EOG_Waterpretparken
We gaan glibberen en glijden van de glijbanen!

Dit zijn jullie 7 favoriete waterpretparken!

Het water raast langs je voeten in de bak bovenaan de glijbaan. Je grijpt de stang stevig vast en brengt jezelf in positie, zoals je vroeger als kind ook deed. Het rode licht springt op groen. Je telt af tot drie en dan trek je jezelf de donkere tunnel in. ‘Ik zie je beneden!’, roep je nog snel over je schouder. Met een rotgang sjees je de waterglijbaan af. Het water splasht om je heen als je een paar seconde later beneden in de waterbak plonst. Niet veel later glijdt je kind gierend van het lachen je tegemoet. ‘Gaan we nog een keer?’ ‘Tuurlijk!’, knipoog je. Niets leukers dan samen waterglijbanen bedwingen. Dus, maak je borst maar nat, want dit zijn volgens onze Gasten de leukste waterpretparken voor jou en je kind(eren)!

1. Cambrils - PortAventura Caribe Aquatic Park
‘Kom! We doen een wedstrijdje wie het eerst beneden is', zegt je kind. Samen klimmen jullie de trappen van de Rapid Race op. Boven op het plateau maken jullie je op voor dé glijbaanwedstrijd van de zomer. Uitgerust met een matje (snelheid is alles) stellen jullie jezelf op. De badmeester telt af: ‘Uno, dos, tres, vamos!’ Tegelijkertijd zetten jullie je af en storten jullie de felblauwe glijbaan af. De eerste meters gaan gelijk op, maar dán krijgt je zoon vaart. Zonder angst raast hij je voorbij en schiet hij als eerste over de finish. Beneden moet je tóch even uitrusten. ‘Gaan we nóg een keer voor de finale?’, vraagt hij fanatiek. ‘Ik kijk wel toe', opper je. Gelukkig staat het team met activiteitenbegeleiders te popelen om met je zoon mee te gaan voor de ‘grand finale’.

Dit waterpretpark ligt op 20 minuten rijden vanaf onze camping in Cambrils!
Waterpretpark Cambrils
2. Tossa de Mar – Water World
De heuvelachtige kust van de Costa Brava is perfect om flink wat glijbanen tegenaan te bouwen. Trotseer de 15 (ja, écht) glijbanen met rubberband, matjes of zonder hulpstukken. Aan jou de keuze! En onder het motto van ‘hoe steiler, hoe beter’ is het in waterpretpark Water World racen geblazen. Speed Furious, Hurricanes, Wild River, X-Treme Mountain, Kamikaces; de namen van de glijbanen voorspellen het al, aan snelheid geen gebrek. Ontspannen dobberen in de Relax Lagoon of The Calma mag natuurlijk ook!

Dit waterpretpark ligt op 18 minuten rijden van onze camping in Tossa de Mar!
Waterpretpark Tossa de Mar
3. Rovinj – Aquacolors
‘Ik wil in de roze! Pakken we daarna jouw lievelingskleur.’ Met een lichte twijfel stem je in. Het kan zomaar zijn dat deze kleurrijke glijbaan een verrassing voor jullie in petto heeft. In sommige glijbanen zitten namelijk de nieuwste foefjes verstopt. Denk aan kleureffecten in donkere buizen, stroomversnellingen die jullie voor de gek houden en er is zelfs een glijbaan waarin je een vrije val maakt. Kortom, dat wordt adrenalinekicks tellen. En terwijl je kind er geen genoeg van krijgt en nóg een keer gaat, kun jij na elke ronde even lazy bijkomen op je luchtbedje in de 500 meter lange lazy rivier.

Dit waterpretpark ligt op 40 minuten rijden van onze camping in Rovinj.
Waterpretpark Rovinj
4. Castagneto Carducci – Acqua Village Cecina
Numero quattro! Al blijft het in Acqua Village niet bij vier glijbanen. Aloha zes glijbanen en zeven zwembaden! Tel daar een Hawaii-thema bovenop en het wordt een heerlijke dag tussen de palmbomen en de lekkere ananassapjes. Kronkel in het park in de Anaconda, reis door een vulkaan in de Loko, glijd op je buik de Kamikaze af óf stuiter met z'n vieren tegelijkertijd van de Surfing Hill. Pauze? Eeecht niet! Onderweg naar de volgende glijbaan scoren jullie wel een yoghurtijsje met topping naar keuze!

Dit waterpretpark ligt op 25 minuten van onze camping in Castagneto Carducci.
Waterpretpark Castagneto Carducci
5. Lacanau – Splash Park
De mondhoeken van je kind krullen omhoog als jullie het strand van Plage du Moutchic oplopen. Voor jullie drijft een whipeout-achtige hindernisbaan in zee. ‘Mag ik alvast gaan?' Twee twinkelende ogen kijken je hoopvol aan. ‘Ga maar schat', antwoord je. ‘Zoek ik nog even een plekje voor onze spullen.’ Dat hoef je geen twee keer te zeggen. Een paar sandalen vliegt door de lucht en een sprint naar het groengele opblaaspark wordt ingezet. Niet veel later klimt je kind behendig de hindernisbaan op en volgt de andere kinderen. Rennend over obstakels, klimmend door een tunnel om vervolgens met een grote sprong zichzelf de zee in te lanceren. Een grote glimlach komt boven water en wenkt hevig. Je komt er niet meer onderuit: nu is het jouw beurt!

Dit opblaasbare waterpretpark ligt op maar 8 minuten rijden van onze camping in Lacanau!
Waterpretpark Lacanau
6. Gardameer – Caneva Aquapark
Nog maar een paar seconden en dan gaat het luik onder je voeten open. De adrenaline pompt door je lijf, wat een spanning. Drie, twee, een WOOOSH! Je hart klopt in je keel. Gelukkig duurt de vrij val maar kort. Met een noodgang glijd je naar beneden. De Stukas Boom is de bloedstollendste glijbaan van het Caneva Aquapark. Als écht durfals gooien jullie jezelf met deze glijbaan direct in het ‘diepe’! Letterlijk! Rustig opbouwen kan ook. Naast deze ‘thriller’ is er namelijk ook nog genoeg ander vertier aan de oevers van het Gardameer! Spring over de schuimkoppen in het grote golfslagbad of dobber op een band op de wildwaterrivier!

Dit waterpretpark ligt op maar 7 minuten rijden van onze camping aan het Gardameer!
Waterpretpark Gardameer
7. Kreta – Watercity
Eén voor één slingeren de waterratjes achter elkaar het zwembad in. 'Nu is het onze beurt!’, zegt je kind. ‘Okee dannn', stem je met tegenzin in. Boven op het plateau kijk je voorzichtig over de rand: 'Ga jij toch maar eerst.’ ‘Ben je nou bang?’ ‘Echt niet!’ Snel haal je de stang om jezelf mee het water in te slingeren naar binnen. Stevig klem je je handen om de handvatten en tel je af tot drie. Als een ware Jane vlieg je over het zwembad. Vlak voor het einde laat je los. PLONSS! Als je weer boven water komt, word je bedolven onder de waterspetters van je kind. ‘High five! Dan kunnen we nu door naar de glijbanen.’

Dit waterpretpark ligt op 25 minuten rijden van ons hotel op Kreta.
Waterpretpark Kreta
Zijn jullie klaar voor het grote werk? Deze vakantiebestemmingen staan garant voor een flinke dosis waterpret. Drie, twee, één: SPLASHH!
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Goed nieuws! Het is vanaf 10 juni weer mogelijk om naar Italië, Oostenrijk en Duitsland te reizen! Er zijn nog landen met een oranje reisadvies, maar met de komst van het EU covid-reiscertificaat en het toenemende aantal vaccinaties verwachten wij dat daar snel verandering in komt. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een
EstiFun & EstiVenture programma. Hierin houden we rekening met de maatregelen. ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021
Zomer 

Plezier hier!

Samen spelen, genieten, lekker eten en leuke dingen doen: onze eenoudervakanties zijn een garantie voor blije gezichten. Wat dat plezier dan zoal veroorzaakt? Dat heeft alles te maken met de dingen die we doen: van top-activiteiten met de kinderen tot zorgen dat de ouders tijd voor zichzelf hebben. Ook onze eet-feestjes zijn vaste prik. Of zullen we ‘prak’ zeggen?
Geplaatst op 10 mei 2023
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail