Blog Eenoudervakanties zijn jullie klaar voor winterplezier?
10 vakanties in de sneeuw

Zijn jullie klaar voor winterplezier?

De zomer is nu écht voorbij. Maar, niet getreurd! Wij hebben wintersport in ons vizier, jullie ook? Weken vol (sneeuw)fun, zowel óp als buiten de piste. Roetsjen van de bergen, een rondje op de schaatsbaan (of in de après-ski bar), spelletjes in het hotel… Hieronder stellen we onze 10 wintersportbestemmingen aan je voor. Gaan jullie mee?

Niet zo'n zin om hele happen tekst te lezen? Zoek de dikgedrukte woorden!


1. Midweek Altastenberg-Winterberg, Duitsland (nieuw)
Een nieuwe bestemming! Geen zin om ver te rijden? Da’s mooi, want binnen een paar uurtjes staan jullie al voor de pistes van Altastenberg en Winterberg. Dit is dé ultieme plek om te leren skiën. De pistes zijn breed en niet te steil. Zijn jullie even uitgeskied, dan is er in de omgeving nog genoeg te beleven (winterwandelingen en rodelen). De sfeer in hotel Der Schöne Asten is huislijk en gemütlich. Springen jullie mee het zwembad in?

Ski in Altastenberg-Winterberg >
Eenoudervakantie Altastenberg - Winterberg
2. Niederau, Oostenrijk
Klein maar fijn: Niederau! Vanuit dit skidorpje kunnen jullie alle kanten op. Vanaf het pension van de Nederlandse Margriet en Marjan sta je in een paar stappen al bij de skilift. En ook niet onbelangrijk: sneeuwgarantie! Door de brede en lange pistes is dit gebied perfect om de kneepjes van het (ski)vak te leren, maar ook de gevorderde skiër komt hier aan zijn trekken. De perfecte wintersportvakantie, met kerst óf in de voorjaarsvakantie.

Ski in Niederau >
Eenoudervakantie Niederau
3. Marilleva, Italië
Wat zeggen jullie van zongarantie en pasta’s di mama? Precies, je wilt niet meer anders. Marilleva is een top wintersportbestemming voor jou én je kind(eren). Drink jij nog even een aperitivo met de andere ouders in de hotelbar? Maken wij een bommetje in het zwembad met de kids!

Ski in Marilleva >
Eenoudervakantie Marilleva
4. Mittersill, Oostenrijk
Het kleine zusje van het bekende Kirchberg en Kitzbühel! Mittersill is een fijne uitvalsbasis met 185 kilometer aan glinsterende pistes. Jullie slapen in een luxe viersterrenhotel met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Het eerste wat je kind roept in de ochtend: ‘Mogen we al gaan?’ Binnen 10 minuten staan jullie op de pistes van KitzSki Kitzbühel-Kirchberg. Gaan de kids na het eten nog even ‘chillen’ in de speelkamer, genieten de papa’s en mama’s van een bierproeverij met huisgemaakte pils. Prost!

Ski in Mittersill >
Eenoudervakantie Mittersill
5 & 6. Bruck-Zell am See, Oostenrijk (nieuw)
Het gezellige dorpje Bruck ligt midden in een van de bekendste skigebieden van Europa: Kaprun – Zell am See. Hier liggen wel 130 sneeuwzekere pistekilometers op jullie te wachten. Dubbel zo leuk: in Bruck kun je kiezen uit twee tophotels. Gaan jullie ontspannen in het gemütliche Hotel Kitz of verblijven jullie in het statige Gasthof Post (150 jaar oud)? Één ding is zeker, van schaatsen tot rodelen tot zwemmen in het Hallenbad (in Zell am See)… hier is genoeg te doen!

Ski naar Hotel Kitz óf naar Gasthof Post >
Eenoudervakantie Bruck
7. Jenig, Oostenrijk
110 kilometer pisteplezier, grote kans op zon en zelden een wachtrij in het hoogseizoen. Ja, dat is Jenig! Gelukkig nog niet zo bekend bij het massatoerisme. De jongste skiërs oefenen op de kindergeländes, terwijl de ouders op techniek de Carnia Abfahrt van 7,6 Kilometer afleggen. En na een intensieve skidag, gaan jullie (jawohl) nog even de aprés-ski in, want jemig dat kan ook nog in Jenig.

Ski in Jenig >
Eenoudervakantie Jenig-Nassfeld
8. Pinzolo, Italië
Geen hossende après-ski, maar wel het charmante Italiaanse leven. Én een strakblauwe lucht, ook die kun je verwachten, daar in Pinzolo! Lusten jullie ook een lekker bordje échte pasta (precies zoals la mama hem maakt) na een dag op de pistes? Ontspannen doen jullie natuurlijk in de wellness. Dat wordt opwarmen in de jacuzzi, sauna of het Turkse bad!

Ski in Pinzolo >
Eenoudervakantie Pinzolo
9. Kaltenbach-Ried, Oostenrijk
Alle lof voor hotel Almhof Lackner! Grote kans dat jullie het hier roerend mee eens zijn na een week wintersport in het Zillertal. Wat denken jullie van plonzen in het zwembad na een dag op de latten? En iedere avond een viergangendiner (inclusief dessertbuffet). Reken maar dat jullie hier helemaal opladen voor een nieuwe dag vol skiplezier. Het piste-aanbod? Groot!

Ski in Kaltenbach-Ried >
Eenoudervakantie Kaltenbach-Ried
10. Binnenkort: Huttentocht Dolomieten, Italië (nieuw)
Speciaal voor de échte wintersportavonturiers (12+) komt er dit wintersportseizoen een huttentocht in de Dolomieten (Italië). Houd de website in de gaten!

Wat wordt het dit jaar: kerst in de sneeuw in Niederau of toch in de voorjaarsvakantie naar Italië, Duitsland of Oostenrijk? We zien jullie daar!
Winter 

Samen sterk!

Iets meer dan anderhalf jaar geleden, aan het begin van de corona-pandemie, sloten we onze blog af met de voorspelling dat er ook weer een tijd na-corona zou komen en dat wij er dan ook nog steeds zouden zijn, voor jullie. Achteraf gezien best een stevige uitspraak, want we hebben het flink voor onze kiezen gekregen, maar het was gesproken vanuit vertrouwen. Het is in meerdere opzichten een ingewikkelde tijd (geweest). Iedereen heeft in meer of mindere mate te maken gehad met de gevolgen van de coronapandemie. Ook voor ons was het een spannende tijd. Veel onzekerheid over het wel of niet doorgaan van jullie vakanties, het uitgeven van vouchers, het trainen van onze teams (online!) en de onzekerheid of we het überhaupt financieel gingen redden. Het dieptepunt was toch wel afgelopen zomer. Nog voordat de zomervakantie begon zaten er al vier(!) complete teams in quarantaine. Daarna moest er een volle bus uit Kroatië terug naar huis met mensen die nèt waren aangekomen. Allemaal door één enkele positieve zelftest ter plekke. En, niet te vergeten: de hevige overstromingen in de Ardennen. Hele camping met 30 tenten (en inventaris) weggespoeld. Toch hebben we het gered en staan we nu sterker dan ooit, klaar voor een mooie toekomst. Dankzij trouwe en begripvolle Gasten. “Niet naar Spanje dit jaar, dan gaan we wel naar Nederland”. Jullie accepteerden de corona vouchers en hielpen ons daarmee vorig jaar de winter door. En we hadden verwacht dat de reviews dit jaar ietwat lager zouden uitvallen door alle corona maatregelen. Maar niets bleek minder waar! We werden verrast door dankbare worden en hogere cijfers dan ooit! Allemaal door de onmetelijke inzet van onze kantoormedewerkers en fantastische teams op locatie. Altijd vol energie om van jullie vakantie een topvakantie te maken. En eerlijk is eerlijk, we hebben ook veel steun van de overheid ontvangen. Daar zijn we zeker ook dankbaar voor en heeft ons geholpen om door deze ingewikkelde tijd heen te komen. Het afgelopen jaar hebben ook wij helaas afscheid genomen van een aantal fijne collega’s. Maar inmiddels zijn we weer op volle sterkte en gaan met veel vertrouwen de komende jaren weer onze stinkende best doen om jullie een topvakantie te bezorgen. Dat we daarbij vast nog wel eens verrast zullen worden, zoals nu weer met de laatste Omikron maatregelen in Oostenrijk staat vast, maar inmiddels weten we; samen kunnen we dit aan en samen staan we sterk. Samen met jullie. Dank jullie wel voor jullie steun en vertrouwen in Estivant. We wensen je fijne feestdagen met elkaar en een gezond 2022 waarin we vast en zeker weer ouderwets veel plezier met jullie gaan beleven! Hartelijke groeten, Guido en Martijn (namens heel team Estivant Vakanties)
Geplaatst op 24 december 2021
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail