'Zijn we er bijna?' Ja!

4 topvakanties op maximaal 3 uur rijden

Even helemaal weg, naar een andere wereld, kortom: vakantie! Daar hoef je niet veel kilometers voor te maken. ‘Mááám, duurt het nog lang?’ ‘Hoe ver is het nog?’ Niets van dit! Deze keer zoeken we het dichter bij huis, op zo’n drie uur rijden van Utrecht. Van de Duitse Eifel, de Ardennen in België tot op Hollandse bodem: de Zeeuwse kust en het Veluwse bos.


1: Ga mee naar de Freilinger See
Waar? Camping Eifel-Camp in de Eifel, Duitsland
Hoe ver van Utrecht? 284 km


Na drie uur rijden zijn jullie aangekomen in een wereld van ontelbare bossen, knalgroene heuvels en gemütliche dorpen. En te midden van dat moois staat jullie tent, op onze camping aan de Freilinger See. Vanuit daar gaan we met zijn allen op pad: we spotten vogels bij de beroemde roofvogelshow, maken een duikvlucht op de rodelbaan en draven met de paarden door het bos.
Houd je vast!
EOG Dichtbij Blog Eifel
2. Tijd voor actie
Waar? Camping Floreal II in La Roche-en-Ardenne, België
Hoe ver van Utrecht? 279 km


Houden jullie wel van wat actie? Pootjebaden in de rivier, kajakken, vlotten bouwen, rotsen beklimmen, abseilen... Vlakbij de tent kabbelt de rivier de Ourthe voorbij, richting het gezellige dorp La Roche-en-Ardenne. In de straatjes krioelt het van de winkeltjes, terrasjes en waait de geur van vers gebakken croissantjes je tegemoet. Vergeet niet een rondje om je as te draaien en bewonder de kastelen, burchten, heuvels, bossen en rotsen om je heen!
Alvast een voorproefje!
EOG Dichtbij Blog La Roche
3. Vitamine Zeeland
Waar? Camping de Duinhoeve in Burgh-Haamstede, Zeeland
Hoe ver van Utrecht? 143 km


Paardrijden op het strand, koppeltje duikelen in de duinen, urenlang zandkastelen bouwen… Hier aan de kust, de Zeeuwse kust, vind je de meeste zonne-uren van Nederland, verse mossels op je bord en nog veel meer vitamine zee. Van vliegeren, wind- en kitesurfen tot beachgames en zwemmen. Na een zoute, zilte zeedag twijfelen jullie: blijven we gezellig op Camping de Duinhoeve of pakken we een terrasje in Burgh-Haamstede?
Ga lekker je gang!
EOG Dichtbij Blog Burgh Haamstede
4. Bospret
Waar? Camping de Jagerstee op de Veluwe
Hoe ver van Utrecht? 75 km


Doe je ogen eens dicht. Stel je voor, je staat midden in een prachtig bos. De herten en konijnen zijn er ook. Ruik je het groen? Hoor je de bomen ruisen? En de blije kinderen verderop spelen? Je bent op Camping de Jagerstee! Hier kamperen jullie midden in het bos én hebben jullie de tijd van je leven. ‘Ik wil hier voor altijd blijven!’ hoor je je kinderen zeggen. En dat is niet gek, want op dit bospark is zoveel te doen. Van zwemmen tot speurtochten en hutten bouwen. Hier hoef je je niet te ‘verveluwen’ ????.
Neem een kijkje op de camping!
EOG Dichtbij Blog Veluwe
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Goed nieuws! Het is vanaf 10 juni weer mogelijk om naar Italië, Oostenrijk en Duitsland te reizen! Er zijn nog landen met een oranje reisadvies, maar met de komst van het EU covid-reiscertificaat en het toenemende aantal vaccinaties verwachten wij dat daar snel verandering in komt. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een
EstiFun & EstiVenture programma. Hierin houden we rekening met de maatregelen. ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail