Oost west, zuid best!

6 x het zinderende zuiden

Hoog Vaals: de naam zegt het al. Je zit midden in de Limburgse heuvels, hoog en droog! In het zuidelijkste puntje van Nederland, daar zindert het in de zomer! Dat betekent meteen dat je in het zuidelijkste puntje van Nederland bent aangekomen. Een groene oase dichtbij het drielandenpunt, dus Duitsland en België zijn al binnen handbereik. Dit wordt een vakantie vol ontdekkingen. 6 x waarom je deze zomer naar het zinderende zuiden wilt:

1. Het zwoele zuiden

‘Mam? Mag er een raampje open?’ De kinderen merken het al: op weg naar onze zuidelijkste camping in Nederland wordt het steeds een beetje warmer. En dat is waar je vakantie gaat vieren! Daar waar het weer altijd nét even beter is dan in de rest van Nederland. Dat worden zwoele zomeravonden die eeuwig mogen duren. En is het onverhoopt een keer minder lekker weer, dan maak je het binnen in jullie huisje toch lekker knus en gezellig?

2. Het saamhorige zuiden

Ook in Hoog Vaals zorgen we voor een échte Estivant-sfeer, zoals jullie van ons gewend zijn. De huisjes in op het park Landal Hoog Vaals staan dicht bij elkaar, dus met dat saamhorigheidsgevoel zit het wel snor. Sla de deuren naar het terras maar open, en je maakt hebt meteen wat vakantievriendjes gemaakt!
3. Het sfeervolle zuiden

Op het ruime grasveld bij de huisjes staat onze gezellige terrastent. Dit is het epicentrum voor de kids. Hier beginnen elke dag nieuwe avonturen! Voor de ouders is het de place to be om ‘s avonds met elkaar te kletsen en elkaar beter te leren kennen. Wil je een wijntje of een biertje?

4. Het swingende zuiden

Iedereen is lekker uitgeslapen en vol energie staan de kids te trappelen voor de bekende openingsdans van Estivant. We gaan beginnen! Het Esti Team is altijd in voor zo’n swingende dans en staat te popelen om met de kinderen te gaan sporten, op avontuur te gaan en spellen te doen. Dit wordt een onvergetelijke vakantie! Over de precieze inhoud van het EstiFun en EstiVenture worden jullie natuurlijk nog goed geïnformeerd. Alles is natuurlijk coronaproof!
5. Het superieure zuiden

Tijd om te vervelen is er sowieso nooit, met het Esti Team in de buurt. Maar de faciliteiten op het park Landal Hoog Vaals maken het allemaal nog een stukje aangenamer. Genoeg vertier in het indoor speelparadijs, het binnenzwembad met storm- en glijbaan en een peuterbad voor de allerkleinsten! Tel daarbij de grote speeltuin, bowlingbanen, sportvelden (tennis, voetbal, badminton, basketbal) en de midgetgolfbaan bij op en je bent in het superieure zuiden! Elke ochtend lekker ontbijten met verse broodjes uit de supermarkt op de camping en er is ook ruimte voor ontspanning in de wellness. Je kunt hiervoor al reserveren via de Landal GreenParks app.
6. Het schone zuiden

Wie komt daar aan gelopen, is dat míjn kind?! Die is rechtstreeks uit de zandbak geklommen: stoffig als een Limburgse mijnwerker en de zakken vol zand. Geluk bij een ongeluk: je kunt die kleine meteen een goede poetsbeurt geven. Ieder huisje is namelijk van alle sanitaire gemakken voorzien. Eigen badkamer, eigen toilet… Lekker toch? Met het schone zuiden bedoelen we natuurlijk ook het natuurschoon in de prachtige omgeving van de camping. Het prachtige Geuldal (met de snelst stromende rivier van Nederland), de heuvels, mergelgrotten en al die bossen: je krijgt er groene ogen van!
Ook al zin gekregen in het zuiden vol zon? Ga voor één van de allerlaatste plekjes! Check onze vakantie naar het zuidelijkste puntje van Nederland!
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Goed nieuws! Het is vanaf 10 juni weer mogelijk om naar Italië, Oostenrijk en Duitsland te reizen! Er zijn nog landen met een oranje reisadvies, maar met de komst van het EU covid-reiscertificaat en het toenemende aantal vaccinaties verwachten wij dat daar snel verandering in komt. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een
EstiFun & EstiVenture programma. Hierin houden we rekening met de maatregelen. ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021
Zomer 

Plezier hier!

Samen spelen, genieten, lekker eten en leuke dingen doen: onze eenoudervakanties zijn een garantie voor blije gezichten. Wat dat plezier dan zoal veroorzaakt? Dat heeft alles te maken met de dingen die we doen: van top-activiteiten met de kinderen tot zorgen dat de ouders tijd voor zichzelf hebben. Ook onze eet-feestjes zijn vaste prik. Of zullen we ‘prak’ zeggen?
Geplaatst op 10 mei 2023
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail