5x Hollands Glorie
5x Hollands Glorie

5 redenen om deze zomer nog te gaan

Voor het échte vakantiegevoel hoef je de grens niet over! In ons eigen landje zijn tal van prachtplekken waar jij en je kind(eren) er echt even uit zijn en van alles kunnen beleven. Van het topje van Nederland, de Waddeneilanden, tot de glooiende heuvels van Limburg, we hebben de leukste plekken voor jullie uitgezocht! Dit zijn onze vijf Nederlandse topbestemmingen: 

1. Ultiem bijkomen op Ameland
Zodra je van de boot afstapt, voel je het: Ameland is nét even anders. Iets met het Waddengevoel! Je komt hier voor je rust (uitgestrekte duingebieden en stille strandwandelingen), maar er is ook van alles te beleven. Ga met een gids het wad op en leer alles over krabbetjes, schelpen en de getijden. Voor nog een geweldige wildlife-ervaring springen jullie op de boot om zeehonden te spotten! En daarna: spelen, zwemmen en ravotten op Vakantiepark Klein Vaarwater. Je kind(eren) dan! Jij gooit je benen even omhoog.

Tip voor klimfanaten: gek op hoogtes? Test jullie stalen zenuwen in het klimpark óf beklim voor het mooiste uitzicht op Ameland de 55 meter hoge vuurtoren!

Voor welke leeftijden is Ameland leuk?
4 - 7 jaar: ★★
8 - 12 jaar: ★★★
13 + jaar: ★★
Eenoudervakantie Ameland
2. Actief vakantievieren in de Drentse Hooglanden
Als jullie niet graag stilzitten, dan is dit toch wel een paradijs! Kanoën, zwemmen, skiën (ja echt) is op het Kuierpad aan de orde van de dag. Om af te koelen roetsjen jullie daarna zo de wildwaterglijbaan af. En wil je even rustig een boekje lezen? Zoek dan een plekje bij een van de vele meertjes op de camping (waarbij het ook heerlijk spelen is). Ook leuk om te weten: camping het Kuierpad ligt vlakbij een Unesco-locatie. Loop je hier rond, dan waan je je in de tijd van hunebedden en mammoeten !

Tip voor waaghalzen: op vakantie met adrenalinejunkie(s)? Denk dan eens aan de ‘5-keer-kicken-kaart’. Voor €37,50 koop je daarmee 5 activiteiten (zoals klimmen en boogschieten) naar keuze waar je bloed sneller van gaat stromen!

Voor welke leeftijden is het Kuierpad leuk?
4 - 7 jaar: ★★
8 - 12 jaar: ★★★
13 + jaar: ★★
Eenoudervakantie Kuierpad
3. Leef het strandleven in Burgh-Haamstede
Watersporters opgelet! Wordt het powerkiten of blokarten vandaag? Hier aan de Zeeuwse kust draait alles om zon, zee en natuurlijk het strand. Daar lopen jullie in 5 minuten naartoe! Wilden jullie altijd al leren golfsurfen, dan zijn jij en je kind(eren) aan het goede adres. Of breng de dag door op Neeltje Jans, hét themapark van Zeeland over de Deltawerken. Ook op Camping de Duinhoeve is genoeg vertier met een waterspeelplaats en airtrampolines. En dan hebben we het nog niet eens over de wellnessfaciliteiten gehad…

Tip voor jongere kinderen: Wie heeft er een beetje zeeroversbloed? Van hutten bouwen tot speurtochten… het team organiseert een (piraten)schat aan stoere strandspellen!

Voor welke leeftijden is Burgh-Haamstede leuk?
4 - 7 jaar: ★★★
8 - 12 jaar: ★★★
13 + jaar: ★★
Eenoudervakantie Burgh-Haamstede
4. Een ontdekkingstocht door Limburg
Spelen staat op nummer één in het prachtige Limburgse heuvellandschap. Terwijl jij ontspant aan het zwemmeer of op je mountainbike het natuurgebied verkent, leven de kids zich uit in het tropisch zwemparadijs of de indoor speeljungle op de camping. Voor een dag vol strandplezier (gewoon in Limburg!) gaan we naar Funbeach, een megagroot speelpark! En er is meer… Wie gaat er mee naar boerderij Boedaboe? Hier kunnen jullie lekker (aan)modderen in de modderkeuken, crossen op de skelterbaan en knuffelen met konijnen. Durven jullie een wereld vol illusie in te stappen waarin niets is wat het lijkt? Daar komen we achter bij Mindmystery!

Tip voor schatzoekers: Een speurtocht door een kasteel? Cool! Bij Kasteel de Keverberg in Kessel gaan we de strijd met elkaar aan. Wie van jullie vindt als eerste de schatkist?

Voor welke leeftijden is de Leistert leuk?
4 - 7 jaar: ★★★
8 - 12 jaar: ★★★
13 + jaar: ★★
Eenoudervakantie Leistert
5. Sportief in de weer op het Sneekermeer
Wie kent Hielke en Sietse Klinkhamer nog? Reis de Kameleon achterna en ga het water op in Friesland! Suppen, zeilen, waterskiën - er is geen watersport die je hier niet kunt doen! Het uitgestrekte Friese landschap verkennen jullie ook op de fiets (rijd een stukje van de Elfstedentocht). Om daarna even lekker bij te komen met een oranje koek (of bittertje!) én een prachtig uitzicht over het meer. Op Vakantiepark RCN De Potten kunnen de kinderen eindeloos losgaan op de speeltoestellen, het piratenschip of het voetbalveld.

Tip voor kinderen van alle leeftijden: dé manier om de waterhoofdstad en de Friese wateren te verkennen? Huur zelf een bootje via Happy Whale! Boek op tijd, zodat jullie niet achter het net vissen.

Voor welke leeftijden is Sneek leuk?
4 - 7 jaar: ★★
8 - 12 jaar: ★★★
13 + jaar: ★★★
Eenoudervakantie Sneek
Hoe klinkt dat, Nederland als vakantieland? Zijn jullie er al uit? Klik hieronder op jullie favoriete bestemming!
1. Eenoudervakantie Ameland
2. Eenoudervakantie Kuierpad
3. Eenoudervakantie Burgh-Haamstede
4. Eenoudervakantie de Leistert
5. Eenoudervakantie Sneek

Liever nog wat extra vakantieadvies? WhatsApp of bel (024-3600104) met onze vakantiespecialisten!
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Goed nieuws! Het is vanaf 10 juni weer mogelijk om naar Italië, Oostenrijk en Duitsland te reizen! Er zijn nog landen met een oranje reisadvies, maar met de komst van het EU covid-reiscertificaat en het toenemende aantal vaccinaties verwachten wij dat daar snel verandering in komt. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een
EstiFun & EstiVenture programma. Hierin houden we rekening met de maatregelen. ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail