Blog zo ga je goed verzekerd op reis
Zorgeloos op vakantie!

Zo ga je goed verzekerd op vakantie in coronatijd

Je hebt de perfecte vakantie gevonden voor jou en je kind(eren). Samen tot in de puntjes uitgezocht. Dat betekent: boeken maar! En nét voordat je vol enthousiasme op 'bevestigen' klikt, slaat de twijfel toe. Wat nou als corona tóch weer roet in het eten gooit? Misschien dan toch maar op vakantie in Nederland? Natuurlijk niet, jullie gaan gewoon goed verzekerd op pad. Maar ja, welke reisverzekering kan je dan het beste afsluiten?

Om te beginnen, een overzicht van een aantal veel voorkomende situaties. Per situatie staat aangegeven welke reisverzekering deze situatie dekt. Zo heb je direct een goed beeld van de mogelijkheden per verzekering! Bij alle verzekeringen geldt dat je jouw geld vergoed krijgt of een deel daarvan. Voor het EstiFlex pakket geldt dat je tot 6 weken voor vertrek kosteloos mag wijzigen.
Verzekering op vakantie in coronatijd
Verzekering 1 & 2. (Allrisk) annuleringsverzekering
Met een standaard annuleringsverzekering en een Allrisk annuleringsverzekering mag je een vakantie voor vertrek annuleren óf vroegtijdig afbreken om diverse redenen. Het verschilt per verzekering welke redenen zijn verzekerd. Met een standaard annuleringsverzekering mag je de vakantie op basis van 15 standaard redenen annuleren óf vroegtijdig afbreken. Ook als jij of je kind vlak voor vertrek positief test op corona.

Met een Allrisk annuleringsverzekering verzeker je persoonlijke redenen, op voorwaarde dat de reden onverwachts is en jij geen schuld hebt aan deze reden. Bijvoorbeeld als het reisadvies tijdens jullie vakantie verandert van code geel naar rood en jullie onverhoopt eerder terugkeren.

Deze situaties verzeker je bijvoorbeeld met een Allrisk annuleringsverzekering:
 • Je bent vlak voor vertrek in contact geweest met iemand die corona heeft en moet in quarantaine;
 • Je krijgt een nieuwe baan en moet op korte termijn al beginnen;
 • Een vriend(in) wordt ernstig ziek.

Kosten standaard annuleringsverzekering: 5,5% van de totale reissom + €3,50 poliskosten.
Voorbeeld: stel de totale reissom van jullie vakantie naar Tossa de Mar is € 940,45, dan betaal je voor de standaard annuleringsverzekering € 55,22 euro.

Kosten Allrisk annuleringsverzekering: 7% van de totale reissom ) + € 3,50 poliskosten.
Voorbeeld: stel de totale reissom van jullie vakantie naar Elba (incl. 3 beddengoedpakket) is € 940,45, dan betaal je voor de standaard annuleringsverzekering € 91,42 euro.

Verzekering 3. EstiFlex pakket
Met het EstiFlex pakket krijg je 5 werkdagen bedenktijd na je boeking en mag je (indien gewenst) je boeking binnen deze tijd kosteloos annuleren. Daarnaast mag je tot 6 weken voor vertrek jouw vakantie kosteloos wijzigen op de volgende onderdelen: vakantiebestemming, vertrekdatum, vervoer, accommodatie, verzorging en het aantal deelnemers*. Handig als je bijvoorbeeld tóch op vakantie wil in Nederland in verband met het coronavirus. Ook fijn: je mag 4 weken later de aanbetaling doen. Lees hier alles over het EstiFlex pakket.

Deze situaties verzeker je bijvoorbeeld met het EstiFlex pakket:
 • Je twijfelt nog tussen de Espace en de Comfort tent, maar wil wel alvast een vakantie reserveren;
 • Je wil misschien tóch liever op vakantie in Nederland als de reisadviezen veranderen;
 • Je ziet dat er te weinig leeftijdgenoten zijn voor je kind(eren);
 • Je hebt een leukere bestemming op het oog.

Kosten EstiFlex pakket: € 35,-

* Bekijk de EstiFlex voorwaarden.

Verzekering 4. Kortlopende Reisverzekering Europa
Tot slot zijn er drie kortlopende reisverzekeringen: Basis, Comfort en Optimaal. Met deze reisverzekeringen ben je voor een vast bedrag per dag verzekerd voor personenhulp, bagage, geneeskundige kosten en ongevallen. Dit pakket kun je zelf naar keuze uitbreiden. Ga je bijvoorbeeld op wintersportvakantie, dan is het verstandig om het onderdeel skiën en snowboarden mee te verzekeren.

Een Kortlopende Reisverzekering heeft ook nog een aantal andere voordelen:
 • Je bent verzekerd als er op het moment van vertrek een groen, geel of oranje reisadvies geldt;
 • Extra reis- en verblijfkosten worden vergoed als jij of je kind positief test op corona;
 • Je hebt 24/7 recht op hulp van deskundige personenhulp;
 • Sportrisico’s zijn standaard meeverzekerd. Denk aan: raften, canyoning en mountainbiken;
 • Je hebt geen eigen risico bij geneeskundige kosten;
 • Kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Het verschil tussen deze reisverzekeringen zit ‘m in de vergoeding die je terugkrijgt. Met de Optimaal reisverzekering krijg je een hogere vergoeding terug, dan bij de Basis en de Comfort.

Deze situaties verzeker je bijvoorbeeld met een Kortlopende Reisverzekering:
 • Je moet in quarantaine omdat je corona hebt en boekt een hotel en een nieuwe vliegticket.
 • Je hebt tijdens het skiën schade gemaakt aan eigen (of gehuurd) materiaal;
 • Je hebt schade gemaakt aan het vakantieverblijf;
 • Je hebt acute medische zorg nodig na een ongeluk.

Kosten Basis reisverzekering: € 1,67 p.p.p.d. + €3,50 poliskosten.
Voorbeeld: stel jij en je kind (8 jaar) gaan 1 week naar La Roche, dan betaal je voor 8 dagen € 16,86 per persoon.

Kosten Comfort reisverzekering: € 1,92 p.p.p.d. + €3,50 poliskosten.
Voorbeeld: stel jij en je kinderen (8 jaar en 4 jaar) gaan 2 weken naar Gibanel, dan betaal je voor 15 dagen € 32,30 per persoon (2x). Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Kosten Optimaal reisverzekering: € 2,77 p.p.p.d. + €3,50 poliskosten.
Voorbeeld: stel jij en je kind (12 jaar) gaan 1 week naar Cambrils en je wil graag ‘hulp en huur vervoermiddel’ meeverzekeren, dan betaal je voor 8 dagen € 25,66 per persoon + eenmalig € 17,50.

Optionele kosten:
Geld: € 0,50 p.p.p.d.
Rechtsbijstand: € 0,15 p.p.p.d.
Skiën en snowboarden: € 1,- p.p.p.d.
Extra sportuitrusting: € 0,65 p.p.p.d.
Hulp en huur vervoermiddel: € 17,50 per vervoermiddel.

We hopen dat dit overzicht jou helpt bij het kiezen van de juiste reisverzekering. Wil je liever persoonlijk advies van ons óf heb je een vraag over een reisverzekering. Onze collega Jurgen en zijn team helpen je graag! Wij zijn bereikbaar op ma en di van 9.00 uur tot 20.00 uur en wo, do en vr 9.00 tot 17.30 uur via 024-3600104 of WhatsApp je vraag.
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Goed nieuws! Het is vanaf 10 juni weer mogelijk om naar Italië, Oostenrijk en Duitsland te reizen! Er zijn nog landen met een oranje reisadvies, maar met de komst van het EU covid-reiscertificaat en het toenemende aantal vaccinaties verwachten wij dat daar snel verandering in komt. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een
EstiFun & EstiVenture programma. Hierin houden we rekening met de maatregelen. ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021
Zomer 

Plezier hier!

Samen spelen, genieten, lekker eten en leuke dingen doen: onze eenoudervakanties zijn een garantie voor blije gezichten. Wat dat plezier dan zoal veroorzaakt? Dat heeft alles te maken met de dingen die we doen: van top-activiteiten met de kinderen tot zorgen dat de ouders tijd voor zichzelf hebben. Ook onze eet-feestjes zijn vaste prik. Of zullen we ‘prak’ zeggen?
Geplaatst op 10 mei 2023
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail