten georganiseerd - zelfs voor de ouders.
  De tent was zeer luxe en compleet ingericht. 's Nachts vrieskou (voorjaar in de Ardennen), maar dat mocht de pret niet drukken - en bovendien voelden we er niets van met ieder twee pyjama's en drie dekens. Heerlijk geslapen op echte bedden! Overdag hadden we prachtig weer.
  De kinderen hadden meteen contact, zowel met leeftijdsgenootjes als met kinderen die ouder en jonger waren.
  De vakantie voelde als één groot buurtfeest. Dit gaan we vaker doen!

  Meer

  Minder

  9Sander34 jaar

  Super geslaagde week

  Geplaatst op 09-08-2015

  Samen met mijn dochter Jasmijn was dit onze eerste kampeervakantie. Jasmijn had nog nooit gekampeerd, en voor mijzelf was het ook 20 jaar geleden. Ondanks dat ik van de groep ouders verreweg de jongste was, heb ik me zowel met de andere ouders als me...

  Samen met mijn dochter Jasmijn was dit onze eerste kampeervakantie. Jasmijn had nog nooit gekampeerd, en voor mijzelf was het ook 20 jaar geleden. Ondanks dat ik van de groep ouders verreweg de jongste was, heb ik me zowel met de andere ouders als met het Estivant team erg goed vermaakt. Jasmijn heeft de mooiste vakantie van haar leven gehad. Ze heeft veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes gemaakt, en daarnaast hele leuke nieuwe dingen geleerd. Het highrope parcours en het tokkelen waren een mooie nieuwe uitdaging voor haar. Ook erg fijn was dat iedereen goed op elkaar en elkaars kids let. Al met al een super geslaagde week, welke ik aan iedere eenouder aan kan bevelen!

  Meer

  Minder

  9Ilse16 jaar

  Bedankt!

  Geplaatst op 08-08-2015

  Na een moeilijk jaar wou mijn moeder toch nog graag op vakantie met mij (ilse 16), ellen (17) & Tijn (13). Ze kon niet goed iets vinden want alles was meteen al vrij saai of er was niet echt iets te doen voor ons. We kwamen Estivant tegen op internet...

  Na een moeilijk jaar wou mijn moeder toch nog graag op vakantie met mij (ilse 16), ellen (17) & Tijn (13). Ze kon niet goed iets vinden want alles was meteen al vrij saai of er was niet echt iets te doen voor ons. We kwamen Estivant tegen op internet en het leek ons wel wat! We hadden geluk en hadden de laatste tent. We hebben ons daar super goed vermaakt. Normaal gaan we nooit naar een camping dus dit was onze eerste keer! Het was wel even wennen in een tent zo krap op elkaar, maar de tent was wel simpel en handig dus het was makkelijk, en we waren vooral toch buiten omdat het lekker weer was. We hadden allemaal al snel onze vrienden gevonden waar we de hele tijd mee waren! Het Estivant team organiseerde leuke activiteiten die wel te doen was als je al wat ouder bent als mijn zus en ik, het waren er ook precies genoeg! Ik vond het vooral zo fijn aan de camping dat het klein is, en ook dat iedereen gescheiden was dus iedereen had wel hetzelfde meegemaakt en voor de ouders was het ook makkelijker om contact met elkaar te leggen zo! Ik hoop heel erg dat we volgend jaar weer met Estivant mee gaan, maar ik denk dat dat wel goed komt want mijn moeder heeft ook een super leuke vakantie gehad! Ze verdiende een vakantie om tot rust te komen en te genieten, en dat is zeker gelukt! Bedankt!

  Meer

  Minder

  8Brenda36 jaar

  Mijn eerste reiservaring met Estivant was een hele prettige

  Geplaatst op 26-07-2015

  Mijn dochter van vijf had het ontzettend naar haar zin met de Estifun activiteiten en had een paar vriendinnetjes van haar eigen leeftijd. Voor het eerst sinds jaren had ik het gevoel dat ik óók vakantie had. Overdag en 's avonds leuk contact met een...

  Mijn dochter van vijf had het ontzettend naar haar zin met de Estifun activiteiten en had een paar vriendinnetjes van haar eigen leeftijd. Voor het eerst sinds jaren had ik het gevoel dat ik óók vakantie had. Overdag en 's avonds leuk contact met een flink aantal andere ouders. Zo fijn dat iedereen 'in hetzelfde schuitje' zit. Dat maakt het zoveel makkelijker. De keer uit eten was echt een cadeautje (op de kinderen werd gepast). Zeker voor herhaling vatbaar en ook zeker een aanrader voor andere alleenstaande ouders.

  Meer

  Minder

  8Regina45 jaar

  Wat een uitkomst!

  Geplaatst op 21-07-2015

  Wat een uitkomst om als een ouder met Estivant te kunnen reizen. Bijzonder hoe snel je je thuis voelt in een vreemde groep mensen. Want niet alleen de kinderen hebben de tijd van hun leven, de ouders ook! La Roche en de blokhut met terras en heaters ...

  Wat een uitkomst om als een ouder met Estivant te kunnen reizen. Bijzonder hoe snel je je thuis voelt in een vreemde groep mensen. Want niet alleen de kinderen hebben de tijd van hun leven, de ouders ook! La Roche en de blokhut met terras en heaters zijn ideaal. Een ontmoetingsplek in weer en wind.

  Meer

  Minder

 • 9Joop53 jaar

  Dit ga ik zeker bij kennissen aanraden

  Geplaatst op 20-07-2015

  Onze vakantie was La Roche en Ardennes 11-18 juli. Top locatie. Goed animatieteam. Gezellige mensen.
  Met de auto hier naar toe vertrokken, wat erg goed te doen was. Ontvangst op de camping was goed. We voelden ons direct op ons gemak. Kennismakingsav...

  Onze vakantie was La Roche en Ardennes 11-18 juli. Top locatie. Goed animatieteam. Gezellige mensen.
  Met de auto hier naar toe vertrokken, wat erg goed te doen was. Ontvangst op de camping was goed. We voelden ons direct op ons gemak. Kennismakingsavond was voor alle partijen erg leuk en gezellig. De hele vakantie de kinderen niet zo vaak gezien overdag buiten het ontbijt en de slaapuren na. Hierdoor heb je als ouder redelijk veel tijd voor jezelf. De vrijheid die je hebt om wel of niet mee te doen aan alle activiteiten met of zonder kinderen was geweldig. Tijd gehad om zelf te genieten met de kinderen van de omgeving met het hoogtepunt het bezoek aan Bastogne War Museum in Bastogne. (informatie goed geregeld door locatiemanager) Bezoek aan het kasteel en het museum in La Roche zonder kinderen (die werden vermaakt of lagen in het zwembad) was prima. Alle doe-activiteiten zijn leuk en goed te doen. Voor ons was het nu prima maar de volgende keer zal voor de zomervakantie wel een week langer worden. De week was veel te snel om en moesten we jammer genoeg al weer naar huis. Wij hebben enorm genoten van deze week.

  Meer

  Minder

  8Patrick43 jaar

  Heerlijke week

  Geplaatst op 19-07-2015

  Vakantie was precies wat we er van verwachte. Heerlijke week gehad met mooi weer en genoeg activiteiten.

  9Janneke36 jaar

  Schot in de roos

  Geplaatst op 19-07-2015

  de eerste keer met Estivant was een schot in de roos. De kinderen hebben zich de hele week uitstekend vermaakt en het afscheid was heel moeilijk. Bedankt Estivantteam!!!!!! Ook een aanrader voor Belgische eenoudergezinnen!!!!!!!!!!

  9Eva40 jaar

  Echt hele leuke 2 weken gehad, we komen zeker weer

  Geplaatst op 12-07-2015

  Ik heb eigenlijk nog nooit zon leuke vakantie gehad met de kinderen erbij. De combinatie van een animatie team, zelf dingen met kinderen doen, in mijn eentje eropuit in de mooie omgeving van Ardennen, eigen tent met fijne bedden, sportactivitetiten e...

  Ik heb eigenlijk nog nooit zon leuke vakantie gehad met de kinderen erbij. De combinatie van een animatie team, zelf dingen met kinderen doen, in mijn eentje eropuit in de mooie omgeving van Ardennen, eigen tent met fijne bedden, sportactivitetiten en contact met andere volwassen met gedeelde ervaringen, vind ik in 1 woord fantastisch!

  Meer

  Minder

  8Harriet50 jaar

  Een week in La Roche en Ardenne

  Geplaatst op 12-07-2015

  Heerlijk weer gehad overdag maar inderdaad koude nachten, brrr. we hebben genoten van de extra activiteiten , High rope parcours, abseilen en barbecueën.
  Het zwembad was prima, lekker ter verkoeling, avonds gezellig bij de blokhut.
  De tent was goed ...

  Heerlijk weer gehad overdag maar inderdaad koude nachten, brrr. we hebben genoten van de extra activiteiten , High rope parcours, abseilen en barbecueën.
  Het zwembad was prima, lekker ter verkoeling, avonds gezellig bij de blokhut.
  De tent was goed ingericht en heerlijk ruim. Fijn dat de brood service er was, heerlijk vers brood in de ochtend. Volgend jaar ga ik zeker weer naar jullie aanbod kijken, Sauerland misschien?

  Meer

  Minder

 • 9Taco51 jaar

  Leuke ervaring voor herhaling vatbaar

  Geplaatst op 05-07-2015

  Gezelligheid zowel voor kind als ouder! Als je met een rotgevoel naar huis moet is dat toch een teken dat je vakantie super is geweest!!!!

  9Jetta42 jaar

  Top vakantie! Veel dank hiervoor, Estivant!

  Geplaatst op 04-07-2015

  Eerste keer Estivant is zeer goed bevallen. Zoon van 7 en ik zelf hadden een heerlijke week. Erg warm weer, dus minder aan activiteiten meegedaan dan dat mijn plan was. Zo wel echt tot rust gekomen en genoten van de zon en de warmte. Alles was mogeli...

  Eerste keer Estivant is zeer goed bevallen. Zoon van 7 en ik zelf hadden een heerlijke week. Erg warm weer, dus minder aan activiteiten meegedaan dan dat mijn plan was. Zo wel echt tot rust gekomen en genoten van de zon en de warmte. Alles was mogelijk, en zoon en ik kwamen beiden aan onze wensen toe. Leuke, lieve ouders leren kennen en genoeg speelvriendjes voor mijn zoon. Top dus! Veel dank aan Estivant.

  Meer

  Minder

  9Brigitte35 jaar

  Wat was het een feest voor mij en mijn zoon!

  Geplaatst op 05-09-2014

  Wat was het een feest voor mij en mijn zoon om in de watten gelegd te worden door het Estivant team. Er was iedere dag wel iets leuks te beleven, meedoen mocht maar was niet verplicht. Ook genoeg vrije tijd tussen alle activiteiten in. De tent was ne...

  Wat was het een feest voor mij en mijn zoon om in de watten gelegd te worden door het Estivant team. Er was iedere dag wel iets leuks te beleven, meedoen mocht maar was niet verplicht. Ook genoeg vrije tijd tussen alle activiteiten in. De tent was netjes en compleet! We hebben genoten van de omgeving, van de camping en van de gezelligheid onderling. Zeer zeker voor herhaling vatbaar dus!

  Meer

  Minder

  8Jan 62 jaar

  Mijn zoon van 12 heeft zich vanaf het eerste moment tot einde van de vakantieweek vermaakt.

  Geplaatst op 30-08-2014

  Plezierige mensen, leuke activiteiten, prima tent en bedden. Papa had genoeg te kletsen met andere ouders en de gezamenlijke activiteiten met de kinderen zijn leuk. De komende jaren weet ik voor welk concept ik ga kiezen.

  8Dieneke 38 jaar

  Geweldige vakantie in een prachtige omgeving!

  Geplaatst op 02-08-2014

  Heerlijke weken gehad in het prachtige La Roche. Fijne camping met veel mogelijkheden. Enige nadeel was de sleutel voor het toilletgebouw. Maar 1 sleutel per tent, en kwijtraken kost je flink wat borg. Verder een toplokatie. Mijn zoon heeft zich kost...

  Heerlijke weken gehad in het prachtige La Roche. Fijne camping met veel mogelijkheden. Enige nadeel was de sleutel voor het toilletgebouw. Maar 1 sleutel per tent, en kwijtraken kost je flink wat borg. Verder een toplokatie. Mijn zoon heeft zich kostelijk vermaakt, en ik ben heerlijk tot rust gekomen, ondanks alle borrels tot in de late uurtjes. Ik was er na 2 weken nog lang niet uitgekeken.

  Meer

  Minder

 • 7Christiana 46 jaar

  Voor kinderen is Estivant ideaal en ouders profiteren optimaal!

  Geplaatst op 19-07-2014

  De tent was van alle gemakken voorzien, de omgeving was mooi, de camping was klein en het sanitair was behoorlijk oud en aan vernieuwing toe, de groep ouders/kinderen was gezellig en de Estivant begeleiding was prima. Jammer dat er geen campingwinkel...

  De tent was van alle gemakken voorzien, de omgeving was mooi, de camping was klein en het sanitair was behoorlijk oud en aan vernieuwing toe, de groep ouders/kinderen was gezellig en de Estivant begeleiding was prima. Jammer dat er geen campingwinkel aanwezig was en dat de wifi slecht functioneerde.

  Meer

  Minder

  9,5Bianca 46 jaar

  Van het begin tot het einde ondanks het wat "mindere" weer toch een geweldige week gehad.

  Geplaatst op 12-07-2014

  Het was heerlijk. Na de pinksteren had ik weer voor ons geboekt, omdat we zo van de omgeving genoten. En geen seconde spijt gehad. Het hele Estivant team was geweldig en de groep ouders en kinderen waren super gezellig. Het kost een paar uurtjes slaa...

  Het was heerlijk. Na de pinksteren had ik weer voor ons geboekt, omdat we zo van de omgeving genoten. En geen seconde spijt gehad. Het hele Estivant team was geweldig en de groep ouders en kinderen waren super gezellig. Het kost een paar uurtjes slaap, maar dan heb je ook wat ;-)
  De broodjes werden aan de tent gebracht, maar na de eerste ochtend hebben we gezegd dat het goedemorgen op een wat minder volumen mocht.. hahaha.
  De kinderen hebben heerlijk gespeeld, en van de activiteiten genoten, en op het terras gechilled of gepingpongd. Nadat de kinderen naar bed waren werd het de chill plaats van de ouders of we gingen ""eventjes"" in de blokhut zitten.
  Al met al.. een geweldige vakantie en als het mooier weer was geweest, dan was het zeker een 10 geweest.
  Tot volgend jaar!!!

  Meer

  Minder

  10Marion45 jaar

  Wát een service!

  Geplaatst op 31-08-2013

  Mijn complimenten voor alles, maar vooral de servicegerichtheid en kennis van de bestemming. Het is geen enkele keer gebeurd dat iets NIET mogelijk was. I.v.m. de grootte van de groep gasten (we hadden de laatste week "maar" 12 gezinnen) waren er som...

  Mijn complimenten voor alles, maar vooral de servicegerichtheid en kennis van de bestemming. Het is geen enkele keer gebeurd dat iets NIET mogelijk was. I.v.m. de grootte van de groep gasten (we hadden de laatste week "maar" 12 gezinnen) waren er soms te weinig aanmeldingen voor de buitensportactiviteiten. Toch werd er geregeld dat we konden sporten zoals we wilden. Super!

  Meer

  Minder

  9Marina47 jaar

  Voor herhaling vatbaar

  Geplaatst op 20-08-2013

  Het was mijn eerste Estivant vakantie en zeker voor herhaling vatbaar. Leuk dat het voor ouders én kinderen gezellig is!

  9Ludo41 jaar

  Eigenlijk een 9,5…

  Geplaatst op 10-08-2013

  Ik geef een 9 omdat ik niet de mogelijkheid heb 9,5 te geven.

 • 8Violetta45 jaar

  Bedankt voor de fijne vakantie!

  Geplaatst op 05-08-2013

  Ik wil het EstiFun team van harte bedanken voor hun inzet, flexibiliteit en professionaliteit. Heel wonderlijk hoe zulke jonge mensen kunnen levellen met jonge kinderen en ouders en hun eigen team. Chapeau. Mijn dochter is zelf ook heel enthousiast g...

  Ik wil het EstiFun team van harte bedanken voor hun inzet, flexibiliteit en professionaliteit. Heel wonderlijk hoe zulke jonge mensen kunnen levellen met jonge kinderen en ouders en hun eigen team. Chapeau. Mijn dochter is zelf ook heel enthousiast geworden en wil over 2 jaar solliciteren bij Estivant. Ook bij het boeken ben ik fantastisch geholpen door de kantoormedewerkers.

  Meer

  Minder

  8Reina48 jaar

  Zeer prettig dat er alleen eenoudergezinnen zijn

  Geplaatst op 01-08-2013

  Zeer prettig dat er alleen eenoudergezinnen zijn. Veel kids en als ouders maak je ook gemakkelijk contact. Estivant speelt hierin ook een positieve rol.

  9Monica51 jaar

  Alle verwachtingen overtroffen

  Geplaatst op 26-07-2013

  Alles wat we verwachtten, en nog veel meer.

  9Marina48 jaar

  Heel luxe

  Geplaatst op 20-07-2013

  Superplek, aan de rivier en lekker dichtbij het dorp. Gewend aan bescheiden kamperen, dus tent met toebehoren hebben wij als heel luxe ervaren.

  8Anoniem38 jaar

  Geweldig team

  Geplaatst op 16-07-2013

  Een geweldig team aanwezig op deze locatie, zeer toegankelijk en vriendelijk...

 • 9Etienne44 jaar

  Danny en team perfect

  Geplaatst op 15-07-2013

  Danny en zijn team deden het perfect. Leuke mensen en erg aardig voor de kinderen. Elke keer als 'we gaan beginnen' door de luidsprekers klonk was het feest.

  8Alexandra40 jaar

  Top!!

  Geplaatst op 10-07-2013

  Danny heeft ons erg goed geholpen en dacht mee als er ergens een oplossing voor gevonden moest worden. Top dus!!

Googlemaps laden...

Estivant over La Roche en Ardennes:

“Door haar unieke ligging wordt La Roche ook wel de parel van de Ardennen genoemd. Het riviertje de Ourthe kronkelt dwars door dit charmante historische plaatsje met winkeltjes, gezellige terrasjes en restaurantjes. Voor het ultieme vakantiegevoel hoef je niet ver te rijden!”

Details:

Plaats: La Roche en Ardennes, België
Classificatie:
Aantal eenoudergezinnen: 5 t/m 30
Meest geschikt voor kinderen: vanaf 4 jaar
Ligging: Belgische Ardennen, aan rivier de Ourthe
Faciliteiten: WasmachineInternetBarbecueZwemgelegenheidDoucheWatersport

Inbegrepen

• 24 uur per dag / 7 dagen per week Estivant team op je vakantiebestemming
• EstiFun activiteitenprogramma (t/m groep 8)
• EstiVenture activiteitenprogramma (middelbare school)
• Verblijf in volledig ingerichte luxe bungalowtent
• Entree zwembad Floreal, geopend vanaf 30 juni

Niet inbegrepen

Forum
Wil je op de hoogte blijven?
 • "Superplek, aan de rivier en lekker dichtbij het dorp."

  Marina, La Roche en Ardennes
Bel ons

Bel ons

024-3 600 104

We zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 - 16.00 uur.

Livechat

Livechat

Heb je een vraag? Onze vakantieadviseurs helpen je direct.

Binnenkort
Whatsapp

Whatsapp

06-11421513

Gebruik je graag Whatsapp?
Neem dan tijdens kantooruren contact met ons op via het bovenstaande nummer.

Mail ons

Mail ons

Stuur je liever een e-mail? Onze vakantieadviseurs beantwoorden je snel.

Stuur e-mail