'En ontspannn!'

4 tips voor een relaxte vakantie met kids

‘Als de kinderen het maar leuk hebben, dan ben ik tevreden!’ Klopt! Maar zelf heb je stiekem ook wel zin om te relaxen in een verlaten baai, alleen door een eeuwenoud stadje te slenteren en een avondje uit eten zou helemaal perfect zijn. Toch? Bij Estivant denken we zo: als iedereen het leuk heeft, zijn wij ook blij. Hoe wij dat doen? Vier tips voor een don’t worry, be happy-holiday.

1. ‘Ah, je hebt ook een dochter van 11!’ - Tip: maak je niet druk om de aansluiting bij andere ouders.

Een tripje maken met vakantiegangers die in hetzelfde schuitje zitten, maakt de vakantie er vaak nóg leuker op. Op onze bestemmingen staan we met de tenten bij elkaar op een apart Estivant-veldje. Mét vaak een Estivant-terras waar je nog een wijntje drinkt/boekje leest of napraat bij het kampvuur. Dat laatste hoeft overigens allemaal niet hé? Vragen staat vrij en dat geldt ook voor aanschuiven, meedoen met de rest van de groep of de rust in je eentje opzoeken. Alles kan, niks moet. Je kinderen zoeken ondertussen hun leeftijdgenootjes op en die zie je, als het aan hun ligt, voorlopig niet meer terug.
2. ‘Wat spelen we vandaag?’ - Tip: doe allemaal iets wat je leuk vindt.

Je bent met Estivant op vakantie, maar vrij om te gaan en staan waar je wilt. Verplichtingen? Doen we niet aan. Maar we staan wel altijd voor jullie klaar. Met leuke ideeën, handige tips en slimme antwoorden. Daarnaast organiseren we niet alleen leuke dingen voor de kinderen (van knutselen tot pannenkoekenfeesten, speurtochten tot kletteren), we vinden het ook leuk om voor jullie sámen dingen te organiseren. Daar gaan ze hoor, in een kano op zee!

En we willen jou ook wat tijd voor jezelf geven. Zodat je rustig een boek kunt lezen, niet hoeft te koken of een avondje uit kunt met de andere ouders. Of om je te helpen met zoiets simpels, maar reuze handig, als een boodschappenshuttle naar de supermarkt in het dorp.
3. ‘Hallo, wie ben jij?’ - Tip: je hoeft niet verliefd te worden.

Altijd leuk: nieuwe mensen ontmoeten. Maar moet je tijdens een eenoudervakantie niet aan de bak qua daten, vakantieliefdes en andere amor? In de praktijk zien we Cupido niet vaak aan het werk op onze bestemmingen, voor zover wij dat natuurlijk meekrijgen. Wat uiteraard niet betekent dat er nooit liefde in de lucht hangt. Nieuwe vriendschappen zien we wel heel vaak ontstaan.
4. ‘Mijn tent is top!’ - Tip: een lekker bed is een pré.

Het beste van twee werelden: het buitenleven, maar dan met veel comfort. Oftewel, zo kampeer je bij Estivant. In een luxe tent. Met een eigen keukentje, aparte slaapvertrekken met lekkere en echte bedden, tuinmeubels om aan te eten of een spelletje te doen. En als dat heerlijke buitenleven je tent probeert binnen te sluipen, dan rits je het aparte slaapgedeelte dicht en maakt geen mug zich meer van jullie meester.
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Goed nieuws! Het is vanaf 10 juni weer mogelijk om naar Italië, Oostenrijk en Duitsland te reizen! Er zijn nog landen met een oranje reisadvies, maar met de komst van het EU covid-reiscertificaat en het toenemende aantal vaccinaties verwachten wij dat daar snel verandering in komt. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een
EstiFun & EstiVenture programma. Hierin houden we rekening met de maatregelen. ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail