Blog bivak(antie)
Toptijd voor tieners

Bivak(antie)

‘Hoe zorg ik er nou voor dat mijn tiener een toptijd heeft deze zomervakantie?’ Geen zorgen, regelen wij. Want speciaal voor middelbare scholieren is er ons activiteitenprogramma: EstiVenture. Vol verrassende, sportieve en spannende dingen om te doen. Maar daarnaast organiseren we nog meer tofs! Zoals onze bivak. In de natuur, mét vrienden en wég van de ouders.

Een succesnummer, al zeggen we het zelf. We piepen er namelijk, samen met de tieners, een nachtje tussenuit. Slaapzak, kussen en zaklamp in de rugtas, stukje wandelen naar een plek in de natuur verderop en daar slaan we ons kamp op voor de nacht. We maken een vuurtje, gaan samen koken, slapen in de buitenlucht (matjes krijg je van ons) en daarna doen we een een potje Weerwolven of Levend Stratego. Klinkt goed toch? Benieuwd wat jij, als je kind eropuit is, met deze vrije tijd gaat doen! Dat verschilt natuurlijk per bestemming.

Inpaktips voor de bivak:
  • Slaapzak
  • Muggenspray
  • Goede schoenen
  • Drinkfles

Op deze drie bestemmingen is onze bivak een tienerhit, maar je kan er nog zóveel meer doen:

1. Eenoudervakantie Hunsrück
Monzingen, Duitsland
Speciaal voor liefhebbers van het buitenleven. Want aan rivier de Nahe vonden we familiecamping Nahemühle, omgeven door heuvels met wijnranken. Een perfecte plek voor avonturen. Naast een bivak met nieuwe vrienden, valt er voor je kind en jou nog genoeg te beleven. Want met verderop het Hunsrück-gebergte kunnen jij en je tiener los tijdens het wandklimmen op de Kirner Dolomiten, kajakken of daal diep de grond in en ga op zoek naar edelstenen in een mijn. Paardrijden? Check. En dan ’s avonds aanschuiven bij de campingbistro voor een huisgemaakt diner én wijn van de streek.

Bivakkeren in de Hunsrück >
Eenoudervakantie bivak Hunsrück
2. Eenoudervakantie Bled
Bled, Slovenië
Watervallen, doorzichtige meren, bossen waar je niemand tegenkomt. Bergen, de mooiste bloemen, rivieren met kraakhelder water (gauw je bidon vullen!) en zo kunnen we nog wel uren doorgaan. Natuurliefhebbers en avonturiers voelen zich helemaal thuis tijdens een vakantie in Slovenië. Want kun je nagaan wat je in dit filmische decor wel allemaal niet kunt doen! Canyoning, raften, mountainbiken, zwemmen in het meer van Bled. En dus onze bivak.

Bivakkeren in Bled >
Eenoudervakantie bivak Bled
3. Eenoudervakantie Gibanel
Argentat, Frankrijk
Midden in het groene hart van Frankrijk: de Dordogne, vernoemt naar de rivier die dwars door het departement stroomt, heb je eigenlijk niks meer nodig. Alles is er al. Voor liefhebbers van de natuur dan. En die ook van een beetje actie houden, want al die mooie wouden, grotten, watervallen en de rivier wil je natuurlijk in, op, door, beleven. Klimmen, klauteren, een expeditie door watervallen, alles kan. En je tiener gaat dus een nachtje slapen, in de openlucht, samen met zijn nieuwe maten. Onze camping ligt aan de rivier. En in de buurt genoeg Franse dorpjes en kastelen.

Bivakkeren in Gibanel >
Eenoudervakantie bivak Gibanel
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Goed nieuws! Het is vanaf 10 juni weer mogelijk om naar Italië, Oostenrijk en Duitsland te reizen! Er zijn nog landen met een oranje reisadvies, maar met de komst van het EU covid-reiscertificaat en het toenemende aantal vaccinaties verwachten wij dat daar snel verandering in komt. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een
EstiFun & EstiVenture programma. Hierin houden we rekening met de maatregelen. ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail