Life's a beach

De 6 mooiste stranden van Estivant!

Als je standje strand aanzet, dan wil je vooral zon, zand & zee. En alles wat daarbij hoort. Want tijdens een strandvakantie kun je lekker zonnen en zandkastelen bouwen. Maar ook snorkelen in azuurblauwe baaitjes, op je opblaasbare unicorn dobberen, turen naar de Pyreneeën en een siësta in de schaduw van de palmen staan op het menu. Dit zijn dé strandtips voor deze zomer:

1. La dolce vita in Viareggio

Een heerlijk strandbedje? Check. Golven? Niet te hoog, maar wel leuk voor de kinderen om in te spelen. Het water loopt langzaam af, genoeg ruimte om te potje te beachballen dus. Ook leuk: zandkasteel bouwen in de schaduw van de parasol. Met de bergtoppen in de verte, de mondaine badplaats Viareggio en de heuvels van Toscane in de buurt is dit een typisch gevalletje van la dolce vita. Aan het einde van de dag wandelen jullie (met de gratis pendelbus kan trouwens ook) via het bospad weer terug naar de camping.

> Bekijk deze reis!
2. Eilandgeluk op Elba

Snorkel op en gáán! Helder azuurblauw water, pittoreske baaien waar zeilboten voor anker gaan, idyllisch rustige zand- of kiezelstranden, heerlijk weer, spiegelglad water dat schreeuwt om een frisse duik (of een opblaasbare Unicorn). En ook niet onbelangrijk: alles groeit en bloeit! Ja, die Napoleon had het erger kunnen treffen dan op Elba. Na een dag vol vitamine zee gaan jullie terug naar de camping waar de palmbomen je toewuiven.

> Bekijk deze reis!
3. Ticket to the tropics in de Toscane

Wit zand, de zee die langzaam afloopt, blauw water, een lekker windje. Heerlijk die Caribbean! Ho, stop: we zijn niet in de tropen! Nee, je bent neergestreken op Vada beach, vlakbij onze camping in het dorpje Cecina Mare. In Toscane, Italië. Ja, je leest het goed: zo veelzijdig en tropisch is Toscane dus ook. En daarna nog even door naar Da Vinci en Michelangelo.

> Bekijk deze reis!

4. Gouden randje in Argelès-sur-Mer

Daar slipperen jullie, handdoek onder de arm, van de camping zo het kilometerslange goudgele strand van Argelès-sur-Mer op. Ga bij de Côte d’Azur de bocht om en jullie komen aan bij het deel van de Middellandse zee waar ouders én kinderen hun geluk vinden. Lees: vlak zandstrand, rustig mooi blauw water en de Pyreneeën die schitteren op de achtergrond. Slippers uit, handdoekje neer en ’s avonds de zon in de zee zien zakken.

> Bekijk deze reis!
5. Het mooiste strand van het land in Dalyan

Iztuzu Beach: het kilometers lange zandstrand waar de locals en turtles, oftewel de beroemd Caretta schildpadden, samenkomen. Een bootje brengt jullie over de rivier van het hotel in Dalyan, zo naar de azuurblauwe Middellandse zee. Onderweg knijp je eens in je arm. ‘Het lijkt wel het paradijs,’ zucht je, als je kijkt naar de katoenvelden en al die bloeiende bloemen. Het Turkse paradijs, dat is het. Strijk neer op een bedje, ga krabvissen, graaf een kuil en geniet van het natuurschoon. Maar mondje dicht, want dit is een heerlijk lekker rustig plekje en dat willen we zo houden.

> Bekijk deze reis!
6. In een blauw baaitje zwemmen van Tossa de Mar

Vier privébaaitjes liggen te dobberen in de achtertuin van jullie camping in Tossa de Mar. Welke kiezen jullie vandaag? Want idyllischer dan dit prachtige stukje Spanje wordt het niet. De watertemperatuur is heerlijk en de kleur mooi blauw (vergeet dus ook je snorkels niet). Spelen met de kiezels kan, maar gelukkig ook zandstrand te over (wie heeft er zin in een potje volleybal?) Kijk vooral om je heen, want jullie bevinden je midden in een natuurgebied.

> Bekijk deze reis!
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Goed nieuws! Het is vanaf 10 juni weer mogelijk om naar Italië, Oostenrijk en Duitsland te reizen! Er zijn nog landen met een oranje reisadvies, maar met de komst van het EU covid-reiscertificaat en het toenemende aantal vaccinaties verwachten wij dat daar snel verandering in komt. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een
EstiFun & EstiVenture programma. Hierin houden we rekening met de maatregelen. ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021
Zomer 

Plezier hier!

Samen spelen, genieten, lekker eten en leuke dingen doen: onze eenoudervakanties zijn een garantie voor blije gezichten. Wat dat plezier dan zoal veroorzaakt? Dat heeft alles te maken met de dingen die we doen: van top-activiteiten met de kinderen tot zorgen dat de ouders tijd voor zichzelf hebben. Ook onze eet-feestjes zijn vaste prik. Of zullen we ‘prak’ zeggen?
Geplaatst op 10 mei 2023
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail