Estivant Eenoudervakanties
De blijmakers van Estivant

Plezier hier!

Samen spelen, genieten, lekker eten en leuke dingen doen: onze eenoudervakanties zijn een garantie voor blije gezichten. Wat dat plezier dan zoal veroorzaakt? Dat heeft alles te maken met de dingen die we doen: van top-activiteiten met de kinderen tot zorgen dat de ouders tijd voor zichzelf hebben. Ook onze eet-feestjes zijn vaste prik. Of zullen we ‘prak’ zeggen?

Wat gaan we doen?
Ons activiteitenprogramma is beroemd, en een doorslaand succes, al zeggen we het zelf. Elke week doen we ons best om de leukste dingen voor onze kinderen (jong en oud) te verzinnen. Meedoen mag, niks moet. Denk aan schatzoeken, jachtseizoen op de camping, waterspelen in zee tot een bivak ergens in de buurt. Nu is geen kind hetzelfde en wil en kan iemand van 4 iets anders dan een tiener; dat snappen wij. Daarom hebben we onze kinderen verdeeld in twee groepen: EstiFun en EstiVenture.

Graag stellen we ze aan je voor:

1. EstiFun
Veruit de meeste kinderen zijn onze EstiFunners. Ze zitten op de basisschool en zijn tussen de vier en twaalf jaar oud. Is de groep groot, dan maken we er twee: een onderbouw- (groep 1 t/m 4) en een bovenbouwgroep (groep 5 t/m 8). Van speurtochten, expedities, waterspel tot het smokkelspel: we bedenken altijd iets verrassends en leuks.
Eenoudervakanties
2. EstiVenture
De middelbare scholieren zijn onze EstiVentures! Deze groep zelfbewuste tieners kennen wij als geen ander, en we trekken dan ook graag al onze blijmakers voor ze uit de kast. Niet zonder ze daarbij te betrekken uiteraard. Een toffe hike, een watersurvival of een speurtocht waarbij wat te verdienen valt... Je gelooft het niet, maar hun telefoon verliezen ze compleet uit het oog. Even samen chillen? Daar plannen we ook alle tijd voor in, uiteraard.
Eenoudervakanties
3. Er is meer!
Naast al onze EstiFun en EstiVenture-programma’s organiseren we op onze locaties nog meer activiteiten (tegen betaling) die je samen met je kind(eren) kan doen. Dat verschilt per bestemming. Denk aan surfen of bodyboarden aan de Atlantische kust, suppen op een Italiaans meer, raften in Franse kolkende rivieren, maar ook een wijnproeverij (voor de ouders) staat op het programma.
Eenoudervakanties
En de ouders?
Daarover gesproken: wat gaan de ouders eigenlijk doen? Speciaal voor jullie hebben we één Oppasdag. Wij nemen jullie namelijk graag wat zorg uit handen. Ontzorgen, noemen we dat ook wel. Even niet ‘aanstaan’. Tijd voor jezelf. Doen wat jij wilt. Lekker toch? Wij een leuke dag met de kinderen en jij… Ja, wat ga je doen?
Eenoudervakanties
UIT-avond
Ook alleen voor ouders: de UIT-avond! De ouders gaan ergens lekker samen eten, in het dorpje verderop, een tentje aan zee. Wij chauffeuren! Ondertussen bouwen wij met de kinderen een eigen feestje.
Eenoudervakanties
Wat gaan we eten?
Ook vaste prik tijdens onze vakanties: eetmomenten samen. Meedoen mag, niks hoeft, maar een aanrader is het zeker. Samen eten met leeftijdgenootjes. Gezellig en lekker dat het is!

Wij zorgen in ieder geval dat onderstaande eetfeestjes geregeld zijn:

1. Pannenkoekenfeest!
Als een kind mag kiezen, dan worden het pannenkoeken! Regelen wij. Suiker en stroop, slagroom, hagelslag: dat zeggen we, het is een feest. Als toetje gaan we nog een leuk spel doen.
Speciaal voor kinderen t/m 12 jaar.
Eenoudervakanties
2. Pizza Party
Wat pannenkoeken voor de kleinere zijn, zijn pizza’s voor de tieners. Eerst gaan we samen op avontuur, en de rest van de avond is het pizza’s eten en chillen.
Voor kinderen vanaf 12 jaar.
Eenoudervakanties
3. Zomer BBQ
Wat gaat de week snel! Maar gelukkig hebben we de (vega) burgers nog! Onze afsluitende Zomer BBQ staat op het menu. Wij koken, alle gasten (groot en klein) schuiven aan. Van hamburger tot saté tot vegaworst, stokbrood met kruidenboter (natuurlijk!), salade en de zon die langzaam onder gaat.
Eenoudervakanties
Meer informatie over wat vaste prik is tijdens onze eenoudervakanties? Klik hier.

Tip! Weten wat er allemaal op onze bestemmingen te beleven valt? Onder het tabblad Programma bij elke bestemming vind je meer informatie.
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Goed nieuws! Het is vanaf 10 juni weer mogelijk om naar Italië, Oostenrijk en Duitsland te reizen! Er zijn nog landen met een oranje reisadvies, maar met de komst van het EU covid-reiscertificaat en het toenemende aantal vaccinaties verwachten wij dat daar snel verandering in komt. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een
EstiFun & EstiVenture programma. Hierin houden we rekening met de maatregelen. ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021
Zomer 

Plezier hier!

Samen spelen, genieten, lekker eten en leuke dingen doen: onze eenoudervakanties zijn een garantie voor blije gezichten. Wat dat plezier dan zoal veroorzaakt? Dat heeft alles te maken met de dingen die we doen: van top-activiteiten met de kinderen tot zorgen dat de ouders tijd voor zichzelf hebben. Ook onze eet-feestjes zijn vaste prik. Of zullen we ‘prak’ zeggen?
Geplaatst op 10 mei 2023
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail