Blog Single wintersportvakanties in maart
Das Kaiserwetter!

4 Voordelen van wintersporten in maart

Of je op wintersport gaat? Dat staat vast. Maar wat is nu de beste maand om de hagelwitte pistes te trotseren? Je wilt verzekerd zijn van een vers pak sneeuw én goed wintersportweer. De drukte vermijden is ook fijn. Hoe leuk al die gezelligheid ook is, niets vervelender dan anderen die continue voor je uit skiën of boarden. Een wintersportvakantie in maart is helemaal zo’n gek idee nog niet… En na het lezen van deze vier voordelen wil je niets liever dan boeken!

#1 ‘Sun is shining, the weather is sweet, yeah’
Het meerlagenprincipe laat je voor wat het is. Thermokleding heb je echt niet nodig tijdens een wintersportvakantie in maart. Een zonnebril en een tube zonnebrand zijn daarentegen geen overbodige luxe. De sneeuw glinstert je tegemoet. Letterlijk! Aangemoedigd door warme zonnestralen en een helderblauwe lucht, roetsj je op je gemak naar beneden. En wat zie je daar onderaan de berg? Een paar ligstoelen pal in de zon? ‘Kom jongens’, roep je over je schouder naar je reisgenoten. ‘Er zit vast al een vijf in de klok! ‘Zeit für ein Weißbier!’

Ski, drink, sleep, repeat >
Zonnen tijdens de single wintersportvakantie
#2 De meeste wintersporters zijn al geweest
Tot maart zijn de meeste skigebieden overbevolkt. In maart is dit 180 graden gedraaid. Deze maand liggen de vers geprepareerde pistes aan jouw ski’s (en die van je reisgenoten!). Grote skiklassen en lange wachtrijen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. En je hebt ook geen last van tientallen skiërs en snowboarders die nét op hetzelfde moment als jij dezelfde piste pakken. In maart hebben jij en je reisgenoten het skigebied bijna voor jullie zelf. Waar je ook naartoe gaat. En dat betekent: altijd plek bij je favoriete berghut én een vrijbrief om de volle breedte van de piste te benutten.

Trek je eigen sporen >
Single wintersportvakantie in maart piste
#3 Wintersporten in maart is goedkoper
Leuk weetje: een wintersportvakantie in maart is stukken goedkoper dan aan het begin van het seizoen. De reden? Het hoofdseizoen is nét voorbij. De schoolvakanties zijn geweest en de meeste wintersporters hebben hun kilometers al in Strava genoteerd. In maart is het dus lekker rustig. En dat is leuk voor de portemonnee, want dit scheelt je al snel een paar honderd euro. Maar je hebt wél langer skiplezier dan deze early birds! Het is namelijk eerder licht in deze maand, waardoor de liften eerder openen. Soms zelfs al om 07.00 uur ’s ochtends. Tja, je bent een fanatiek wintersporter óf niet. Uitslapen mag natuurlijk ook! Tip: koop je skipas via de website van het skigebied voor de beste prijs!

Het is het meer dan waard >
Goedkope wintersportvakantie in maart
#4 De sneeuwvoorraad is on point
In de maanden vóór maart is er volop sneeuw gevallen in de skigebieden van Oostenrijk en Italië. Genoeg om de rest van het wintersportseizoen mee uit te zingen. Al valt er in maart vast ook nog een keer verse sneeuw. En dat is stiekem ook wel weer lekker! Niets fijner dan verse sneeuw onder je ski’s of snowboard horen kraken. Maak je voor vertrek dus vooral niet druk over de sneeuwcondities. En als er tóch wat minder sneeuw ligt, dan zorgen de sneeuwkanonnen gewoon voor dat extra laagje.

Meters sneeuw in maart >
Sneeuw wintersportvakantie maart

Overtuigd van de voordelen van een wintersportvakantie in maart? Bekijk de vertrekkalender en ervaar het zelf in de sneeuw van Oostenrijk of Italië. Bis bald, oftewel tot snel!

Winter 

Dit is wat je mist!

Vertellen je vrienden ieder jaar weer grote verhalen over hoe tof hun wintersportvakantie was? Maar twijfel jij of een weekje skiën of snowboarden wel iets voor jou is? We zetten graag een paar dingen op een rijtje. Om wat twijfels weg te halen. En het je wat makkelijker te maken. Dit zijn een paar dingen die je mist, als je ervoor kiest om dit jaar níet op wintersport te gaan…Laat die zon maar schijnen! Baal je ook zo van de grauwe, grijze dagen in de winter? Niet tijdens jouw skivakantie! Genieten van de frisse berglucht met een lekker zonnetje op je gezicht. En dat heeft nog meer voordelen! Niet alleen de hoogte, maar ook de weerkaatsing door de sneeuw zorgt voor een flinke zonkracht. Zo kom jij wel aan je nodige vitamine D om de winter door te komen. Door de zon voel je je fitter, vrolijker en gezonder. Oh, maar vergeet je niet in te smeren natuurlijk!
Geplaatst op 12 oktober 2018
Winter 

Deze 5 situaties herkent elke beginnende skiër

Als iemand jou 5 jaar geleden had verteld dat je misschien wel mee op wintersport wilt, had je die persoon vierkant uitgelachen. Dat is toch niks voor jou, dacht je altijd. En nu sta je op het punt om de Learn to ski week in Niederau op 9 maart te boeken. Want als iedereen die terugkomt van een week in de sneeuw altijd zo laaiend enthousiast is, móet het wel leuk zijn. Deze 5 situaties maak je sowieso mee tijdens je allereerste wintersport:
Geplaatst op 27 november 2023
Samen sterk
Winter 

Samen sterk!

Iets meer dan anderhalf jaar geleden, aan het begin van de corona-pandemie, sloten we onze blog af met de voorspelling dat er ook weer een tijd na-corona zou komen en dat wij er dan ook nog steeds zouden zijn, voor jullie. Achteraf gezien best een stevige uitspraak, want we hebben het flink voor onze kiezen gekregen, maar het was gesproken vanuit vertrouwen. Het is in meerdere opzichten een ingewikkelde tijd (geweest). Iedereen heeft in meer of mindere mate te maken gehad met de gevolgen van de coronapandemie. Ook voor ons was het een spannende tijd. Veel onzekerheid over het wel of niet doorgaan van jullie vakanties, het uitgeven van vouchers, het trainen van onze teams (online!) en de onzekerheid of we het überhaupt financieel gingen redden. Het dieptepunt was toch wel afgelopen zomer. Nog voordat de zomervakantie begon zaten er al vier(!) complete teams in quarantaine. Daarna moest er een volle bus uit Kroatië terug naar huis met mensen die nèt waren aangekomen. Allemaal door één enkele positieve zelftest ter plekke. En, niet te vergeten: de hevige overstromingen in de Ardennen. Hele camping met 30 tenten (en inventaris) weggespoeld. Toch hebben we het gered en staan we nu sterker dan ooit, klaar voor een mooie toekomst. Dankzij trouwe en begripvolle Gasten. “Niet naar Spanje dit jaar, dan gaan we wel naar Nederland”. Jullie accepteerden de corona vouchers en hielpen ons daarmee vorig jaar de winter door. En we hadden verwacht dat de reviews dit jaar ietwat lager zouden uitvallen door alle corona maatregelen. Maar niets bleek minder waar! We werden verrast door dankbare worden en hogere cijfers dan ooit! Allemaal door de onmetelijke inzet van onze kantoormedewerkers en fantastische teams op locatie. Altijd vol energie om van jullie vakantie een topvakantie te maken. En eerlijk is eerlijk, we hebben ook veel steun van de overheid ontvangen. Daar zijn we zeker ook dankbaar voor en heeft ons geholpen om door deze ingewikkelde tijd heen te komen. Het afgelopen jaar hebben ook wij helaas afscheid genomen van een aantal fijne collega’s. Maar inmiddels zijn we weer op volle sterkte en gaan met veel vertrouwen de komende jaren weer onze stinkende best doen om jullie een topvakantie te bezorgen. Dat we daarbij vast nog wel eens verrast zullen worden, zoals nu weer met de laatste Omikron maatregelen in Oostenrijk staat vast, maar inmiddels weten we; samen kunnen we dit aan en samen staan we sterk. Samen met jullie. Dank jullie wel voor jullie steun en vertrouwen in Estivant. We wensen je fijne feestdagen met elkaar en een gezond 2022 waarin we vast en zeker weer ouderwets veel plezier met jullie gaan beleven! Hartelijke groeten, Guido en Martijn (namens heel team Estivant Vakanties)
Geplaatst op 24 december 2021
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

App ons »

Facebook

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

Chat ons »

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail »