Eenoudervakantie Frankrijk
Op naar Frankrijk!

5 redenen om deze zomer nog te gaan

La belle France… daar willen jullie naartoe! Heerlijk weer? Check. Prachtig landschap? Oui! En hoe klinkt dit: jij lekker aan de wijn (mét kaasplankje van de lokale boer) en je kind(eren) de hort op. Samen de natuur in. Rennen in het bos, spelen bij de rivier of ravotten op het strand. Met ons kun je letterlijk alle kanten op! En op onze vier Franse bestemmingen beleef je dit land óók op vier heel verschillende manieren. Het is maar net waar jullie van houden! Overtuigd? Mooi. Nu je kinderen nog! Deze 5 argumenten gaan je daarbij helpen. Op naar la douce France! 

Culinaire hoogstandjes 
De lekkerste wijnen, heerlijke kaas, warme croissantjes en stokbroden, vers van de bakker… Daar in Frankrijk hebben ze het goed bekeken! Eten brengt de mensen bij elkaar, en dat zie je het beste als je samen met je kind(eren) een stukje gaat struinen over zo’n gezellige, authentieke Franse markt. Hier maken jullie kennis met de producten uit de streek. Ga je voor onze bestemming Gibanel in het groene rivierengebied van Argentat, dan ligt er zelfs een sfeervolle avondmarkt met muziek om de hoek! En wat denk je van het bonbon- en nougatmuseum in Montélimar (Ardèche)? 

Tip om je kind(eren) over te halen: op de markt kun je typisch Franse lekkernijen vaak gratis proeven. Denk aan macarons, kaas en wijn (jij dan!).  
Eenoudervakantie Frankrijk
Adembenemende natuur
We zeiden het al: in Frankrijk kun je letterlijk alle kanten op. Voor frisse berglucht moet je bijvoorbeeld in de Franse Alpen zijn. Hebben jullie een beetje wandelaarsbloed, dan kun je hier je hart ophalen! Maar wacht even, er is ook nog het prachtige bos- en rivierengebied in het midden van het land. Hier beleven jullie de natuur weer heel anders - namelijk vanuit je kano of vanaf je mountainbike. Uitgestrekte zandstranden, duinen en de zee? Heeft Frankrijk ook. In het westen, in Lacanau, bijvoorbeeld. In Frankrijk hoef je niet ver te zoeken naar mooie natuur. Het is maar net waar jullie van houden!

Tip om je kind(eren) over te halen: de natuur verken je heus niet alleen maar door te wandelen. Combineer het met een beetje actie, bijvoorbeeld op het water (raften) of in de lucht (parapenten)!
Eenoudervakantie Frankrijk
Schilderachtige stadjes
Dwalen door de smalle straatjes, beetje sightseeing, terrasje pakken en natuurlijk… rondsnuffelen in kleine winkeltjes of op de markt! Een uitje naar een leuke plaats in de buurt is vanaf al onze locaties gemakkelijk te doen. Vergeet je fototoestel niet, want die pittoreske pleinen en weggetjes vragen om leuke kiekjes (speciaal voor opa en oma, die thuis op jullie wachten!). Een plek die hier perfect voor is, is bijvoorbeeld Alba-la-Romaine in de Ardèche, waar je naast het Middeleeuwse stadscentrum ook overblijfselen uit de Romeinse tijd kunt bewonderen!

Tip om je kind(eren) over te halen: Je even voelen als een ridder van lang geleden – dat wil je meemaken! In de vele burchten en kastelen van Frankrijk komt deze droom uit. Verblijven jullie in Gibanel, dan ligt de camping zelfs naast een kasteel!
Eenoudervakantie Frankrijk
Actie & avontuur
In Frankrijk wachten actie en avontuur op jullie, welke windrichting je ook gaat verkennen. Zijn jullie wel in voor een beetje adrenaline? Denk dan bijvoorbeeld eens aan een avontuur op grote hoogte: in de bergen bij Presle! Verblijven jullie aan de kust in Lacanau en zijn jouw kinderen toch al niet uit de zee te krijgen? Met een lesje golfsurfen of bodyboarden voelen ze zich als een vis in het water. En natuurlijk extra fijn na een dag vol actie: voetjes omhoog (wijntje erbij voor jou!), een tukje in de hangmat (de Ardèche lonkt) of een duik in het zwembad.

Tip om je kind(eren) over te halen: met zo’n zee aan activiteiten (ook letterlijk in) is er altijd wel wat te doen. Samen op pad, sport en spel met andere kids of gewoon een dagje helemaal niets en lekker luieren op de camping. Niets moet, alles mag (behalve je vervelen).
Eenoudervakantie Frankrijk
Perfect vakantieweer
Leuke buitenactiviteiten en mooie stadjes om in rond te kuieren... Eigenlijk heb je dan nog maar één ding nodig: vakantieproof weer! Gelukkig zit dat in Frankrijk wel goed – middagtemperaturen liggen er in juli en augustus gemiddeld tussen de 22 en 30°C. En het komt geregeld voor dat de temperatuur in de zuidelijke regionen richting de 40°C gaat. Dat worden zwoele zomeravonden! Zonnebrand al ingepakt?

Tip om je kind(eren) over te halen: warm weer betekent natuurlijk… zwemmen! Bij al onze Franse campings kunnen jullie een frisse duik nemen in zwembad, zee, meer of rivier. Enne, daar horen de nodige waterspellen bij!
Eenoudervakantie Frankrijk
Ben jij ervan overtuigd dat jullie deze zomer nog koers naar Frankrijk zetten? Bekijk onze Frankrijk-vakanties!
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Goed nieuws! Het is vanaf 10 juni weer mogelijk om naar Italië, Oostenrijk en Duitsland te reizen! Er zijn nog landen met een oranje reisadvies, maar met de komst van het EU covid-reiscertificaat en het toenemende aantal vaccinaties verwachten wij dat daar snel verandering in komt. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een
EstiFun & EstiVenture programma. Hierin houden we rekening met de maatregelen. ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail