Wintersportvakantie 2022
We zijn er klaar voor...

...laat Koning Winter maar komen!

Waar sommigen nét het fotoboek van de zomer hebben afgerond, wisten andere onze wintersportvakanties in het voorjaar al te vinden. De run op de laatste plekken in Mittersill, Jenig en Zell am Ziller is zelfs al begonnen. Voorkom dat jouw kansen als sneeuw voor de zon verdwijnen en kies de bestemming die bij jou en je kind(eren) past. Wij geven je graag advies bij die keuze (want die is reuze).

Niet zo'n zin om hele happen tekst te lezen? Zoek de dikgedrukte woorden!


Marilleva, Italië
Eens wat anders dan het gemütliche Oostenrijk, maar stiekem net zo gemütlich. Tel daar brede pistes, zongarantie en pasta’s di mama bij op en je wil niet meer anders. Marilleva is een top wintersport bestemming met je kind(eren). En terwijl jij nog even een aperitivo drinkt met de ouders in de hotelbar, maken de kinderen nog een bommetje in het zwembad.
Wintersportvakantie Marilleva
Maria Alm, Oostenrijk
Het pittoreske Maria Alm is een typisch Oostenrijks dorpje met houten huisjes en een idyllisch kerkje nét buiten het drukke wintersport verkeer. Supergeschikt voor families dus! Als jij en je kind(eren) klaar zijn met roetsjen op de glooiende bergen van het Hochkönig skigebied, zorgt de gastvrije Karin bij thuiskomst dat het jullie aan niets ontbreekt. De benen mogen omhoog en hoef je alleen nog maar aan te schuiven voor het diner. Zonder twijfel dé nr. 1 familiebestemming!
Wintersportvakantie Maria Alm
Niederau, Oostenrijk
Onderschat het kleinschalige Niederau niet, want er zijn nauwelijks skigebieden met zoveel mogelijkheden als dit dorp. Vanaf het pension van de Nederlandse Margriet en Marjan sta je met een paar stappen al bij de skilift. En ook niet onbelangrijk: sneeuwgarantie! Door de brede en lange pistes is dit gebied perfect om de kneepjes van het (ski)vak te leren, maar ook de gevorderde skiër komt hier aan zijn trekken. De perfecte eenouder wintersportvakantie, met de kerst óf in de voorjaarsvakantie.
Wintersportvakantie Niederau
Mittersill, Oostenrijk
Maak kennis met het kleine zusje van het bekende Kirchberg en Kitzbühel! Dit dorp is een fijne uitvalsbasis voor 185 kilometer aan glinsterende pistes. Je verblijft in een luxe viersterrenhotel met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van het skigebied. Het eerste wat je dochter roept in de ochtend: ‘Mogen we al gaan?’ Gelukkig sta je binnen 10 minuten op de pistes van KitzSki Kitzbühel-Kirchberg. ’s Avonds komen jullie weer op kracht met een heerlijk diner. Kunnen de kinderen daarna nog even ‘chillen’ in de speelkamer van het hotel en de papa’s en mama’s een bierproeverijtje organiseren met huisgemaakte pils. Prost!
Wintersportvakantie Mittersil
Zell am Ziller, Oostenrijk
Gelegen in het hart van het Zillertal ligt dit ware kinderparadijs. De Zillertal Arena staat zelfs bekend als één van de meest kindvriendelijke skigebieden in Oostenrijk. Als je niet op de latten staan óf met de andere ouders meezingt met ‘Atemlos’ in de aprés-ski, draai je met je kind(eren) nog een rondje op de schaatsbaan in het dorp of racen jullie de verlichte rodelbaan af. ‘We doen wie het eerst beneden is mama!’ En weg zijn de kinderen. Kortom, een heerlijke eenouder wintersportvakantie.
Wintersportvakantie Zell am Ziller
Jenig, Oostenrijk
Met 110 kilometer pisteplezier, jaarlijkse sneeuwrecords, een grote kans op zon en zelden een wachtrij in het hoogseizoen, heb je hier een ware skiparel te pakken. Jenig is namelijk nog niet zo bekend bij het massatoerisme. Een gemiste kans, want hier heb je de tijd van je leven met je kind(eren). De jongste skiërs oefenen op de kindergeländes, terwijl de ouders op techniek de Carnia Abfahrt van 7,6 Kilometer afleggen. En na een intensieve skidag, gaan jullie jawohl nog even de aprés-ski in, want jemig dat kan ook nog in Jenig.
Wintersportvakantie Jenig
Vieren jullie kerst in de sneeuw in Niederau of leven jullie je uit met de voorjaarsvakantie op de pistes in Italië en Oostenrijk? We zien je daar!
Winter 

Samen sterk!

Iets meer dan anderhalf jaar geleden, aan het begin van de corona-pandemie, sloten we onze blog af met de voorspelling dat er ook weer een tijd na-corona zou komen en dat wij er dan ook nog steeds zouden zijn, voor jullie. Achteraf gezien best een stevige uitspraak, want we hebben het flink voor onze kiezen gekregen, maar het was gesproken vanuit vertrouwen. Het is in meerdere opzichten een ingewikkelde tijd (geweest). Iedereen heeft in meer of mindere mate te maken gehad met de gevolgen van de coronapandemie. Ook voor ons was het een spannende tijd. Veel onzekerheid over het wel of niet doorgaan van jullie vakanties, het uitgeven van vouchers, het trainen van onze teams (online!) en de onzekerheid of we het überhaupt financieel gingen redden. Het dieptepunt was toch wel afgelopen zomer. Nog voordat de zomervakantie begon zaten er al vier(!) complete teams in quarantaine. Daarna moest er een volle bus uit Kroatië terug naar huis met mensen die nèt waren aangekomen. Allemaal door één enkele positieve zelftest ter plekke. En, niet te vergeten: de hevige overstromingen in de Ardennen. Hele camping met 30 tenten (en inventaris) weggespoeld. Toch hebben we het gered en staan we nu sterker dan ooit, klaar voor een mooie toekomst. Dankzij trouwe en begripvolle Gasten. “Niet naar Spanje dit jaar, dan gaan we wel naar Nederland”. Jullie accepteerden de corona vouchers en hielpen ons daarmee vorig jaar de winter door. En we hadden verwacht dat de reviews dit jaar ietwat lager zouden uitvallen door alle corona maatregelen. Maar niets bleek minder waar! We werden verrast door dankbare worden en hogere cijfers dan ooit! Allemaal door de onmetelijke inzet van onze kantoormedewerkers en fantastische teams op locatie. Altijd vol energie om van jullie vakantie een topvakantie te maken. En eerlijk is eerlijk, we hebben ook veel steun van de overheid ontvangen. Daar zijn we zeker ook dankbaar voor en heeft ons geholpen om door deze ingewikkelde tijd heen te komen. Het afgelopen jaar hebben ook wij helaas afscheid genomen van een aantal fijne collega’s. Maar inmiddels zijn we weer op volle sterkte en gaan met veel vertrouwen de komende jaren weer onze stinkende best doen om jullie een topvakantie te bezorgen. Dat we daarbij vast nog wel eens verrast zullen worden, zoals nu weer met de laatste Omikron maatregelen in Oostenrijk staat vast, maar inmiddels weten we; samen kunnen we dit aan en samen staan we sterk. Samen met jullie. Dank jullie wel voor jullie steun en vertrouwen in Estivant. We wensen je fijne feestdagen met elkaar en een gezond 2022 waarin we vast en zeker weer ouderwets veel plezier met jullie gaan beleven! Hartelijke groeten, Guido en Martijn (namens heel team Estivant Vakanties)
Geplaatst op 24 december 2021

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail