Een weekje hier én daar!

Onze perfecte combi (vakantie)

Graag stellen we onze combi-vakanties voor: twee weken op vakantie, op twee verschillende bestemmingen. Als je met eigen vervoer reist is alles mogelijk. Zo combineer je zee met de binnenlanden of de heuvels met een eiland. Favoriet deze zomer? Combineer je zomervakantie in de Ardennen (lees buitensportactiviteiten) met een zomervakantie in Frankrijk: de Dordogne of de Ardèche (kamperen, buitenleven, relaxen in de hangmat, hapje, drankje, terras). En dat ziet er ongeveer zo uit…

Ardennen
'Helm, haken en gáán!'
Op een uurtje van Maastricht (zo dichtbij is het ja), zijn jullie in een totaal andere wereld. Vlakbij het oude stadje La Roche-en-Ardenne, ligt onze camping. Waar de avonturier in iedereen wakker wordt, want met een beekje naast de tent, rotsen, watervallen, bossen en heuvels in je achtertuin is het buitenleven nooit ver te zoeken. Abseilen, klimmen, crossen door de bossen, boogschieten: vergeet je niet je spierballen in te pakken? Ook geschikt voor ridders in spé, want de camping ligt bij een eeuwenoud kasteel.

Na een week om nooit te vergeten, start je de auto: de tweede week van de vakantie is aangebroken. We gaan naar Gibanel!
Eenoudervakantie Ardennen
Dordogne
Kom mee naar buiten allemaal
Gaan jullie mee op expeditie door watervallen? Wandelen door het water: hoe speciaal. Kanoën, suppen: ook midden in het Franse hart is avontuur gegarandeerd. Over dat hart gesproken, die van jullie gaat sowieso harder kloppen, want alle lichten staan hier op groen. In de Dordogne, vernoemd naar de rivier die dwars door het departement stroomt, is Moeder Natuur losgegaan. Aan heuvels, wouden en grotten geen gebrek, en ook hier een chateau áán de rivier, met inderdaad, onze camping. Het water stroomt er langzaam, perfect om te zwemmen, kanoën en varen. Ook genoeg parasols bij het chateau, voor een wijntje (dat andere typisch Franse geluk) in de schaduw. Ook present: het zwembad met genoeg vrolijke waterratten.

Wat ook kan: kiezen voor een andere mooie plek en even doorrijden naar de Ardèche!
Eenoudervakantie Gibanel
Ardèche
Welkom in de groene wildernis
Frankrijk op z’n mooist, de groene wildernis: de Ardèche krijgt van kenners de mooiste beschrijvingen. Want als je van zonnige zomers, van bergen, bossen en wilde (ook rustige) rivieren houdt: dan komen jong en oud hier tijd, ogen, armen en benen te kort. Die laatste twee kunnen aan de slag in de kajak, kano, sup, zwemmend of hikend door diepe grotten. Daarna is het bijkomen geblazen en dat doen we op onze kleurrijke camping met hippie vibes. Borrelen op het terras, chillen aan het zwembad (er zijn er twee!). De relaxmodus is er ook in de schaduw van de bomen. Ga liggen in een van de hangmatten, of doe mee aan een yogasessie. Daarna is het tijd voor de perfecte zomeravond: hapje, drankje, heldere sterren én livemuziek.
Eenoudervakantie Ardeche
Doe ons zo’n combi!
Onze combi-vakanties zijn net zo flexibel als wij, dus bel vooral om te bespreken welke combi-vakanties er mogelijk zijn. Zo zijn er ook een aantal bestemmingen te combineren die dezelfde busroute hebben. Onze collega’s zitten klaar. Whatsapp, bellen, een berichtje via Facebook: check hier onze contactpagina.


Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Goed nieuws! Het is vanaf 10 juni weer mogelijk om naar Italië, Oostenrijk en Duitsland te reizen! Er zijn nog landen met een oranje reisadvies, maar met de komst van het EU covid-reiscertificaat en het toenemende aantal vaccinaties verwachten wij dat daar snel verandering in komt. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een
EstiFun & EstiVenture programma. Hierin houden we rekening met de maatregelen. ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail