SNG_vooroordelen
Reisleidster Maayke brandt los!

4 vooroordelen over skiën in een groep

Daar sta je dan op de eerste skidag, onderaan bij de skilift. ‘Die man heeft wel een heel flitsende jas, die raast vast als een prof de berg af… En zij, met die strakke skibril zal er ook wel heel goed in zijn!’ Onzeker stap je de gondel in. Het blijft elke keer weer spannend, ook als je vaker op skivakantie bent geweest! Deze 4 vooroordelen over skiën in een groep kunnen na het advies van onze reisleidster Maayke voorgoed de prullenbak in!

Vooroordeel #1: Het is ieder voor zich op de piste
We zijn bovengekomen met de lift! De deuren vliegen open. Iedereen wacht op elkaar, want jullie gaan als groep de piste op! En als je denkt: ‘Ik wil nog wel even een opfriscursusje’, dan ga je naar de skischool even verderop, om jouw pizzapunt bij te slijpen. No worries! Maayke: “Een skiles is níets om je voor te schamen. Sterker nog: het is goed om je techniek even op te frissen!”

Pistetip: In Niederau zijn heel veel pistes voor beginners. Pas op: voor je het weet ben je skiverslaafd!
Single wintersport
Vooroordeel #2: Ik ben de enige met dit skiniveau in de groep
Je hebt drie jaar niet geskied, dus ja, het is wel even inkomen. Er zijn altijd mensen waarmee je aansluiting vindt qua skiniveau. Maayke: “Je hebt wintersporters die na twee pistes een pauze nemen voor een koffie of een uitgebreide lunch. En dan heb je natuurlijk ook nog de kilometervreters die je aan het einde van de dag nog van de piste moet sleuren! Het mooie is: dat mag allemaal!”

Pistetip: Ben je een ervaren skiër? Dan is de skisafari in San Candido of de huttentocht in de Dolomieten jou op het lijf geschreven!
Groepsreis wintersport
Vooroordeel #3: Het skiprogramma past niet bij mij
Helemaal vrolijk (en ook wel een beetje trots) stappen jullie de berghut binnen. Wat een heerlijke afdaling was dat! Met de hele groep eten we ons buikje rond in het zonnetje pal naast de piste. Na de lunch daal je nog een piste af, gieren jullie van de rodelbaan of maak je een wandeltocht met elkaar. Er is geen vast programma, dus vrijheid tot de max! Maayke: “Aan het begin van de dag bespreken we altijd even wat de plannen zijn. Maar uiteindelijk gaat dat helemaal vanzelf en is er elke dag afwisseling!”

Pistetip: Voor afwisseling van pistes ga je naar Wagrain. Er zijn veel blauwe en rode pistes, ideaal voor de beginners én gevorderden onder jullie!
1niederau.png
Vooroordeel #4: Je moet verplicht après-skiën met je nieuwe wintersportmaten
Kilometers in de benen? Tijd voor après-ski! Als je wil natuurlijk! Gezelligheid staat de hele skireis voorop, maar jullie kiezen zelf de invulling. Maayke: “De één stoomt in de sauna, de ander leest een boek. Speel één, twee of wel drie potten 30 Seconds in het hotel. Niets moet, alles mag. Na het skiën doe je lekker waar je op dat moment zin in hebt!”

Pilstip: Skiën combineren met après-skiën? In Zell am See en in Salzburg Tirol (huttentocht) sta je in de namiddag zo van de piste in het feestgedruis.
Après-ski single wintersportvakantie
Zijn je vooroordelen over skiën met een groep als sneeuw voor de zon verdwenen? Bekijk hier alle single wintersportvakanties!
Winter 

Dit is wat je mist!

Vertellen je vrienden ieder jaar weer grote verhalen over hoe tof hun wintersportvakantie was? Maar twijfel jij of een weekje skiën of snowboarden wel iets voor jou is? We zetten graag een paar dingen op een rijtje. Om wat twijfels weg te halen. En het je wat makkelijker te maken. Dit zijn een paar dingen die je mist, als je ervoor kiest om dit jaar níet op wintersport te gaan…Laat die zon maar schijnen! Baal je ook zo van de grauwe, grijze dagen in de winter? Niet tijdens jouw skivakantie! Genieten van de frisse berglucht met een lekker zonnetje op je gezicht. En dat heeft nog meer voordelen! Niet alleen de hoogte, maar ook de weerkaatsing door de sneeuw zorgt voor een flinke zonkracht. Zo kom jij wel aan je nodige vitamine D om de winter door te komen. Door de zon voel je je fitter, vrolijker en gezonder. Oh, maar vergeet je niet in te smeren natuurlijk!
Geplaatst op 12 oktober 2018
Winter 

Deze 5 situaties herkent elke beginnende skiër

Als iemand jou 5 jaar geleden had verteld dat je misschien wel mee op wintersport wilt, had je die persoon vierkant uitgelachen. Dat is toch niks voor jou, dacht je altijd. En nu sta je op het punt om de Learn to ski week in Niederau op 9 maart te boeken. Want als iedereen die terugkomt van een week in de sneeuw altijd zo laaiend enthousiast is, móet het wel leuk zijn. Deze 5 situaties maak je sowieso mee tijdens je allereerste wintersport:
Geplaatst op 27 november 2023
Samen sterk
Winter 

Samen sterk!

Iets meer dan anderhalf jaar geleden, aan het begin van de corona-pandemie, sloten we onze blog af met de voorspelling dat er ook weer een tijd na-corona zou komen en dat wij er dan ook nog steeds zouden zijn, voor jullie. Achteraf gezien best een stevige uitspraak, want we hebben het flink voor onze kiezen gekregen, maar het was gesproken vanuit vertrouwen. Het is in meerdere opzichten een ingewikkelde tijd (geweest). Iedereen heeft in meer of mindere mate te maken gehad met de gevolgen van de coronapandemie. Ook voor ons was het een spannende tijd. Veel onzekerheid over het wel of niet doorgaan van jullie vakanties, het uitgeven van vouchers, het trainen van onze teams (online!) en de onzekerheid of we het überhaupt financieel gingen redden. Het dieptepunt was toch wel afgelopen zomer. Nog voordat de zomervakantie begon zaten er al vier(!) complete teams in quarantaine. Daarna moest er een volle bus uit Kroatië terug naar huis met mensen die nèt waren aangekomen. Allemaal door één enkele positieve zelftest ter plekke. En, niet te vergeten: de hevige overstromingen in de Ardennen. Hele camping met 30 tenten (en inventaris) weggespoeld. Toch hebben we het gered en staan we nu sterker dan ooit, klaar voor een mooie toekomst. Dankzij trouwe en begripvolle Gasten. “Niet naar Spanje dit jaar, dan gaan we wel naar Nederland”. Jullie accepteerden de corona vouchers en hielpen ons daarmee vorig jaar de winter door. En we hadden verwacht dat de reviews dit jaar ietwat lager zouden uitvallen door alle corona maatregelen. Maar niets bleek minder waar! We werden verrast door dankbare worden en hogere cijfers dan ooit! Allemaal door de onmetelijke inzet van onze kantoormedewerkers en fantastische teams op locatie. Altijd vol energie om van jullie vakantie een topvakantie te maken. En eerlijk is eerlijk, we hebben ook veel steun van de overheid ontvangen. Daar zijn we zeker ook dankbaar voor en heeft ons geholpen om door deze ingewikkelde tijd heen te komen. Het afgelopen jaar hebben ook wij helaas afscheid genomen van een aantal fijne collega’s. Maar inmiddels zijn we weer op volle sterkte en gaan met veel vertrouwen de komende jaren weer onze stinkende best doen om jullie een topvakantie te bezorgen. Dat we daarbij vast nog wel eens verrast zullen worden, zoals nu weer met de laatste Omikron maatregelen in Oostenrijk staat vast, maar inmiddels weten we; samen kunnen we dit aan en samen staan we sterk. Samen met jullie. Dank jullie wel voor jullie steun en vertrouwen in Estivant. We wensen je fijne feestdagen met elkaar en een gezond 2022 waarin we vast en zeker weer ouderwets veel plezier met jullie gaan beleven! Hartelijke groeten, Guido en Martijn (namens heel team Estivant Vakanties)
Geplaatst op 24 december 2021
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

App ons »

Facebook

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

Chat ons »

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail »