Een kijkje achter de schermen

Hoe het coronavirus ons tóch niet te pakken kreeg!

Het is dinsdag 3 maart, de avond is nog jong. Het eten staat dampend op tafel, als iedereen bij Estivant een melding in de groepsapp ontvangt. Rowin (jullie hebben hem misschien wel eens gesproken toen je een vakantie boekte ????) stuurt een printscreen van de NOS liveblog. De laatste update belooft niet veel goeds: code oranje naar Noord-Italië. Alleen nog gaan als het écht nodig is...en dat terwijl er binnen een paar dagen 50 Gasten (waaronder deze skifanaten hierboven) naar Italië zouden vertrekken!

Jullie weten natuurlijk wel dat we bij Estivant helemaal verzot zijn op wintersport, maar je kunt je voorstellen dat zelfs wij begrijpen dat het nu geen noodzaak is om in het noorden van Italië op de latten te gaan staan. Zeker niet als de gezondheid van onze Gasten op het spel staat. Maar hoe moet dat nu met de drie groepen die naar Italië zouden gaan?

Ook bij ons wint verstand het van het hart, want binnen 5 minuten na het berichtje van Rowin riep directeur Martijn iedereen op om de volgende dag aanwezig te zijn op kantoor. Het is ‘Alle hens aan dek!’ In de app gaf hij ook alvast aan dat we Marilleva, de Huttentocht Dolomieten en San Candido gingen annuleren. Teleurstellend bericht voor onze Gasten natuurlijk, want die hadden zich er zo op verheugd! “We gaan er álles aan doen om ze tóch nog op pad te sturen” stuurde Martijn. “Het wordt een drukke dag morgen. Dus graag iedereen die kan, fris op kantoor aanwezig!”

Zo gezegd, zo gedaan! Een dag later stroomde rond 08.00 uur de eerste collega’s binnen op ons kantoor in Nijmegen. Marijke en Ivar stelden mails op voor onze gasten, op Facebook deelden ze informatie en op de website vulden ze de informatiepagina over het coronavirus aan met de meest recente ontwikkelingen.

Martijn kwam vol goede moed binnen denderen met een whiteboard. “Werk aan de winkel!” Alle geannuleerde reizen en opties en prijzen werden op een rijtje gezet in een handig overzicht. Dat werd bij de reserveringsmedewerkers opgehangen als leidraad voor de telefoongesprekken. Zij zaten stipt om 09.00 uur klaar om iedereen die eigenlijk naar Italië zou gaan te bellen en goede uitleg te geven over de situatie. En het allerbelangrijkste: om alternatieven te bespreken voor onze Gasten!

Vooral in Oostenrijk zochten we naar die alternatieven. Gelukkig konden we die na een flinke zoektocht vinden. We merkten daarbij hoe belangrijk het is om goede relaties te onderhouden met hotels waar je je gasten naartoe stuurt. Vanuit meerdere partners kregen we groen licht. Super fijn! Zo hadden we voldoende kamers beschikbaar om onze wintersporters toch naar de sneeuw te kunnen sturen! Maar dan zijn we er nog niet: ook het vervoer moest nog geregeld worden! Onze busmaatschappij Bakker Sneeuwberg dacht gelukkig ook erg goed mee ("Komt voor de bakker!"). Daardoor konden 31 Gasten gelukkig nog mee met de bus naar Oostenrijk.

De aanleiding is natuurlijk vervelend, maar op de werkvloer merkte je dat de teamspirit erg hoog was om deze hele situatie goed op te lossen. We hebben bijna iedereen een alternatief kunnen bieden. Onze Gasten van San Candido gingen allemaal naar Anras. De hele groep van de huttentocht naar Mittersill. Daar gingen ze onder de bezielende leiding van reisbegeleider Hilda op skisafari! Een kleine sfeerimpressie? Zie de foto hierboven! Ook onze Gasten van Marilleva vonden aansluiting bij onze reizen naar Oostenrijk (Fieberbrunn en Zell am See). Wie ervoor kozen om hun reis te annuleren, konden dit kosteloos doen. Zij krijgen gewoon hun geld terug.

Aan het einde van de middag hebben we daarom even met zijn allen geproost op een dag keihard samenwerken. En de Corona's? Die bleven vandaag eenzaam achter in de koelkast...
Eerste keer mee 

3 gouden tips van Nicole

Een hele week met een groep onbekenden. Dat blijft toch spannend. “Onze gasten hebben het er vaak over” zegt Nicole, onze product manager single vakanties. “Hoe het binnen een groep eigenlijk vaak vanzelf gaat, wanneer je eenmaal op je bestemming, of zelfs nog maar op Schiphol bent. Maar dat neemt niet weg dat het toch altijd een beetje spannend blijft.”Dus geeft Nicole een paar tips. Dingen die je zélf kunt doen. Om die spanning er een beetje vanaf te halen. 1. Bekijk wat je gaat doen tijdens je vakantieHet klinkt een beetje als een inkoppertje. En dat is het ook wel. Voor je op single reis gaat, zorg ervoor dat je voor vertrek weet al wat er ongeveer op de planning staat. Hierdoor ben je voorbereid op activiteiten die je misschien nog nooit gedaan hebt. Bekijk het programma voor je vertrek. Zie je dingen die totaal nieuw voor je zijn? Lees alvast wat informatie vanuit huis. “Of nog beter, bel ons gewoon, om je vragen te beantwoorden! Je voelt je een stuk zelfverzekerder en het neemt altijd een stukje spanning weg.” Een andere reden ligt misschien wat minder voor de hand. “Het is ook een uitstekende ijsbreker! Lekker kletsen over de bestemming en de activiteiten die je tijdens je vakantie gaat doen. Dan heb je in ieder geval de perfecte ingang tot een leuk gesprek te pakken!” Een snelle manier om contact te leggen met de rest van de groep.2. Stel je open voor dingen waar je eerst van dacht dat ze niks voor jou zijnOké, dit klinkt misschien niet meteen heel positief, maar blijf even hangen… Wanneer je met een groep op vakantie gaat, bestaat de kans dat iedereen niet alles even leuk vindt. Uiteraard ben je helemaal vrij om te doen wat je wil. Niets moet, véél kan. Het kan natuurlijk best een beetje ongemakkelijk aanvoelen. Zeker in het begin. We kennen allemaal het gevoel van spanning tijdens het begin van een eerste date. Of die verjaardag waar je heen gaat, waar je eigenlijk vooraf maar één of twee mensen kent. Dat concert van die band dat je persé wil zien -maar je vrienden zijn al druk- dus je moet eigenlijk alleen gaan... Maar wat is nou het ergste wat er kan gebeuren eigenlijk? Dit soort dingen toch doen, leveren je juist veel op. Zeker wanneer ze in eerste instantie buiten je comfortzone liggen. Zoals bijvoorbeeld Nathalie (34), die dit jaar meeging naar de Ardennen. Is het wel iets voor mij -in m’n eentje met een groep mee- dat vroeg ze zich vooral af. “Ik twijfelde of ik alleen zou gaan, of toch heel veilig een single vriend mee zou nemen” zegt Nathalie. “Ik vond het toch wat spannend. Hij is uiteindelijk niet meegegaan. Maar de kick die het gaf om toch iets nieuws te gaan doen, zorgde ervoor dat ik toch mee wilde.”
Geplaatst op 19 oktober 2018
Eerste keer mee 

Het Try-Out Weekend in de Ardennen!

Een eerste blog. En wat is daarvoor een beter onderwerp dan de ‘de eerste keer op single vakantie’? Die ging bij mij namelijk ongeveer als volgt.Overleg op kantoor. “Niek, je bent toch single? Waarom ga jíj niet mee komend weekend?” En ik moet bekennen dat ik er nerveus van werd. Er was op het laatste moment een plekje vrij. Ik moest eraan geloven.Nooit gedacht dat ik -ondanks dat ik nu toch alweer drie maanden bij Estivant werk- toch nog zo zenuwachtig zou zijn. Het Try-out weekend hadden we georganiseerd voor Gasten die op een makkelijke manier kennis wilden maken met een single reis. Lekker dichtbij, in de Ardennen. Maakt de drempel toch minder hoog. Ik mocht het zelf gaan ervaren.Oh, de zenuwen…De spanning was voelbaar. Het was vrijdagmiddag en ik was onderweg naar La Roche-en-Ardenne. Vanuit mijn marketingfunctie binnen Estivant kende ik natuurlijk de details van het programma, wist ik in wat voor tent ik sliep en had ik een duidelijk beeld van hoe het weekend eruit zou gaan zien. Maar er knaagde iets. Hoe zou de rest over mij denken? Wat als ik er totaal niet tussen pas? Zou het wel iets voor mij zijn?Toen realiseerde ik me dat dit precies was waarom ik meeging. In de afgelopen tijd had ik veel gehoord, gelezen en gesproken over de spanning die een single vakantie met zich meebrengt. Ik ademde een paar keer diep in en uit en draaide mijn auto de camping op.… waren nergens voor nodigEr viel eigenlijk al heel snel een last van me af. Natuurlijk waren de eerste minuten toch wat ongemakkelijk. Je maakt toch kennis met dertig nieuwe mensen. Maar de reisleiders heetten iedereen van harte welkom, zorgden voor een lekker drankje én een sfeer waarin ik me meteen op mijn gemak voelde. Ik hoefde me hier echt niet anders voor te doen dan ik ben. En dat hoefde niemand. Gesprekken kwamen op gang. Er werden handen geschud, kennis gemaakt en meteen veel gelachen. Zéker toen het diner aangebroken was. De sfeer aan tafel was erg gezellig. Mijn leeftijd en het feit dat ik ‘op kantoor bij Estivant’ werkte was totaal niet meer relevant. Het leek allemaal vanzelf te gaan. En eigenlijk ging het dat ook. Het gevoel van samen er een fijn weekend van maken liep als een rode draad door de dagen heen. Niet alleen tijdens het diner en de barbecue, maar ook juist tijdens activiteiten als rotsklimmen en abseilen. Het was dan ook weer zo zondagmiddag. Het was een weekend geworden van grenzen verleggen, van nieuwe mensen leren kennen, van goede gesprekken en vooral een hoop plezier. Een weekend dat mij extra enthousiast gemaakt heeft. En ik denk dat ik zéker niet de enige was. Net zo'n weekend beleven als Niek?Bekijk alle Ardennen-weekenden.
Geplaatst op 27 juni 2018
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Chat

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Start chat

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail