Single wintersportvakantie learn to ski week
Jetzt geht’s los

Deze 5 situaties herkent elke beginnende skiër

Als iemand jou 5 jaar geleden had verteld dat je misschien wel mee op wintersport wilt, had je die persoon vierkant uitgelachen. Dat is toch niks voor jou, dacht je altijd. En nu sta je op het punt om de Learn to ski week in Niederau op 9 maart te boeken. Want als iedereen die terugkomt van een week in de sneeuw altijd zo laaiend enthousiast is, móet het wel leuk zijn. Deze 5 situaties maak je sowieso mee tijdens je allereerste wintersport:

‘Hoe stuur je met die dingen?’
Je staat nog geen seconde op de ski’s, of je rechterbeen skiet al naar voren. Snel breng je jezelf weer in positie voor je allereerste opdracht: ‘laufen mit Skis’. Nog wat onwennig beweeg je jezelf richting de pion. Net als de rest van de groep overigens, want voor alles is een eerste keer. Ga je onderuit? Geeft niets, hoort erbij!
Single skivakantie Niederau
‘Pizzapunkt, bremsen, Almdudler, Servus’
Deze termen vliegen je om de oren tijdens de Learn to ski week in Niederau. Even wennen hoor! Gelukkig is de skileraar bekend met de kracht van herhaling. En als hij voor de derde keer ‘Nicht in die Gelände’, roept. Weet je dat hij bedoelt dat je niet off-piste mag skiën. En na een week weet je ook best dat het geen ‘Pizzapunkt’, maar ‘Pflug’ is als je gaat remmen.
Single skivakantie begrippen
‘Laagjes, laagjes, laagjes’
Als je ’s ochtends de gordijnen openslaat, schittert de zon je al tegemoet. Zonder twijfel trek je een T-shirt uit de kast. Een thermoshirt is veel te warm, toch? Na de eerste oefeningen ben je blij met je keuze. De temperatuur stijgt snel met al die inspanning. Maar let op: je bent in de bergen. Zodra je stilstaat, is het toch wel héél fris. Met meerdere dunne laagjes over elkaar ben jij zo weer op temperatuur.
Wintersportvakantie Learn to ski kledingtip
‘Ondanks de zon, is het een graadje of 5 met kans op lichte neerslag’
Het mag dan je eerste keer zijn dat je mee op wintersportvakantie gaat, maar jij ontpopt je al snel als expert weersvoorspellingen! Voor het slapengaan check je alvast de weer-apps voor de volgende dag, om tijdens het ontbijt uitgebreid verslag te doen aan de groep over wat jullie kunnen verwachten. Je weet precies hoeveel centimeter sneeuw er op komst is, of er mist is voorspelt en hoe laat de zon gaat schijnen. En ook wanneer je het beste een glühwein-pauze kunt inplannen, omdat er een mini-sneeuwstorm op komst is.
Single skivakantie pauze
‘Doe maar een grote portie’
Had iemand van tevoren even kunnen melden dat wintersporten pure topsport is? Van al dat skiën heb je behoorlijk trek gekregen. Je staat bijna non-stop in squad positie. En om ervoor te zorgen dat je niet in spagaat de piste afgaat, is het ook nog een kunst om je benen goed bij elkaar te houden. Gelukkig is de wintersportkeuken (want genoeg koolhydraten) precies wat je nodig hebt om je energielevel op peil te houden. Zonder twijfel bestel je een grote Tiroler Gröstl en stap je daarna weer fris op de latten.
Single skivakantie eerste keer
Klaar voor je allereerste wintersportervaring? Die outfit is zo geregeld! Zorgen wij dat het materiaal voor je klaarstaat. Dit seizoen is de Learn to Ski week in Niederau in de week van 9 maart 2024.
Winter 

Dit is wat je mist!

Vertellen je vrienden ieder jaar weer grote verhalen over hoe tof hun wintersportvakantie was? Maar twijfel jij of een weekje skiën of snowboarden wel iets voor jou is? We zetten graag een paar dingen op een rijtje. Om wat twijfels weg te halen. En het je wat makkelijker te maken. Dit zijn een paar dingen die je mist, als je ervoor kiest om dit jaar níet op wintersport te gaan…Laat die zon maar schijnen! Baal je ook zo van de grauwe, grijze dagen in de winter? Niet tijdens jouw skivakantie! Genieten van de frisse berglucht met een lekker zonnetje op je gezicht. En dat heeft nog meer voordelen! Niet alleen de hoogte, maar ook de weerkaatsing door de sneeuw zorgt voor een flinke zonkracht. Zo kom jij wel aan je nodige vitamine D om de winter door te komen. Door de zon voel je je fitter, vrolijker en gezonder. Oh, maar vergeet je niet in te smeren natuurlijk!
Geplaatst op 12 oktober 2018
Winter 

Deze 5 situaties herkent elke beginnende skiër

Als iemand jou 5 jaar geleden had verteld dat je misschien wel mee op wintersport wilt, had je die persoon vierkant uitgelachen. Dat is toch niks voor jou, dacht je altijd. En nu sta je op het punt om de Learn to ski week in Niederau op 9 maart te boeken. Want als iedereen die terugkomt van een week in de sneeuw altijd zo laaiend enthousiast is, móet het wel leuk zijn. Deze 5 situaties maak je sowieso mee tijdens je allereerste wintersport:
Geplaatst op 27 november 2023
Samen sterk
Winter 

Samen sterk!

Iets meer dan anderhalf jaar geleden, aan het begin van de corona-pandemie, sloten we onze blog af met de voorspelling dat er ook weer een tijd na-corona zou komen en dat wij er dan ook nog steeds zouden zijn, voor jullie. Achteraf gezien best een stevige uitspraak, want we hebben het flink voor onze kiezen gekregen, maar het was gesproken vanuit vertrouwen. Het is in meerdere opzichten een ingewikkelde tijd (geweest). Iedereen heeft in meer of mindere mate te maken gehad met de gevolgen van de coronapandemie. Ook voor ons was het een spannende tijd. Veel onzekerheid over het wel of niet doorgaan van jullie vakanties, het uitgeven van vouchers, het trainen van onze teams (online!) en de onzekerheid of we het überhaupt financieel gingen redden. Het dieptepunt was toch wel afgelopen zomer. Nog voordat de zomervakantie begon zaten er al vier(!) complete teams in quarantaine. Daarna moest er een volle bus uit Kroatië terug naar huis met mensen die nèt waren aangekomen. Allemaal door één enkele positieve zelftest ter plekke. En, niet te vergeten: de hevige overstromingen in de Ardennen. Hele camping met 30 tenten (en inventaris) weggespoeld. Toch hebben we het gered en staan we nu sterker dan ooit, klaar voor een mooie toekomst. Dankzij trouwe en begripvolle Gasten. “Niet naar Spanje dit jaar, dan gaan we wel naar Nederland”. Jullie accepteerden de corona vouchers en hielpen ons daarmee vorig jaar de winter door. En we hadden verwacht dat de reviews dit jaar ietwat lager zouden uitvallen door alle corona maatregelen. Maar niets bleek minder waar! We werden verrast door dankbare worden en hogere cijfers dan ooit! Allemaal door de onmetelijke inzet van onze kantoormedewerkers en fantastische teams op locatie. Altijd vol energie om van jullie vakantie een topvakantie te maken. En eerlijk is eerlijk, we hebben ook veel steun van de overheid ontvangen. Daar zijn we zeker ook dankbaar voor en heeft ons geholpen om door deze ingewikkelde tijd heen te komen. Het afgelopen jaar hebben ook wij helaas afscheid genomen van een aantal fijne collega’s. Maar inmiddels zijn we weer op volle sterkte en gaan met veel vertrouwen de komende jaren weer onze stinkende best doen om jullie een topvakantie te bezorgen. Dat we daarbij vast nog wel eens verrast zullen worden, zoals nu weer met de laatste Omikron maatregelen in Oostenrijk staat vast, maar inmiddels weten we; samen kunnen we dit aan en samen staan we sterk. Samen met jullie. Dank jullie wel voor jullie steun en vertrouwen in Estivant. We wensen je fijne feestdagen met elkaar en een gezond 2022 waarin we vast en zeker weer ouderwets veel plezier met jullie gaan beleven! Hartelijke groeten, Guido en Martijn (namens heel team Estivant Vakanties)
Geplaatst op 24 december 2021
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

App ons »

Facebook

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

Chat ons »

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail »