Kun je een geheim bewaren?

4 redenen waarom je NU naar dit onontdekte plekje in Italië wilt

Er zijn van die plekjes die je het liefste voor jezelf houdt. Omdat het er zo geniaal mooi is. Omdat je er de hele dag met een big smile rondloopt. Of supt of surft op het spiegelgladde heldere blauwe water. Of een ijsje eet op een bankje in de schaduw. Náást oude Italiaanse mannetjes die samen de dag doornemen. Waar de bergen je uitzicht fantastisch maken. Waar je nog van het authentieke Italiaanse leven proeft. Waar je....

Genoeg redenen om het over een van onze mooiste plekjes te hebben. Maar don’t spread the word, want gelukkig heeft deze wonderschone spot de massa nog niet bereikt. Een van de redenen waarom je aan het Lago d’Idro nog het echte, relaxte, Italiaanse leven proeft.

1: De perfecte locatie vind je hier

Verscholen tussen Iseo en Garda ligt het Idromeer. Vanaf je tent, midden in de natuur, loop je het laantje uit en daar staan jullie, op je eigen strandje. Eerst even diep inademen en rondkijken. Het water is helder groenblauw, de bergen prachtig, de zeilschool opent haar deuren en verderop ligt Crone. Waar de Italiaanse tijd heeft stilgestaan. Waar je ijsjes en overheerlijke pizza’s eet, want dat hoort in Italië!

2: Sport, chill en doe een balkonscène

We vertelden al over dat laantje van de camping, waar al de comfortabele Estivant-tenten staan. Even uitlopen en je staat op het strandje. Mét onze eigen surfschool en waar wegdommelen in de zon óók de normaalste zaak van de wereld is. Wil je liever zwemmen in het zwembad, dat vind je ook op de camping. Vanaf de camping loop of fiets je trouwens ook zo de bergen in. Wandelschoenen aan of je pakt een mountainbike. Iets meer stadse fratsen? Rijd dan naar Brescia, of ietsje verder door naar Verona. Voor de liefde. Je vindt er niet alleen beroemde werken van de Romeinen, maar ook het balkon van Shakespeare’s Romeo & Juliet .‘O Romeo Romeo wherefore art thou Romeo?’ ‘Hier! Op een geheim plekje aan het Idromeer!’

3: Duik in het ongerepte Italië

Hier vind je geen busladingen toeristen, wél Italiaanse locals. Geen drukke stadjes, maar lieflijke dorpjes aan de oever en middeleeuwse dorpjes in de bergen. En vergeet ook niet de lokale markt op woensdag! Geen overvol meer, maar genoeg ruimte om samen te suppen, surfen, zwemmen, varen, en vissen. Of een paar baantjes in de ochtend te trekken (hoor je de stilte?).

4: Say hi to Moeder Natuur

‘Wat is het hier prachtig’ hoor je jezelf weer zeggen. Moeder Natuur hield zich bij het Idromeer niet in. Tegen de rotsachtige bergen liggen bossen gedrapeerd en ook de oevers zijn omgeven door alle kleuren groen die je maar kunt bedenken. De bloemen bloeien vrolijk mee en eenmaal in de bergen (en bij de waterval) dendert dat allemaal nog schitterend door. Het is de achtertuin van onze sportcamping Rio Vantone****. Waar je wakker wordt met de vogels en ’s avonds voldaan in slaap valt met zomerse krekels. Ook fijn: je drijft hier niet je tent uit, want het koelt 's avonds lekker af.
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Goed nieuws! Het is vanaf 10 juni weer mogelijk om naar Italië, Oostenrijk en Duitsland te reizen! Er zijn nog landen met een oranje reisadvies, maar met de komst van het EU covid-reiscertificaat en het toenemende aantal vaccinaties verwachten wij dat daar snel verandering in komt. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een
EstiFun & EstiVenture programma. Hierin houden we rekening met de maatregelen. ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021
Zomer 

Plezier hier!

Samen spelen, genieten, lekker eten en leuke dingen doen: onze eenoudervakanties zijn een garantie voor blije gezichten. Wat dat plezier dan zoal veroorzaakt? Dat heeft alles te maken met de dingen die we doen: van top-activiteiten met de kinderen tot zorgen dat de ouders tijd voor zichzelf hebben. Ook onze eet-feestjes zijn vaste prik. Of zullen we ‘prak’ zeggen?
Geplaatst op 10 mei 2023
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail