BLOG hotelbestemmingen
Dit jaar niet kamperen?

De 5 meestgestelde vragen over onze hotelbestemmingen!

Dat je met ons op (luxe) kampeervakantie kunt, wisten jullie al. Maar ken je onze hotelbestemmingen ook? Dit jaar hebben we zelfs twee nieuwe: Bad Gastein én het Reuzengebergte. We kunnen ons voorstellen dat je misschien vragen hebt, als jullie tot nu toe altijd gingen kamperen. Want, hoe ziet zo’n hotelvakantie eruit? We beantwoorden 5 veelgestelde vragen!

1. Welke hotelbestemmingen zijn er?

Deze zomer kunnen jullie met ons mee naar twee gloednieuwe bestemmingen:

In de bergen van Bad Gastein (Oostenrijk) is het wandelen, ziplinen én afkoelen in heldere meren. Jullie krijgen van ons de Berg & Spa kortingskaart. Hiermee hebben jullie gratis toegang tot de kabelbanen, maar óók tot 3 (thermale) zwembaden. Dat wordt zwemmen, spetteren en relaxen tussen al het bergplezier door!

Óf ga mee naar het binnenland van Tsjechië: het Reuzengebergte! Tijdens het hiken, klimmen én rodelen met je kind(eren) kom je naaldbossen, watervallen en groene valleien tegen. En wist je dat Tsjechië ook echt een fietsland is? De mooiste routes leg je hier af. En daarna lekker zwemmen in het hotel.

Vakantietip: ga je liever niet met eigen vervoer? Je kunt ook met de trein of het vliegtuig naar je bestemming. App met onze vakantiespecialisten voor meer informatie.
BLOG hotelbestemmingen
2. Is er een EstiFun- en EstiVenture-programma?

Jazeker! Ook op onze hotelbestemmingen doen we leuke én verrassende activiteiten met de kinderen! Onze teams bedenken de leukste spellen en challenges voor kinderen van álle leeftijden. Kinderen die naar de basisschool gaan, spelen bijvoorbeeld levend Kolonisten van Catan óf gaan op jacht naar een schat. Middelbare scholieren doen mee aan een spannende avonddropping, spooktocht of bootcamp. We kijken altijd naar wat past bij de bestemming! Natuurlijk geldt: niets moet, meedoen mag.
BLOG hotelbestemmingen
3. Heb ik in een hotel net zoveel aanspraak als op de camping?

Goede vraag! Op de camping kom je elkaar natuurlijk vanzelf tegen. Wanneer je voor je tent zit te relaxen, bijvoorbeeld. Of als je naar het toiletgebouw loopt. Maar, óók als jullie in een hotel verblijven, is er heel veel gezamenlijkheid! Dat vinden we ook belangrijk. Er is áltijd een terras, bar of andere ontmoetingsplek waar jullie elkaar gezellig opzoeken. Je kind(eren) hebben vanaf dag één vriendjes en zijn de hele dag samen bezig!
BLOG hotelbestemmingen
4. Is er een oppasdag en een UIT-avond?

Yes! Net als op de kampeerbestemmingen, bieden we een oppasdag én een UIT-avond aan. Tijdens de UIT-avond gaan de ouders samen wat eten en drinken in een dorp verderop. Wij rijden! Op de Oppasdag passen onze teams ook buiten de activiteiten op jouw kind(eren) en lunchen we met ze. En jij? Jij hebt tijd voor jezelf! Misschien wandel je wel even zelf de bergen in. Of ga je de wellness in het hotel uitproberen…

Vakantietip: er staat extra veel lol op het menu tijdens de Pizza Party (EstiVenture) en het Pannenkoekenfeest (EstiFun).
BLOG hotelbestemmingen
5. Is er genoeg vermaak voor mijn kinderen in een hotel?

We snappen de vraag! Op de camping heeft je kind de ruimte om te rennen en ravotten. Dat is toch anders in een hotel. Maar, geen zorgen: naast ons EstiFun- en EstiVenture-programma (én de extra activiteiten), zijn er nog eindeloos veel speelmogelijkheden. In Hotel Lesana (Reuzengebergte) leven je kids zich uit in de grote speelkamer, playstationkamer, kinderdiscotheek óf kinderbios. Verblijven jullie in Hotel Bristol (Bad Gastein), dan ligt er een speelwalhalla om de hoek… En wel op de berg Schlossalm. Hier heb je glijbanen, netten, kruiptunnels, klimtorens en een méga groot springkussen!
BLOG hotelbestemmingen
Op zoek naar de gulden middenweg tussen hotels en kamperen? Slaap in een mobile home op de camping in Biograd na Moru (Kroatië) of Tossa de Mar (Spanje)!
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Goed nieuws! Het is vanaf 10 juni weer mogelijk om naar Italië, Oostenrijk en Duitsland te reizen! Er zijn nog landen met een oranje reisadvies, maar met de komst van het EU covid-reiscertificaat en het toenemende aantal vaccinaties verwachten wij dat daar snel verandering in komt. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een
EstiFun & EstiVenture programma. Hierin houden we rekening met de maatregelen. ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail