Het is stil... Op de achterbank!

5 tips voor een relaxte autorit

‘Zijn we er al bijna?’ ‘Hoe lang duurt het nog?’ ‘Ik wil niet meer!’ Soms moet je wat kilometers maken om ergens te komen. Jullie top-vakantieplekje in dit geval. ‘Maar de reis ernaartoe is ook al vakantie’, hoor je jezelf zeggen. Klopt. Maar helaas werkt dat voor kinderen niet altijd zo. Daarom: 5 tips die de autoreis deze zomer zo relaxt mogelijk maken.

1. Ga niet te ver
Klinkt simpel en dat is het ook. Want je kunt ver weg zijn, maar toch dichtbij blijven. Zoals een vakantie op minder dan drie uur rijden. Wat te denken van de natuurhoogstandjes in de charmante Belgische Ardennen? Of de Duitse Eifel? Of nog dichterbij: de Veluwe? Liever geen prachtig bos, maar een duik in zee? Dat kan, want in het Zeeuwse Burgh-Haamstede zit je zo lekker met je voeten in het zand, daar kan geen andere strandvakantie of zandkasteel tegenop.

2. Zorg voor afleiding
Een iPad vol Netflix-downloads voor achterin of jullie duiken (let wel op de weg!) samen in een luisterboek. De app Snelweg Sprookjes downloaden en naar buiten kijken, kan ook. De app maakt met GEO-tracking gebruik van de omgeving en zo is de wereld waarop je op dat moment rijdt, letterlijk in het verhaal verwerkt. ‘Hé, daar is de molen naast de weg!’ Als al deze afleiding allemaal niet genoeg is, kunnen jullie altijd nog de oldskool ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ doen. Degene die het als eerste raadt, mag een cadeautje kiezen uit de onderweg-tas.

3. Stop regelmatig (bij iets leuks!)
Elke twee uur stoppen is niet alleen een aanrader voor de chauffeur en de verkeersveiligheid, nee, een rondje benen strekken-springen-naar de wc is voor iedereen fijn. Een change of scenery, zullen we maar zeggen. Zo’n stop kun je bij een benzinepomp/wegrestaurant doen, maar je kunt het ook leuker maken. De app Breakzy helpt je daarbij. Je vult je route in en je krijgt meteen te zien waar jullie onderweg óók langsrijden (op 10 km van de snelweg). Zoals een leuke speeltuin, waterval, kasteel, park, een lekker restaurant voor kinderen of een babyverschoonplaats.

4. Pak je auto strategisch in
Die ene grote koffer zet je nu pontificaal tussen de kinderen in, en niet in de kofferbak! Waardoor ze niet hele tijd op elkaars schoot/scherm/bord kunnen kijken. Lijkt misschien onnodig, maar een beetje space in een kleine ruimte, die sowieso al behoorlijk gevuld is, doet wonderen. Oók als je kinderen beste vrienden zijn. Grote voordeel is dat je in de kofferbak, zonder die grote koffer, weer meer ruimte hebt voor al die andere spullen. Want met (jonge) kinderen weet je een ding zeker: je neemt sowieso een heleboel mee.

5. Rijd ’s nachts (of een deel daarvan)
Niet nachtblind? En kun je prima met een paar uur minder slaap? Sterker nog: zodra het donker wordt, fleur jij op? In de nacht is het vaak rustiger op de weg (de Zwarte Zaterdagen daar gelaten) en onder het zachte gebrom van de motor belanden je kinderen zo in dromenland. Jij een lekker muziekje op en gáááááán in de nacht/vroege ochtend dus. Onderweg een hotel boeken en de reis over twee dagen smeren (en zo de lange dagen in de wagen vermijden) kan ook. Voor je het weet, zit je aan het Gardameer en willen jullie nooit meer naar huis.

Opzoek naar een lastminute autovakantie? We hebben nog een paar plekjes vrij deze zomer (ver weg én dichtbij). Klik hier, en je bent er zo!
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Laatste update: 26 maart 2020 - 15:40 uur - De veiligheid en gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop, bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa).

Op dit moment is het advies: reis de komende periode niet meer naar het buitenland, tenzij strikt noodzakelijk. Op dit moment is de zomervakantie nog te ver weg om de situatie goed te kunnen beoordelen en passende maatregelen te treffen. Alles kan nog veranderen.

Stel dat het BuZa een negatief reisadvies afgeeft voor jullie bestemming en dit nog steeds van kracht is in jouw vakantieperiode, dan moeten we jullie vakantie op basis van onvermijdbare en buitengewone omstandigheden annuleren. In dat geval krijg je van ons een Corona-voucher. Deze voucher kan je inwisselen voor een vakantie op een later moment!
Geplaatst op 26 februari 2020
  • “De vakanties van Estivant staan garant voor plezier en ontzorgen.”
    Annemieke, Eifel

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. van 09.00 - 20.00 uur, di. t/m vr. van 09.00 - 18.00 uur en za. van 10.00 - 16.00 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. van 09.00 - 20.00 uur, di. t/m vr. van 09.00 - 18.00 uur en za. van 10.00 - 16.00 uur.

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. van 09.00 - 20.00 uur, di. t/m vr. van 09.00 - 18.00 uur en za. van 10.00 - 16.00 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail