SNG_vooroordelen
Reisleidster Maayke brandt los!

4 vooroordelen over skiën in een groep

Daar sta je dan op de eerste skidag, onderaan bij de skilift. ‘Die man heeft wel een heel flitsende jas, die raast vast als een prof de berg af… En zij, met die strakke skibril zal er ook wel heel goed in zijn!’ Onzeker stap je de gondel in, het blijft elke keer weer spannend, ook als je vaker op skivakantie bent geweest! Deze 4 vooroordelen over skiën in een groep kunnen na het advies van onze reisleidster Maayke voorgoed de prullenbak in!

1. Het is ieder voor zich op de piste

We zijn bovengekomen met de lift! De deuren vliegen open. Iedereen wacht op elkaar, want jullie gaan als groep de piste op! En als je denkt: ‘Ik wil nog wel even een opfriscursusje’, dan ga je naar de skischool even verderop, om jouw pizzapunt bij te slijpen. No worries! Maayke: “Het is níets om je voor te schamen. Sterker nog: het is goed om je techniek even op te frissen!”

Pistetip: In Niederau zijn heel veel pistes voor beginners. Pas op: voor je het weet ben je skiverslaafd!
3wagrain.png
2. Ik ben de enige met dit skiniveau in de groep

Je hebt drie jaar niet geskied, dus ja, het is wel even inkomen. Er zijn altijd mensen waarmee je aansluiting vindt qua skiniveau. Maayke: “Je hebt gasten die na twee pistes een pauze nemen voor een koffie of een uitgebreide lunch. En dan heb je natuurlijk ook nog de kilometervreters die je aan het einde van de dag nog van de piste moet sleuren! Het mooie is: dat mag allemaal!”

Pistetip: Ben je een ervaren skiër? Dan is de skisafari van San Candido jou op het lijf geschreven!
2sancandido.png
3. Het skiprogramma past niet bij mij

Helemaal vrolijk (en ook wel een beetje trots) stappen jullie de berghut binnen. Wat een heerlijke afdaling was dat! Met de hele groep eten we ons buikje rond in het zonnetje pal naast de piste. Na de lunch daal je nog een piste af, gieren jullie van de rodelbaan of maak je een wandeltocht met elkaar. Er is geen vast programma, dus vrijheid tot de max! Maayke: “Aan het begin van de dag bespreken we altijd even wat de plannen zijn. Maar uiteindelijk gaat dat helemaal vanzelf en is er elke dag afwisseling!”

Pistetip: Voor afwisseling van pistes ga je naar Wagrain. Er zijn veel blauwe en rode pistes, ideaal voor de beginners én gevorderden onder jullie!
1niederau.png
4. Singles op wintersport: dat wordt nachtenlang doorzakken

Tijd voor après-ski! Lekker meelallen met DJ Ötzi na een dagje ‘buiten spelen’. Gezelligheid staat de hele skireis voorop, maar jullie kiezen zelf de invulling. Maayke: “De één stoomt in de sauna, de ander leest een boek. Speel 1, 2 of wel 3 potten 30 Seconds in het hotel. Niets moet, alles mag. Lekker doen, waar je op dat moment zin in hebt!”

Pilstip: In Hinterglemm sta je in de namiddag zo van de piste in het feestgedruis. Voor een bruisende après-ski moet je daar zijn!
4hinterglemm.png
Winter 

3 redenen waarom je nu al je wintersport moet plannen!

Buiten motregent het. Het is voorbij met de onverwacht nog zonnige terrasdagen. De herfst is begonnen. Máár, in Oostenrijk is de eerste sneeuw gevallen! Dan staan we in gedachten weer meteen op de piste. Of in de après-ski.Bij het plannen van hun vakantie zijn er eigenlijk twee type wintersporters. De groep die niet kan wachten en zo snel mogelijk zijn of haar wintersportvakantie boekt. En de groep die nog even de kat uit de boom kijkt en op een later moment pas beslist. Hoor je bij de eerste groep? Dan ben je lekker bezig! Dat heeft een aantal voordelen namelijk.1. Je kunt je in alle rust voorbereidenWintersport wil nog wel eens wat vragen oproepen. Hoe wil je op reis? Ga je met de bus? Neem je het vliegtuig? Of wordt het eigen vervoer deze keer? Is je materiaal nog in orde? Ski’s huren of kopen? Gelukkig heb je alle tijd om daarover na te denken. Tenminste, als je op tijd begint. Lekker alvast ervaringen van anderen doorlezen. Afwegen waar je graag heen wil. Wordt het Frankrijk dit jaar? Italië? Of ga je voor Oostenrijk? Nog meer goede vragen! Dat brengt ons bij het volgende punt…
Geplaatst op 14 oktober 2018
Winter 

Dit is wat je mist!

Vertellen je vrienden ieder jaar weer grote verhalen over hoe tof hun wintersportvakantie was? Maar twijfel jij of een weekje skiën of snowboarden wel iets voor jou is? We zetten graag een paar dingen op een rijtje. Om wat twijfels weg te halen. En het je wat makkelijker te maken. Dit zijn een paar dingen die je mist, als je ervoor kiest om dit jaar níet op wintersport te gaan…Laat die zon maar schijnen! Baal je ook zo van de grauwe, grijze dagen in de winter? Niet tijdens jouw skivakantie! Genieten van de frisse berglucht met een lekker zonnetje op je gezicht. En dat heeft nog meer voordelen! Niet alleen de hoogte, maar ook de weerkaatsing door de sneeuw zorgt voor een flinke zonkracht. Zo kom jij wel aan je nodige vitamine D om de winter door te komen. Door de zon voel je je fitter, vrolijker en gezonder. Oh, maar vergeet je niet in te smeren natuurlijk!
Geplaatst op 12 oktober 2018
  • "Ik heb al heel veel single reizen meegemaakt, dit was écht de meest fantastische!"
    Patrick, Ibiza

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Chat

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Start chat

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail